1

Rondreis Colombia: Romantiek in kleurrijk Colombia

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 4.120/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wie Colombia zegt, denkt aan bruisende steden, hippe salsabeats en avontuurlijke trekkingen. Maar ook voor romantiekzoekers heeft deze veelzijdige bestemming heel wat te bieden! Denk aan afgelegen haciendas, charmante bergdorpjes, heerlijk rustige natuur en een tropische kust. Tijdens deze 16-daagse honeymoon staat genieten (van elkaar) centraal en verblijf je in gezellige boutique hotels van waaruit je kleurrijk Colombia ontdekt!

DAG 01 | Brussel – Bogotá

Hier heb je naar uitgekeken! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om samen romantisch Colombia te ontdekken! Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Bogotá om je unieke getaway te starten. In Bogotá verblijf je in een prachtig gerestaureerd familiehuis uit de jaren ’50.

DAG 02 | Bogotá (O)

Uiteraard mag een bezoek aan bruisend Bogotá niet ontbreken op jouw planning! Struin door het gezellige koloniale centrum La Candelaria en laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze levendige metropool. Kom meer te weten over de kunstenaar Botero en verken een van de grootste goudmusea ter wereld. Ook neem je de kabelbaan of funicular naar de Cerro Monserrate waar je op 3.000 meter hoogte een spectaculair uitzicht hebt over Bogotá. Afsluiten doe je met een lekkere fruit tasting op de lokale markt!

DAG 03 | Bogotá - Armenia (O,D)

Ruil het stadsleven in voor eindeloze groene bergen, kleurrijke dorpjes, koffieplantages en een mild klimaat. Na aankomst in Armenia met een binnenlandse vlucht, neem je je intrek in een traditionele koffieboerderij. Deze hacienda ligt verscholen tussen het groen en is dé locatie bij uitstek om de belangrijkste koffieproducerende regio van Colombia te leren kennen. Ben je toch ook een beetje een zoetebek? Maak je geen zorgen! In de namiddag wandel je langs de omliggende cacaoplantages en volg je een cacaoworkshop: van cacaoboon tot een heerlijke kop warme chocolademelk. Proeven mag! Dineren doe je steeds in het restaurant van de hacienda.

DAG 04| Armenia: Cocoravallei & Salento (O,L,D)

Vroeg uit de veren, want vandaag verken je de prachtige natuur van de koffieregio. Je gespecialiseerde ecogids neemt je mee door de Cocoravallei, een groene vallei vol met iconische waspalmen, de hoogste palm ter wereld. Een #mytookumoment bij uitstek! Op de terugweg bezoek je ook nog Salento en maak je kennis met typische straatjes, witgekalkte paisahuizen en kleurrijke balkons. Beklim het uitkijkpunt van de stad, breng een bezoek aan een atelier van handgevlochten manden en geniet van een traditionele lunch.

DAG 05 | Armenia (O,D)

Het is jouw huwelijksreis, dus jij kiest hoe je deze vrije dag in de koffieregio invult! Maak een ballonvlucht, ga paardrijden of spring op de fiets. Onze tip? Een kookworkshop op de hacienda. Vraag naar de mogelijkheden!

DAG 06 | Armenia - Jardín (O)

De route van vandaag neemt je mee langs een slingerende bergweg met zicht op tropisch groen. De eindbestemming is Jardín, een charmant dorpje ten zuiden van Medellín en een geliefde weekendbestemming van locals. Je logeert in een centraal gelegen charmant boutique hotel in koloniale stijl.

DAG 07 | Jardín (O)

Wist je dat Colombia op nummer twee van de grootste koffieproducerende landen ter wereld staat? Net na Brazilië neemt Colombia trots deze plaats in. Geen excuses meer om het lokale kopje koffie af te slaan! Ga op pad door het prachtig groene landschap en bezoek een traditionele koffieboerderij. Neem een kijkje op de koffieplantages van een mooie finca en leer meer over het proces van bes tot kopje. Maak je geen zorgen: ook een uitgebreide proeverij van de vers gebrande koffie staat op jouw programma!

DAG 08 | Jardín – Medellín (O)

Op naar de stad die zich opnieuw heeft uitgevonden: je neemt een binnenlandse vlucht naar Medellín. Ooit een van de gevaarlijkste steden ter wereld, maar nu uitgegroeid tot misschien wel de meest innovatieve plek op aarde. Je verblijft in een kamer van een gerestaureerde villa met tropische tuin, te midden van de wijk El Poblado waar je struikelt over massa’s hippe bars en restaurants.

DAG 09 | Medellín (O)

Verken de stad van de eeuwige lente als een echte local en spring vanuit El Poblado op de metro met je privé-gids! Deze manier van reizen is meer dan een alledaags transportmiddel, het was en is nog steeds een echte motor voor sociale en economische verandering. Niet alleen zorgt dit innovatieve systeem voor een zekere trotsheid onder de paisas, maar ook brengt het integratie van de meest geïsoleerde wijken van de stad. Bezoek de sloppenwijk San Javier, in de volksmond ook Comuna 13 genoemd en ontdek al snel dat Medellín een stad is die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

DAG 10 | Medellín – Cartagena – Reserva Natural Sanguaré (O,D)

Na koffie en cultuur is het tijd voor kust! Je neemt een binnenlandse vlucht naar Cartagena en van daaruit zet je koers richting Reserva Natural Sanguaré. Verblijf in het ecohotel Sanguaré waar je een beetje inboet aan luxe, maar een unieke ervaring in de plaats krijgt. De kamers zijn ingericht in natuurlijke materialen en het hotel heeft zelfs een privé-strand. Tijd om helemaal tot rust te komen!

DAG 11-12 | Reserva Natural Sanguaré (O,L,D)

Vogelspotters en natuurliefhebbers, opgelet! Naast een veelheid aan exotische vogels kan je in Sanguaré luiaards, hagedissen, kaaimannen en zoveel meer tegenkomen. Relax aan het strand en maak er een echt #mytookumoment van. Als de temperatuur ‘s avonds daalt maak je een begeleide wandeling door het tropische droge bos om de fauna en flora te ontdekken en ga je onder begeleiding kajakken op zee, van een unieke zonsondergang gesproken!

DAG 13 | Reserva Natural Sanguaré – Cartagena (O)

Terug naar de bewoonde wereld! Je gaat naar Cartagena de Indias waar je al snel betoverd wordt door deze wondermooie stad die uit een sprookje lijkt te komen. Koloniale gebouwen, kleine pleintjes, verborgen patio’s met fonteinen, kleurrijke bloemen en joviale Colombianen maken van je verblijf een onvergetelijke ervaring. Je overnacht in een exclusief boutique hotel in een prachtig gerenoveerde koloniale villa.

DAG 14 | Cartagena (O)

Na vandaag kent het oude koloniale stadscentrum geen geheimen meer voor jou. Cartagena de Indias, de ommuurde stad, doet haar reputatie eer aan en staat dan ook sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je ontdekt de stad te voet en passeert langs alle iconische plekken!

DAG 15 | Cartagena – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze prachtige stad. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in België en geniet nog na van deze once in a lifetime honeymoon!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.120

per persoon

Wat zit in de reis?

Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, VivaColombia, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (steeds met Spaanstalige chauffeur) zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.