1

Rondreis Colombia: Chic & chill

Duurtijd17 dagen
Prijs vanaf€ 4.485/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ken je dat gevoel? Thuiskomen van vakantie en gewoonweg opnieuw een vakantie nodig hebben? Wil jij ook volledig uitgerust terugkeren? Dan is deze relax reis dé geknipte trip voor jou! Laat je meevoeren van woeste kustlijnen naar het majestueuze Andesgebergte en relaxte Caraïben. Neem de tijd om deze pure smaragd echt te ontdekken en geniet van prachtige natuur, uitgestrekte stranden en ultieme relax hotels. Leg die strandoutfit al maar klaar!

DAG 01 | Brussel – Medellín

Eindelijk is het zo ver, vakantie! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om heerlijk te genieten in Colombia! Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Medellín om je relax trip te starten. Je verblijft in een kamer van een gerestaureerde villa met tropische tuin, een groene oase van rust te midden van het drukke El Poblado.

DAG 02 | Medellín (O)

Welkom in Medellín! Een bezoek aan de stad die zich opnieuw heeft uitgevonden mag zeker niet ontbreken. Verken de stad van de eeuwige lente als een echte local en spring vanuit El Poblado op de metro met je privé-gids naar het centrum! Laat je onderdompelen in de wereld van de Colombiaanse kunstenaar Botero en neem de kabelbaan naar de beroemde, ooit beruchte, volkswijk Santo Domingo.

DAG 03 | Medellín – Nuquí (O,D)

Nu is het echt tijd om het drukke stadsleven in te ruilen voor rustgevende natuur. Je neemt een binnenlandse chartervlucht naar Nuquí, gelegen aan de Pacifische kust van Colombia en meteen ook het best bewaarde geheim van het land. Ruige stranden omzoomd door dichte jungle en vrolijke vissersdorpjes met de lekkerste vis en kokosrijst? Yes please! Eenmaal aangekomen in Nuquí neem je een motorboot naar El Cantil Ecolodge. Welkom in het paradijs: palmbomen, houten cabañas, hangmatten en… geen internet! Relaxen doe je hier ongestoord.

DAG 04-05 | Nuquí (O,L,D)

Kletterende watervallen, spectaculaire grijze zandstranden, thermale baden verborgen in dichte jungle en kleine inheemse dorpjes aan de oevers van wilde rivieren staan je te wachten tijdens deze ontsnapping aan de alledaagse wereld. Bovendien organiseert de lodge verschillende optionele activiteiten ter plaatse, zoals surflessen, kajakken en suppen. Reis je tussen juni en oktober? Dan kan je met een boottocht op zoek gaan naar de majestueuze bultrugwalvissen, vraag naar de mogelijkheden!

DAG 06 | Nuquí – Medellín – Fredonia (O,D)

Ruil de platte kust in voor eindeloze groene bergen, kleurrijke dorpjes, koffieplantages en een mild klimaat. Na je chartervlucht tot in Medellín ga je verder tot Fredonia, gelegen in het Antioquia departement. Hier neem je je intrek in een spectaculaire hacienda met zwembad te midden van de prachtige natuur.

DAG 07-08 | Fredonia (O,L,D)

Jij beslist helemaal zelf hoe je deze dagen invult! Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, kies je uit optionele activiteiten zoals een koffietour, hikes, paardrijden, bird watching of een bezoek aan het charmante dorpje Fredonia. Onze tip? Kruip in de huid van een koffieplukker en ervaar hoe het is om het hele koffieproces van bes tot kopje te volgen. Uiteraard mag ook een bezoekje aan de zogenoemde beneficiadero niet ontbreken, de plaats waar de pas geoogste koffiebonen worden gewassen, geschild en gedroogd. Proevertjes gegarandeerd!

DAG 09 | Fredonia – Medellín – Santa Marta – Palomino (O,D)

Na het ontbijt ruil je het bergachtige landschap in voor de Caribische laaglanden en neem je een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Dit badplaatsje ligt aan de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld dat met haar majestueuze toppen het oosten van de stad kleurt. Je verblijft nabij Palomino, waar zandstranden en uitgestrekte koraalbanken zorgen voor een paradijselijke omgeving. Een idyllische bungalow met rieten dak vormt je thuis voor de komende drie nachten!

DAG 10-11 | Palomino (O,L,D)

Dit zalige strandresort doet al je dromen uitkomen: rust uit in de hangmat, drink uit kokosnoten en slenter over het zand. Met het geluid van de golven van de Caraïbische zee op de achtergrond kan je yogasessies bijwonen, een duik nemen in het zwembad of genieten van een lekker visje in het restaurant. Ook het Tayrona Nationaal Park is vlakbij gelegen. Graag een begeleide uitstap? Neem dan deel aan de excursie Natuurpracht in Tayrona.

DAG 12 | Palomino – Cartagena (O)

Tijd om van decor te wisselen? Op naar de volgende zalige strandbestemming! Je verlaat het departement Magdalena en komt voorbij de Ciénaga Grande de Santa Marta, een gebied dat het belangrijkste ecosysteem ter wereld herbergt: de mangroven. Je gaat verder richting Cartagena en neemt je intrek in een wellness hotel op slechts 200 meter van het Manzanillo strand. Laad je batterijen op en boek ter plaatse een heerlijk wellness arrangement.

DAG 13 | Cartagena – Isla Múcura (O,L,D)

Nog steeds niet genoeg van de Caraïbische sfeer en het heerlijke klimaat? Prima, want vandaag zet je koers naar de Islas de San Bernardo, een archipel bestaande uit tien eilanden dat deel uitmaakt van het Parque Nacional Natural Corales del Rosario y de San Bernardo. Een motorboot brengt je naar Isla Múcura, een eilandje dat vrijwel onbewoond is met een levendige onderwaterfauna. Tropische vissen, koralen en sponzen in overvloed! Je verblijft in een kamer met uitzicht op zee. Tijd voor een #mytookumoment!

DAG 14 | Isla Múcura (O,L,D)

Isla Múcura is de locatie bij uitstek om tot rust te komen en lekker te luieren op een paradijselijke strand. Het hotel biedt ook meerdere optionele activiteiten aan zoals duiken, snorkelen, kajakken en stand up paddling die ter plaatse te boeken zijn. Het is een uitgelezen plaats voor duikers, aangezien grootschalige scheepvaart zijn weg nog niet helemaal gevonden heeft tot dit deel van de Caribische zee met relatief onaangetaste duiklocaties tot gevolg. Waar wacht je nog op!?

DAG 15 | Isla Múcura – Cartagena (O)

Terug naar de bewoonde wereld! Je neemt de speedboot naar Cartagena de Indias waar je al snel betoverd wordt door deze wondermooie stad die uit een sprookje lijkt te komen. Koloniale gebouwen, kleine pleintjes, verborgen patio’s met fonteinen, kleurrijke bloemen en joviale Colombianen maken van je verblijf een onvergetelijke ervaring. Je overnacht in het exclusieve Bastión Luxury Hotel.

DAG 16 | Cartagena – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je van een laatste ontdekking van deze prachtige stad. Struin met je privé-gids door het historische centrum en bezoek de meest iconische plekken van de ommuurde koloniale stad. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 17 | Brussel

Je komt uitgerust aan in België en hebt eindelijk het gevoel dat je geen extra vakantie meer nodig hebt!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.485

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, VivaColombia, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (met Spaanstalige chauffeur) zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.