1

Rondreis Ethiopië: Wild en actief

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 5.720/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Engelstalige gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Laat je meevoeren op wandelavontuur door unieke ecosystemen waar een myriade van met uitsterven bedreigde diersoorten hun laatste toevluchtsoord vindt. Ga op zoek naar de Ethiopische wolf, grazende Gelada baviaan en verbazingwekkende Bale apen. Ontspan tijdens een boottocht op een van de meren in de Grote Riftvallei en maak kennis met een stukje wild Ethiopië!

DAG 01 | Brussel – Addis Abeba

Alles ingepakt? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië.

DAG 02 | Addis Abeba (L,D)

Na je landing in Addis Abeba, waar onze lokale vertegenwoordiger je verwelkomt, neem je de transfer naar je hotel waar je deze voormiddag even kan bekomen van de vlucht. Wandel daarna in de namiddag door de levendige stad tussen de mooie jacaranda bomen en bezoek het nationaal museum en de flamboyante kathedraal. Je sluit de dag af met een lekker diner in het hotel.

DAG 03 | Addis Abeba – Gondar – Simien Mountains (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag voor een korte vlucht naar Gondar, waar je opgewacht wordt voor je transfer naar het Simien Mountain Nationaal Park. Je installeert je in de prachtige kamers van deze ecolodge die eenvoudige luxe combineert met elegant design. Na een heerlijke lunch spendeer je de namiddag op de wandelpaden in de buurt van de lodge en geniet je bij Limalimo viewpoint van de spectaculaire uitzichten.

DAG 04 & 05 | Simien Mountains (O,L,D)

Beleef de droom van elke natuurliefhebber! Adembenemende uitzichten over de dramatische berglandschappen van diepe valleien en grillig gevormde pieken vormen het toneel voor je trektochten in het nationaal park. Ontmoet de unieke grazende Gelada bavianen en trek tot bij de mooie Jinbarwaterval. Reis per 4x4 tot Bwhair, met zijn bijna 4400 meter, een van de hoogste bergpieken in het nationaal park. Spot hier met wat geluk ibexen of de zeldzame Simien vos en bewonder de enorme lammergieren die zweven in de lucht. Geniet van een heerlijke sundowner op het terras van de lodge terwijl de zon ondergaat in dit overweldigend mooie decor.

DAG 06 | Simien Mountains – Gondar (O,L,D)

Na een lekker ontbijt reis je terug naar Gondar. Snuif de middeleeuwse sfeer op in ruïnes en kastelen van deze 17e eeuwse stenen omwalde stad en proef een heerlijk kopje Ethiopische koffie tijdens een koffieceremonie. Ontdek vanavond de lokale keuken en waag je aan de variëteit van kruidige vlees-en groentesoorten die de injera complementeren.

DAG 07 | Gondar – Addis Abeba – Lake Ziway (O,L,D)

Nog even wat vrije tijd vandaag om te genieten van je resort voor je een korte vlucht neemt naar Addis Abeba. Na je stadslunch maakt de stad plaats voor de mooie natuur van de Grote Riftvallei. Tijd om wat vogels te spotten op het Ziwaymeer: witte pelikanen, hamerkop, visarenden en marabou zijn enkele van de soorten die je tijdens je boottocht kan observeren. Op het einde van de namiddag kan je nog een verfrissende duik nemen in het zwembad van je resort.

DAG 08 | Lake Ziway – Bale Mountains (O,L,D)

Je zet je reis vandaag verder naar de provincie Bale, terwijl je de weelderige bossen van Kofele doorkruist tot bij de uitgestrekte open Ethiopische vlaktes. Na dit off road avontuur word je rijkelijk beloond met de ruige landschappen van het dak van Afrika. Kom na deze lange rit tot rust in je boutique lodge.

DAG 09 & 10 | Bale Mountains (O,L,D)

Ga de volgende twee dagen intensief op zoek naar de zeldzame Ethiopische wolf in zijn jachtgebied op het buitengewone Sanetti-plateau, het laatste overgebleven alpenlandschap in Afrika. Trek tot bij de fonkelende hooggelegen meren waar gouden adelaars rondom de toppen van het plateau cirkelen. Wandel door het magische Harennabos, dat verborgen ligt achter een dikke gordel van nabijgelegen heide en maak kennis met franjeapen en de endemische balemeerkat. Exploreer de brede Gaysayvallei tijdens een wandelsafari, de ideale manier om wildlife zoals nyala, servalkatten, wilde varken en bushbuck te spotten.

DAG 11 | Bale Mountains – Addis Abeba (O,L,D)

Lekker ontbeten? Tijd om terug te keren naar de hoofdstad waar je je nog kan opfrissen in een dagkamer en klaarmaken voor je terugvlucht. Je zegt vaarwel tegen divers Ethiopië en neemt na het diner je transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht naar Brussel.

DAG 12 | Brussel

Je komt aan in België na een onvergetelijke reis door de natuurpracht van Ethiopië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.720

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in U-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 31.10.2020, alle maaltijden, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.