1

Rondreis Cambodja: Groen Cambodja

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.430/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je je echt even voelen zoals een ontdekkingsreiziger? Exploreer dan Angkor buiten de platgetreden paden. Door de jungle overwoekerde tempels vol met prachtige wildlife liggen op je te wachten op het Cambodjaanse platteland. Gastvrije bevolking en een heerlijke Khmer keuken maken deze reis onvergetelijk!

DAG 01 | Brussel – Bangkok (Thailand)

Koffers ingepakt! Je neemt vandaag de internationale vlucht vanuit Brussel naar Bangkok.

DAG 02 | Bangkok – Siem Reap (Cambodja)

Vandaag neem je een aansluitende vlucht naar het gezellige Siem Reap, waar je bij aankomst wordt opgewacht voor de transfer naar je mooi boutique resort. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad en kom in de namiddag tot rust in de prachtige groene omgeving.

Boutique
Templation

DAG 03 | Siem Reap (O,L)

Ontdek deze voormiddag de tempels van Angkor per fiets! Exploreer de ‘Tomb Raider Tempel’ Ta Prohm, volledig overwoekerd door de jungle, en de oude omwalde stad van Angkor Thom met zijn mysterieuze gezichten op het Bayon. Daarna ruil je de fiets in voor de auto en reis je tot bij Kbal Spean, waar we je verwennen met een lekkere picknick. Je trekt door het dichte regenwoud naar de rivier van de duizend lingas, vroeger een hindoeïstisch bedevaartsoord, waar de rivierbedding is uitgehouwen met opmerkelijk beeldhouwwerk. Je eindigt bij het juweel van Angkor, de Citadel van de Vrouwen, waar je onder de indruk bent van de gedetailleerde uitgewerkte roze zandsteen.

Boutique
Templation

Meer weten over Angkor Wat? Lees hier meer over dit tempelcomplex

DAG 04 | Siem Reap (O,L,D)

Vroeg uit de veren deze ochtend voor een bezoek aan het kleine dorpje Ta Brak waar een typische ossenkar klaarstaat om je tot bij de bruisende lokale markt te vervoeren. Wandel hierna tussen de rijstvelden waar je kennis maakt met de vriendelijke bevolking en het werk op het Cambodjaanse platteland. Na je lunch bezoek je de indrukwekkende tempel van Angkor Wat, symbool voor het huis van de goden. Later vandaag spring je achterop een Vespa en ontdek je Siem Reap op een andere manier! ’s Avonds komt de stad tot leven en bieden straatverkopers bieden een eindeloze variëteit aan bizarre en kleurrijke etenswaren aan. Proef van enkele lokale specialiteiten tijdens een gezellig diner met als dessert Cambodjaanse rijstwijn en zoetigheden.

Boutique
Templation

DAG 05 | Siem Reap – Preah Vihear (O,L,D)

Na een lekker ontbijt trek je het binnenland in tot bij Preah Vihaer waar je de intrek neemt in je resort. Na de lunch staat een pick-up truck klaar voor de steile klim op de bergweg naar de Preah Vihaer tempel. Bij dit unieke Shiva-heiligdom geniet je van het spectaculaire uitzicht over de eindeloze jungle! 

DAG 06 | Preah Vihaer – Tmatboey (O,D)

Reis deze ochtend met je natuurgids verder naar het afgelegen dorpje Tmatboey, midden in het Kulen Promtep Wildlife Sanctuary. Je verblijft hier in een eenvoudige ecolodge die deel uitmaakt van een uniek ecotoerisme project voor de bescherming van Cambodja’s nationale vogel, de reuzenibis. Trek in de namiddag de wilde natuur in op zoek naar wildlife. Je diner, klaargemaakt door de locals, neem je in het gemeenschapsrestaurant!

Boutique

Tmatboey Ecolodge

DAG 07 | Tmatboey – Prey Veng (O,L,D)

Vroeg in de ochtend is de beste tijd om op zoek te gaan naar wildlife! Na je speurtocht en een lekker ontbijt trek je nog dieper het natuurreservaat in naar Prey Veng. De ecolodge is prachtig gelegen aan de oever van een 12e eeuwse waterreservoir middenin de rijstvelden. Na een smakelijke Khmer lunch ontdek je in de door de natuur opgeslorpte tempel en langs het water twee meter hoge Sarus kraanvogels, reuzenibis en enorme ooievaars Laat je vanavond verwennen met een heerlijke sundowner en een smakelijke barbecue.

Boutique

Prey Veng Lodge

DAG 08 | Prey Veng – Siem Reap (O,L)

Krijg je maar niet genoeg van het spotten van wildife? Sta dan opnieuw vroeg op voor een natuurwandeling vooraleer naar je volgende bestemming Koh Ker te vertrekken. Hier ontdek je Angkor buiten de platgetreden paden De unieke piramidevormige tempel tussen de ficusbomen doet je bijna denken aan een Maya site. Je luncht ter plaatse en keert dan via de site van Beng Mealea terug naar Siem Reap. Nog even nagenieten bij een drankje aan het zwembad!

Boutique
Templation

DAG 09 | Siem Reap – Phnom Penh (O)

Na een lekker ontbijt reis je overland naar de hoofdstad Phnom Penh. Je ontdekt onderweg Sambor Prei Kuk, meer dan 100 goed bewaarde pre-Angkoriaanse tempels verspreid in het woud. In de namiddag instaleer je je in je kamer en neem je een korte rustpauze. In de late namiddag wandel ja langs de Mekong rivier langs Franse koloniale architectuur tot bij de Wat Phnom waar je geniet van het uitzicht over de stad bij de ondergaande zon. Dineren doe je aan de riverfront.

DAG 10 | Phnom Penh (O)

Tijd om de rest van de stad te exploreren! Na de Wat Phnom staan het nationaal museum, het koninklijk paleis en zijn zilveren pagode op je programma waar gouden, kristallen, zilveren en bronzen Boeddhabeelden bewaard worden. Zet ook een stapje terug in het oorlogsverleden van Cambodja in de Tuol Sleng gevangenis en reis naar Choeng Ek, een van de killing fields van de Rode Khmer.

DAG 11 | Phnom Penh – Kampot (O)

Je verlaat de stad en neemt de transfer naar het charmante dorpje Kampot waar je rond de middag aankomt in je gezellige boutique hotel. Maak deze namiddag een wandeling in het sfeervolle Franse koloniale stadscentrum en breng een bezoek aan de kleurrijke lokale nachtmarkt.

DAG 12 | Kampot (O,L)

Stevig ontbeten? Dan ben je klaar voor een bezoek aan Bokor Nationaal Park, ooit een Franse heuvelstation temidden van uitgestrekte bergachtige jungle waar kuddes olifanten thuis zijn. Wandel door het park tot bij de Popokvil waterval, bezoek de vervallen koloniale kerk en geniet van de prachtige uitzichten. Na een lekkere picknicklunch keer je terug naar Kampot waar je van wat vrije tijd geniet. Vanavond geniet je van een heerlijk lokaal diner van verse zeevruchten!

DAG 13 | Kampot – Phnom Penh – Bangkok (O)

Je kan genieten van een laat ontbijt en je rustig klaarmaken voor je thuisreis. Nog voor de middag neem je de transfer terug naar Phnom Penh waar je aansluitend je internationale vlucht naar Bangkok neemt.

DAG 14 | Bangkok – Brussel

Even na middernacht neem je in Bangkok, de internationale retourvlucht naar Brussel.

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Verblijf in community based lodges zoals Tmatboey Ecolodge en Prey Veng Lodge en zo rechtstreekse inkomsten voor de lokale gemeenschap
  • Gebruik van lokale gidsen per bestemming en geen meereizende lokale gids
  • Pippali Boutique hotel wordt gerund door een lokale familie uit Kampot en lokaal opgeleid personeel
  • Verblijf in groene hotels zoals Templation in Siem Reap (zonnepanelen, opvang regenwater, low impact constructie)
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Verblijf in de community based lodges aan de rand van natuurreservaten wat een bijdrage levert aan de bescherming van bedreigde vogelsoorten
  • Door het bezoek aan de Unesco Werelderfgoedsite, Angkor Wat draag je bij aan de bescherming van dit erfgoed

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Boutique

€ 4.430

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in K-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.