1

Rondreis Laos: Ongerept Zuid-Laos

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 3.390/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties en maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je op zoek naar dramatisch mooie landschappen en authentieke dorpjes ver weg van de platgetreden paden? Zet dan een stapje terug in de tijd in een land met diepgewortelde tradities dat gezegend is met ongerepte natuurpracht. Verblijf in kleinschalige accommodaties en laat je verwennen door de Laotiaanse gastvrijheid!

DAG 01 | Brussel – Bangkok (Thailand)

Klaar voor je avontuurlijke rondreis? Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Bangkok naar Laos..

DAG 02 | Bangkok – Vientiane (Laos) (D)

In de hoofdstad Vientiane word je opgewacht voor je transfer naar je mooie boutique hotel, waar je tot rust komt na je internationale vlucht. Laat je in de watten leggen met een ontspannende massage en geniet ’s avonds van een eerste lekker diner!  

DAG 03 | Vientiane (O,L)

Na je ontbijt neemt je gids je mee om de verborgen charme van Vientiane te ontdekken. Je ervaart de sereniteit van de mooie Wat Sisaket en ontdekt de koloniale invloed in het presidentiële paleis. Breng zeker ook een bezoekje aan COPE, een organisatie die helpt om slachtoffers van landmijnen te ondersteunen. Proef van de Laotiaanse specialiteiten tijdens een lokale lunch en klim deze namiddag tot de top van het Patuxay monument. Exploreer hierna de heiligste site in het land That Luang en sluit je dag of met een sunset wandeling aan de oever van de Mekong.

DAG 04 | Vientiane – Ban Kong Lor (O,L)

Vandaag verlaat je de stad en zie je de landschappen snel veranderen naar kalkstenen pieken, tropische wouden en groene rijstvelden. Na je lunch en de check-in in de gezellige kleine resort exploreer je de grotten van Kong Lor. Een longboat voert je langs spectaculaire druipsteenformaties op de ondergrondse Hin Boun rivier tot bij enkele kleine dorpjes waar je kennis maakt met de laid back Laotiaanse way of life.

DAG 05 | Ban Kong Lor – Savannakhet (O)

Voor je ontbijt maak je een wandeling langs de meest fotogenieke plekjes in de omliggende dorpjes en daarna maak je je klaar voor de rit naar Thakhek, een klein slaperig dorpje met pareltjes van koloniale architectuur. Na een korte stop voor de lunch reis je verder naar Savannakhet, met zijn indrukwekkende Franse villa’s en mooie Sint-Teresa kerk. Nadat je geïnstalleerd bent in je kamer geniet je van wat vrije tijd om te zwemmen of te kuieren langs de Mekong rivier.

DAG 06 | Savannakhet – Tad Etu (O,L)

Je zet koers richting het Bolaven Plateau waar weelderige koffie-en theeplantages in de tropische hooglanden de ideale plek zijn om kleine bergstammen en in damp gehulde watervallen te verkennen. In de namiddag ontdek je de 120 meter hoge tweelingwatervallen Tad Fane en leer je meer over de koffieproductie in de hooglanden op een lokale plantage. Overnachten, dat doe je in Tad Etu.

DAG 07 | Tad Etu – Khong Island (O,L)

Klaar om de Wat Phou te ontdekken? Deze spectaculaire pre-Angkoriaanse tempel midden in de rijstvelden was vroeger een belangrijk politiek en economisch centrum. Reis door het charmante dorpje Champasak verder naar de regio van de 4000 eilanden of Si Phan Don. Daar deed de brede Mekong rivier honderden kleine stroomversnellingen, watervallen en eilandjes ontstaan. Een lokale boot brengt je tot bij je hotel deze namiddag. Laat je overweldigen door de natuurpracht op Khong Island!

DAG 08 | Khong Island – Si Phan Don – Pakse (O,L)

Genoten van een heerlijk ontbijt? Tijd om per fiets enkele van de met plantages bedekte eilanden te doorkruisen. Bewonder op Don Khone de Lippi watervallen die volgens lokaal bijgeloof de kwade geesten vangt, maak een boottocht op zoek naar Irrawaddy dolfijnen en wandel tot bij de imposante Khone Phapheng waterval. Volop genieten van de rust en de schoonheid van de Mekong, vooraleer door te reizen naar Pakse.

DAG 09 | Pakse – Bangkok (O)

Nog wat nagenieten doe je deze ochtend in je hotel. In de namiddag neem je de transfer naar de luchthaven van Pakse voor de internationale retourvlucht via Bangkok naar Brussel.

DAG 10 | Bangkok – Brussel

Je komt aan in Brussel na een avontuurlijke rondreis door Laos!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.390

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in H-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.