1

Rondreis Japan: Modern Art Cities

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 5.590/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Heb je oog voor kunst, architectuur en design? Dan zal deze rondreis je zeker bekoren. Je bezoekt zes steden met opmerkelijke musea, galerijen en een unieke collectie aan kunstwerken. En daar bovenop mag ook een verwenning van je smaakpapillen niet ontbreken. Deze 15-daagse rondreis door Japan is een ware prikkeling voor al je zintuigen.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Vandaag vertrek je vanuit Brussel richting Tokyo.

DAG 02 | Tokyo (O)

Welkom in Japan! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar Tokyo centrum brengt. Doe een eerste indruk op van deze boeiende grootstad en wandel doorheen de bruisende wijken Shinjuku en Shibuya, bekend om het drukste kruispunt ter wereld, de Shibuya crossing. Maak jij ook de oversteek?

DAG 03 | Tokyo (O,D)

Vandaag staat een privérondleiding met Engelstalige gids op het programma en ontdek je de moderne kant van Japan! Je start met een bezoek aan enkele opmerkelijke musea met moderne architectuur zoals het Mori Art Museum, Suntory Museum of Art en The National Art Center. Nadien geniet je van een wandeling langsheen Harajuku en de boulevard van Omotesando waar je de hedendaagse architectuur bewondert ontworpen door wereldberoemde architecten zoals Kengo Kuma en Tadao Ando. In de avond trek je er op uit voor een izakaya food tour in internationaal gezelschap. Je gaat langs Omoide Yokocho (letterlijk memory lane) ook bekend onder de meer kleurrijke bijnaam Piss Alley. Het is een netwerk van kleine en smalle steegjes gevuld met tientallen kleine eethuisjes. Je stop bij drie lokale izakaya’s waar je een specialiteit geserveerd krijgt. Een heerlijk einde van de dag!

DAG 04 | Tokyo – Kanazawa (O)

’s Ochtends maak je gebruik van je Japan Rail Pass om per hogesnelheidstrein of shinkansen naar Kanazawa te reizen. In Kanazawa heb je vandaag de mogelijkheid om het het 21e-eeuw museum voor Hedendaagse kunst te bezoeken. De architectuur van dit museum is uniek en onderscheidt zich van andere musea en gebouwen doordat het bestaat uit een cirkelvormig gebouw zonder hoofdingang. Het is ontworpen zonder voor- of achterkant om te ontmoedigen het museum en dus ook zijn kunst vanuit slechts één richting te benaderen. Vlakbij het museum ontdek je ook de prachtige Kenrokuen tuin, gerangschikt als een van de mooiste tuinen van Japan.

DAG 05 | Kanazawa (O)

Bezoek vandaag de hoogtepunten van Kanazawa, De oude samoerai residentie, het geisha district Higashi Chaya en Nishi Chaya en de lokale markt Omicho waar je ’s middags verse vis kan eten. Ontdek ook het D.T. Suzuki Museum dat is ontworpen om het leven en de werken van Suzuki Daisetsu, een wereldberoemde Japanse boeddhistische filosoof, te herdenken. De Zen-filosofie wordt weerspiegeld in de hedendaagse en strakke architectuur van het museum.

DAG 06 | Kanazawa – Kyoto (O)

Met de Japan Rail Pass in de hand reis je verder naar Kyoto. Kyoto was lang de hoofdstad van Japan en doet bij velen nog steeds denken aan het aloude Japan. Je gaat er dan ook op verkenning en ontdekt de vele werelderfgoed sites waaronder tuinen, tempels en heiligdommen en komt er meer te weten over de Japanse geschiedenis, religies en traditie. Een mooi voorbeeld hiervan is het Nijo kasteel met zijn bekende nachtegaalvloer. Ook het geisha district, Gion met zijn mooie oude houten gebouwen is een van die werelderfgoedsites. Kies zelf welke bezoeken je op het programma zet!

DAG 07 | Kyoto (O,D)

Met een Engelstalige privé gids/chauffeur ga je naar het Miho Museum. Het is prachtig gelegen tussen de groene heuvels en is ontworpen door I.M. Pei, een internationaal gerenommeerde architect die ook de glazen piramide van het Louvre heeft ontworpen. Het museum stelt werken tentoon uit oude beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Romeinen en verschillende Aziatische culturen. Terug in Kyoto ga je zelf aan de slag in een kookworkshop waar je sushi leert maken (in internationaal gezelschap). Word jij ook een echte itamae (een sushi chef-kok)?

DAG 08 | Kyoto – Naoshima (O)

In de voormiddag neem je nog even de tijd om Kyoto verder te verkennen. Nadien verplaats je je met de Japan Rail Pass naar Uno waar je de ferry (niet-inbegrepen) neemt naar het eiland Naoshima in de Seto binnenzee. Het eiland is bekend omwille van zijn moderne kunst musea, architectuur en beelden. Je verblijft er in hotel alias museum, Benesse House, ontworpen door de bekende Japanse architect Tadao Ando.

DAG 09 Naoshima (O)

Het eiland is echt een must-visit voor moderne kunstliefhebbers. Vandaag verken je dan ook de drie belangrijkste musea voor moderne kunst en architectuur: Benesse House, het Chichu Art Museum en Art House Project. Ook ga je verder op ontdekking langsheen het eiland op zoek naar de bekende en fotogenieke gele en rode pompoen van de kleurrijke kunstenares Yayoi Kusama.

DAG 10 | Naoshima – Takamatsu (O)

Geniet nog even van het eiland alvorens verder te reizen per ferry (niet-inbegrepen) naar Takamatsu op Shikoku eiland. Daar wandel je rustig doorheen Ritsurin Koen, een aangelegde landschapstuin met waterpartijen, heuvels, historische bomen en prachtige paviljoenen.

Boutique

Auberge de Oishi

DAG 11 | Takamatsu (O)

Je neemt de lokale bus om buiten Takamatsu het Isamu Noguchi Garden Museum te bezoeken. Isamu Noguchi was één van de belangrijkste beeldhouwers van zijn tijd (1904-1988). Het Museum is een vervulling van Noguchi’s wens, namelijk dat zijn voormalige atelier in Mure een verlengstuk zou zijn van zijn museum in New York en artiesten en academici zou inspireren. De tentoongestelde collectie omvat 150 sculpturen waarvan vele nog onvoltooid zijn.

DAG 12 | Takamatsu – Hakone (O,D)

Van Shikoku eiland ga je terug naar het hoofdeiland Honshu. Vandaag staat er een langere verplaatsing op het programma om van Takamatsu tot Hakone te gaan. Je gebruikt hiervoor de Japan Rail Pass en de Hakone Free Pass. Onderweg passeer je prachtige landschappen. Eens aangekomen in de ryokan waar je zal overnachten, geniet je eerst van de warmwaterbaden in openlucht. ’s Avonds staat er een heerlijk kaiseki diner op je te wachten.

DAG 13 | Hakone (O,D)

Je ontdekt het Hakone Open Air Museum dat met succes een harmonisch evenwicht creëert tussen natuur en kunst door diverse sculpturen te exposeren in combinatie met uitzicht op de omliggende vallei en bergen. Het museum herbergt een Picasso tentoonstellingszaal met schilderijen, beeldhouwwerken en keramische werken van de kunstenaar. Bij mooi weer heb je vanuit het openluchtmuseum een prachtig uitzicht op Mount Fuji! Met de Hakone Free Pass in de hand, ga je per boot over het Ashi meer naar het Hakone Schrijn, vanop het meer zie je al de oranje torii poort in het water verschijnen.

DAG 14 | Hakone – Tokyo (O)

Vandaag neemt je de kabelbaan naar Owakudani van waaruit je deze vallei met actieve zwavelopeningen ontdekt. Bij mooi weer zijn de uitzichten op de omgeving en Mount Fuji er spectaculair. De durvers proeven er de zwarte eieren die een lang leven beloven. Erna reis je per trein terug naar Tokyo waar je nog geniet van een laatste avond in deze bruisende stad.

DAG 15 | Tokyo - Brussel (O)

Vandaag ga je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijzen

Prijs per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 5.590

per persoon

Deluxe

€ 6.850

per persoon

Boutique

€ 10.860

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa in K-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 17.03.2021, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het hotel, Meet & Greet op de luchthaven van Tokyo, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), Hakone Free Pass 3 dagen, PASMO metropas ter waarde van 1500 JPY, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), inkomgelden op dag 3 & 7. Niet inbegrepen: ferry Uno-Naoshima en Naoshima-Takamatsu, lokale bus richting Isamu Noguchi Garden Museum, alle inkomgelden behalve op dag 3 & 7. Aanbod geldig tem 31.03.2023 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.