1

Rondreis Japan: Modern Art Cities

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 6.499/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Heb je oog voor kunst, architectuur en design? Dan zal deze rondreis je zeker bekoren. Je bezoekt vijf steden met opmerkelijke musea, galerijen en een unieke collectie aan kunstwerken. Een must voor elke kunstliefhebber!

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Vandaag vertrek je vanuit Brussel richting Tokyo.

DAG 02 | Tokyo (O)

Welkom in Japan! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar je hotel in Tokyo brengt. Doe een eerste indruk op van deze boeiende grootstad en wandel doorheen de bruisende wijken Shinjuku en Shibuya, bekend om het drukste kruispunt ter wereld, de Shibuya crossing. Maak jij ook de oversteek?

DAG 03 | Tokyo (O)

Vandaag staat een privérondleiding met Engelstalige gids op het programma en ontdek je de moderne kant van Japan! Je start met een bezoek aan enkele opmerkelijke musea met moderne architectuur zoals het Mori Art Museum, Suntory Museum of Art en The National Art Center. Nadien geniet je van een wandeling langsheen Harajuku en de boulevard van Omotesando waar je de hedendaagse architectuur bewondert ontworpen door wereldberoemde architecten zoals Kengo Kuma en Tadao Ando. ‘s Avonds trek je er op uit
voor een izakaya food tour in internationaal gezelschap. Een izakaya is een soort bar waar men fingerfood serveert. Een heerlijk einde van de dag!

DAG 04 | Tokyo – Kanazawa (O)

’s Ochtends maak je gebruik van je Japan Rail Pass om per hogesnelheidstrein of shinkansen naar Kanazawa te reizen. In Kanazawa heb je vandaag de mogelijkheid om het 21e-eeuw museum voor Hedendaagse kunst te bezoeken. De architectuur van dit museum is uniek en onderscheidt zich van andere musea en gebouwen doordat het bestaat uit een cirkelvormig gebouw zonder hoofdingang. Het is ontworpen zonder voor- of achterkant om te ontmoedigen het museum en dus ook zijn kunst vanuit slechts één richting te benaderen. Vlakbij het museum ontdek je ook de prachtige Kenrokuen tuin, gerangschikt als een van de mooiste tuinen van Japan.

DAG 05 | Kanazawa (O)

Bezoek vandaag de hoogtepunten van Kanazawa, De oude samoerai residentie, het geisha district Higashi Chaya en Nishi Chaya en de lokale markt Omicho waar je ’s middags verse vis kan eten. Ontdek ook het D.T. Suzuki Museum dat is ontworpen om het leven en de werken van Suzuki Daisetsu, een wereldberoemde Japanse boeddhistische filosoof, te herdenken. De Zen-filosofie wordt weerspiegeld in de hedendaagse en strakke architectuur van het museum.

DAG 06 | Kanazawa – Kyoto (O)

Met de Japan Rail Pass in de hand reis je verder naar Kyoto. Kyoto was lang de hoofdstad van Japan en doet bij velen nog steeds denken aan het aloude Japan. Je gaat er dan ook op verkenning en ontdekt de vele werelderfgoed sites waaronder tuinen, tempels en heiligdommen en komt er meer te weten over de Japanse geschiedenis, religies en traditie. Een mooi voorbeeld hiervan is het Nijo kasteel met zijn bekende nachtegaalvloer. Of het geisha district, Gion met zijn mooie oude houten gebouwen. Kies zelf welke bezoeken je op het programma zet!

DAG 07 | Kyoto (O)

Met een Engelstalige privé gids/chauffeur ga je naar het Miho Museum. Het is prachtig gelegen tussen de groene heuvels en is ontworpen door I.M. Pei, een internationaal gerenommeerde architect die ook de glazen piramide van het Louvre heeft ontworpen. Het museum stelt werken tentoon uit oude beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Romeinen en verschillende Aziatische culturen.

DAG 08 | Kyoto (O)

Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Bezoek het MoMak, het National Museum of Modern Art in Kyoto. Het museum is gewijd aan kunstwerken uit de 20e eeuw en organiseert elk jaar grote tentoonstellingen, terwijl een permanente collectie de Japanse schilderijen van de Kyotoschool combineert met werken van beroemde westerse kunstenaars.

DAG 09 | Kyoto – Okayama (O)

Wie wil kan nog een voormiddag in het bruisende Kyoto spenderen en wie liever meteen doorreist met de Japan Rail Pass naar Okayama kan er vandaag nog de Korakuen tuin bezoeken. Deze behoort net zoals de Kenrokuen in Kanazawa tot één van de mooiste tuinen in Japan. De keuze is volledig aan jou!

Deluxe

Sheraton Okayama

DAG 10 | Okayama: Naoshima eiland (O)

Met je Japan Rail Pass verplaats je je tot Uno waar je de ferry (niet inbegrepen) neemt naar het eiland Naoshima in de Seto binnenzee. Het eiland is echt een must-visit voor moderne kunstliefhebbers. Vandaag verken je dan ook de drie belangrijkste musea voor moderne kunst en architectuur: Benesse House, het Chichu Art Museum en Art House Project. Ook ga je verder op ontdekking langsheen het eiland op zoek naar de bekende en fotogenieke pompoen van de kleurrijke kunstenares Yayoi Kusama.

DAG 11 | Okayama – Hakone (O,D)

Vandaag ga je naar Hakone, de regio rond Mount Fuji. Je gebruikt hiervoor de Japan Rail Pass en de Hakone Free Pass. Onderweg passeer je prachtige landschappen. Eens aangekomen in de ryokan waar je zal overnachten, geniet je eerst van de warmwaterbaden in openlucht. En ’s avonds staat er een heerlijk kaiseki diner op je te wachten.

DAG 12 | Hakone (O,D)

Je ontdekt op eigen houtje het Hakone Open Air Museum dat met succes een harmonisch evenwicht creëert tussen natuur en kunst door diverse sculpturen te exposeren in combinatie met uitzicht op de omliggende vallei en bergen. Het museum herbergt een Picasso tentoonstellingszaal met schilderijen, beeldhouwwerken en keramische werken van de kunstenaar. Bij mooi weer heb je vanuit het openluchtmuseum een prachtig uitzicht op Mount Fuji! Met de Hakone Free Pass in de hand kan je de regio ontdekken. Ga bijvoorbeeld per boot over het Ashi meer naar het Hakone Schrijn, vanop het meer zie je al de oranje torii poort in het
water verschijnen.

DAG 13 | Hakone – Tokyo (O)

Vandaag neemt je de kabelbaan naar Owakudani van waaruit je deze vallei met actieve zwavelopeningen ontdekt. Bij mooi weer zijn de uitzichten op de omgeving en Mount Fuji er spectaculair. De durvers proeven er de zwarte eieren die een lang leven beloven. Erna reis je per trein terug naar Tokyo.

DAG 14 | Tokyo (O)

Bezoek op je laatste dag het bijzondere teamLab Planets, het digital art museum in Tokyo met digitale technologie dat je door water laat lopen of één laat worden met een prachtige bloementuin. TeamLab Planets loopt nog tot eind 2023. ’s Avonds geniet je van de laatste avond in deze bruisende stad.

DAG 15 | Tokyo - Brussel (O)

Vandaag ga je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijzen

Prijs per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 6.499

per persoon

Deluxe

€ 7.799

per persoon

Boutique

€ 12.100

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 05.05.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het hotel, Meet & Greet op de luchthaven van Tokyo, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), Hakone Free Pass 3 dagen, PASMO metropas ter waarde van 1500 JPY, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
(privé of in internationaal gezelschap), inkomgelden op dag 3 & 7. Niet inbegrepen: ferry Uno-Naoshima-Uno, alle inkomgelden behalve op dag 3 & 7. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.