1

Rondreis Chili: Atacama & Rapa Nui voor lovebirds

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 8.650/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Op zoek naar een bucket list huwelijksreis? Heb je altijd gedroomd van een romantisch diner onder de sterren of een paardrijdtocht in het midden van een woestijn? Dan nemen we je graag mee naar de Altiplano in het noorden van Chili waar fascinerende zoutvlaktes en geisers centraal staan tijdens je bezoek. Wie graag een bijzondere zonsopgang ziet, wordt verwend op het Paaseiland, waar de prachtige stranden en mysterieuze Moaibeelden je bezoek helemaal onvergetelijk maken.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Tijd voor je honeymoon! Vandaag stap je op het vliegtuig richting Santiago de Chile.

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Na je lange vlucht geniet je van wat vrije tijd om tot rust te komen. Onze tip? Een bezoek aan de Mercado Central van Santiago! Het water loopt je in de mond bij het zien van de meest verse kingkrab die je ietsje later kan proeven.

DAG 03 | Santiago de Chile (O,L)

Hou jij ook van een lekker glaasje wijn? Vandaag ga je naar de bekende Casablanca Vallei, waar de Cabernet Sauvignon druif floreert en waar zich ver uitgestrekte wijnvelden bevinden. Je bezoekt de Casas del Bosque wijngaard per fiets en geniet er van een heerlijk romantische picknicklunch.

DAG 04 | Santiago de Chile – San Pedro de Atacama (O,L,D)

Op naar het noorden vandaag! Je vertrekt naar een charmante oase, midden in de droogste woestijn ter wereld: San Pedro de Atacama. Waan je in de namiddag op de maan als je door de Valle de la Luna of de Maanvallei wandelt. De spectaculaire vormen zijn stuk voor stuk natuurlijke kunstwerkjes. Grillig gevormde zoutkristallen zorgen voor surrealistische beelden. Een #mytookumoment waar je echt gelukkig van wordt? Vanop een plateau bewonder je de mooie zonsondergang boven de Maanvallei.

DAG 05 | San Pedro de Atacama (O,L,D)

Vandaag is een speciale dag, want je verkent de magische landschappen van San Pedro de Atacama te paard. ‘s Avonds bewonder je van telescoop naar telescoop de fantastische sterrenhemel in de Atacama woestijn. Je wordt beloond met adembenemende uitzichten op sterren, close-ups van de maan en een glimp van een ander sterrenstelsel. Zie jij het Zuiderkruis?

DAG 06 | San Pedro de Atacama (O,L,D)

Vandaag rijd je naar de grootste zoutvlakte van Chili: Salar de Atacama! Onder deze gigantische witte vlakte ligt nog steeds een zoutmeer. Kurkdroge hitte doet het water verdampen met een oogverblindende zoutmassa als resultaat. Je bezoekt er ook het reservaat Los Flamencos dat bescherming biedt aan flamingo’s in de zoutmeren en lagunes. En de roze kleur? Dankzij de algen, wieren en mineralen in het water kleurt de flamingo roze.

DAG 07 | San Pedro de Atacama (O,L,D)

Vandaag is een topdag voor vroege vogels, want bij zonsopgang spuiten de geisers van El Tatio op, een bijzonder moment! Dit geiserveld in de Chileense Altiplano herbergt maar liefst tachtig geisers en enkele thermale bronnen. De geisers zijn het spectaculairst in de vroege ochtend; plotseling schieten stoomwolken en kokend water de lucht in. Ontspan volledig bij de thermale bronnen van Puritama met een duizelingwekkend zicht op het immens woestijnlandschap. Je eindigt deze dag met een gastronomisch en romantisch diner bij zonsondergang.

DAG 08 | San Pedro de Atacama – Santiago de Chile (O)

Kuier nog even rond in het gezellige woestijndorpje tussen de vele souvenirwinkeltjes. Daarna vlieg je terug naar hoofdstad Santiago de Chile. Wil je graag even de drukke stad uit? In de wijnlanden van de Maipo vallei kan je in een van de talrijke bodega’s genieten van een glaasje wijn.

DAG 09 | Santiago de Chile – Paaseiland (O,L,D)

Vandaag stap je opnieuw in het vliegtuig naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld! Waag je tussen starende ogen van de Moai en ontdek de Rapa Nui. Midden in de Stille Oceaan staan de bekende Moai op jou te wachten op het heuvelachtige Paaseiland. Deze enorme standbeelden met merkwaardige hoofden vertegenwoordigen het nalatenschap van de Polynesische stam Rapa Nui. A once in a lifetime experience it is!

DAG 10 | Paaseiland (O,L,D)

Een van de mooiste plekken op het eiland om te bezoeken is Orongo, een ceremonieel dorpje dat ligt aan de rand van de uitgedoofde vulkaan Rano Kao. Bovenop de vulkaan heb je een geweldig uitzicht over het kratermeer. Ook een bezoek aan Ahu Vinapu, Ana Kai Tangata, Ana Te Pahu en Ahu Akivi met zijn zeven Moais mogen niet ontbreken op het programma van vandaag.

DAG 11 | Paaseiland (O,L,D)

Een bezoek aan de Rano Rarakuvulkaan, Ahu Tongariki en Ahu Te Pito Kura zijn een onmisbaar onderdeel van je bezoek aan het mysterieuze Paaseiland. Vandaag sluit je de dag af op het paradijselijke strand van Anakena. ‘s Avonds ben je getuige van een folklorisch optreden in Hanga Roa waar je de Rapa Nui cultuur met authentieke dansen leert kennen.

DAG 12 | Paaseiland (O,L,D)

Geniet vandaag van de prachtige omgeving van het mooie hotel. Onze tip: start je dag met een prachtige zonsopgang bij Ahu Tongariki! Wil je graag een speciale excursie en hou je van water? Dan is een duikinitiatie of snorkelen  in het kristalheldere water bij de Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao eilandjes echt iets voor jou. Je kan het het ongelooflijke onderwaterleven ontdekken en van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Orongokliffen. Hou je meer van een actieve wandeling? Dan is de trekking naar Hanga o Teo, een onbegonnen plek van het eiland, de place-to-be voor jou vandaag. Sluit je dag af met een heerlijk aperitief bij zonsondergang.

DAG 13 | Paaseiland – Santiago de Chile (O)

Tijd om de oase van rust te verlaten en op het vliegtuig te stappen terug naar de hoofdstad, Santiago de Chile, voor een laatste overnachting in de stad.

DAG 14 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile. Onze tip: breng eens een bezoek aan een wijngaard in de buurt. Trakteer jezelf op een lekker laatste glaasje wijn op Chileense bodem, want vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht na een prachtige reis! 

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 8.650

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies zijn bij de standaard & superior optie steeds in internationaal gezelschap en bij deluxe optie op privé-basis; tenzij expliciet vermeld.