1

Rondreis Indonesië: Adventure calls in Sumatra & Bali

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 2.999/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vlucht
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Actie en avontuur zijn de sleutelwoorden tijdens deze reis. In Sumatra ga je op zoek naar de bekendste primaten: de orang-oetan. Op Bali gooi je het over een heel ander boeg en leer je het eiland op een actieve manier kennen.

DAG 01 | Amsterdam / Brussel

Ready for take-off? Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam of Brussel naar Medan.

DAG 02 | Medan - Bukit Lawang

Je wordt opgewacht in Medan waar je tocht onmiddellijk start met een bezoek aan de Grote Moskee, de grootste en mooiste van Noord-Sumatra. Medan is ook de stad van het Maimun of Yellow Palace, het paleis van de sultan opgetrokken in gouden tinten met likjes groen. Vervolgens zet je de reis via Binja verder langs rubber- en palmolieplantages, een heel bijzonder landschap. Uiteindelijk kom je aan in Bukit Lawang, een van de belangrijkste toegangspunten van het oerwoud. Daar overnacht je aan de rand van het nationaal park van Gunung Leuser, bekend door zijn rehabilitatiecentrum voor orang-oetans.

Superior

Rinu Alam

Superior
Eco Lodge

DAG 03 | Bukit Lawang (O,L)

Vandaag ontdek je de pracht van het enorme regenwoud. Wist je dat het oerwoud van Sumatra na die van Brazilië en Congo het grootste ter wereld is? Samen met je gids trek je via steile hellingen en afdalingen door fenomenale landschappen. Je stopt zelfs om de orang-oetans te voederen. Daarna baant de gids zich een weg door het ondoordringbare oerwoud naar het rehabilitatiecenter voor deze aandoenlijke apen. Onderweg eet je een picknicklunch met adembenemend uitzicht over de diepe jungle. Via een kabelbaan steek je de rivier over. Van daaruit volgt weer een afstandje naar je hotel, langs avontuurlijke junglepaden. 

Superior

Rinu Alam

Superior
Eco Lodge

DAG 04 | Bukit Lawang - Tangkahan (O)

Na het ontbijt start je avontuurlijke roadtrip per jeep (ongeveer vier uur) naar Tangkahan. Deze streek wordt ook wel eens het verscholen paradijs genoemd door zijn heldere rivieren en prachtig woud. Vanavond overnacht je zo diep in het woud dat je er enkel via een kabelbaan en kano komt. Je lodge is een echte topper, gebouwd volgens de regels van de ecologische kunst.

Superior

Tangkahan Inn

Superior
Jungle Lodge

DAG 05 | Tangkahan (O,L)

Je dag  start na het ontbijt met een frisse ochtendwandeling in het Leuser National Park, met een oppervlakte van 9000 km². Dit park is het hart van de Sumatraanse regenwouden, de thuisbasis van vele verschillende exotische fauna en flora en een van de meest bedreigde ecosystemen ter wereld. De verbazingwekkende ficusboom, medicinale planten, stalactiet en stalagmiet; als je geluk hebt kom je ze allemaal tegen terwijl je wordt omringd door de geluiden van de jungle. Van gibbons tot kikkers, van makaken tot beren. Een jungle trekking in Tangkahan is een ware ervaring die wordt gevolgd door een avontuurlijke rivier tubing. Samen met een lokale gids die voor je veiligheid zorgt dobber je de rivier af, spot je makaken en Thomas-bladapen (zelfs orang-oetans als je geluk hebt!). Tijdens de tubing is er een leuke afwisseling van ontspanning aan de plaatsen met de kleine stroomversnellingen met hier en daar een beetje meer actie in de grotere stroomversnellingen. Geen zorgen, de gids is steeds bij jou.

Superior

Tangkahan Inn

Superior
Jungle Lodge

DAG 06 | Tangkahan – Medan luchthaven – Denpasar – Ubud (O)

Na het ontbijt brengt je chauffeur je op het afgesproken uur naar de luchthaven van Medan. Sit back, relax & enjoy your flight! Welkom in Bali! We pikken je op aan de luchthaven en trekken naar het hippe Ubud, je verblijfplaats voor de komende zes nachten.

DAG 07 | Ubud (O)

Na het ontbijt in je hotel heb je de hele dag tijd om te genieten van alle leuke dingen die Ubud te bieden heeft: zonnebaden, winkelen,… Of geniet van de hippe eetgelegenheden. Vegans en vegetariërs halen hun hart hier op!  

DAG 08 | Ubud: White Water Rafting (O,L)

Vandaag word je op tijd opgehaald voor een adembenemende rafting op de Ayung rivier. Twee en half uur lang doorklief je het kristalheldere water langs grotten en watervallen. De rafting is voor iedereen geschikt en wordt begeleid door een gediplomeerde riviergids. Bij het eindpunt wacht je een fantastisch lunchbuffet. Daarna keer je terug naar je hotel voor een vrije namiddag.

DAG 09 | Ubud: Mountain Cycling (O,L)

Na het ontbijt vertrek je op een mountainbiketocht. Je daalt af van de meest bekende vulkaan van Bali; de Batur. Je fietst langs prachtige vergezichten, rijstvelden en stukjes dicht bebost regenwoud. Onderweg word je gecoacht met verfrissende drankjes en handdoekjes. Voor je terugreist naar het hotel geniet je in Ubud nog van een lekkere lunch.

DAG 10 | Ubud: Mountain Cycling (O,L)

Na een stevig ontbijt heb je vandaag de hele dag ter beschikking. In Ubud zijn de mogelijkheden ontelbaar: je kan er lekker eten, shoppen bij lokale kunstenaars, genieten van een massage,...

DAG 11 | Ubud: Mountain Trekking (O,L)

Na je ontbijt brengt de chauffeur je naar het tropische regenwoud boven het meer van Bedugul. Trek je wandelschoenen aan en leer onderweg diverse ecosystemen kennen. Vervolgens neemt een lokale gids je mee op ontdekking door de jungleflora en volgen de adembenemende panorama’s elkaar op. Op het einde van de trekking staat er een lekkere lunch klaar.

DAG 12 | Ubud - Denpasar (O)

Na een laatste ontbijt heb je nog genoeg vrije tijd om je klaar te maken. Je volgende stop wordt de luchthaven.

DAG 13 | Amsterdam/Brussel

Je komt aan in Amsterdam of Brussel na een heerlijke rondreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.999

per persoon

Deluxe

€ 3.469

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in N-klasse (in laagseizoen), binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia in Y-klasse, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden