1

Rondreis Indonesië: Cultuur en natuur in Java, Kalimantan & Sulawesi

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 4.660/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Klaar voor een complete reis waar je van elk eiland de meest kenmerkende eigenschap ontdekt? Op Java Indonesië ontdek je de belangrijkste tempels, in Kalimantan ga je op zoek naar de primaten en op Sulawesi leer je de unieke dodencutluur van de Toroja kennen. Koffers ingepakt?

DAG 01 | Amsterdam / Brussel

Klaar om van cultuur en natuur te proeven? Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam of Brussel naar Bali.

DAG 02 | Yogyakarta

Welkom in Java Indonesië! Bij aankomst in Yogyakarta wacht onze lokale vertegenwoordiger je op en brengt die je naar je hotel waar je incheckt voor de volgende nacht.

DAG 03 | Yogyakarta City Tour & Prambanan-tempel – Magelang (O,L)

Vandaag vertrek je na het ontbijt samen met je gids voor een volledige dag op ontdekking van de geschiedenis en cultuur van de stad. Je brengt een bezoek aan het 18e-eeuwse paleis van de sultan, beter gekend als het Kraton en de koninklijke tuinen van het waterpaleis van Tamansari. ’s Middags staat er een typische Javaanse lunch op het programma. Daarna ga je naar de indrukwekkende Prambanantempel. Dit is de grootste hindoetempel van Indonesië. Vervolgens ga je naar je hotel in Magelang waar je incheckt voor de volgende nacht.

DAG 04 | Zonsopgang in Borobudur (O)

Vandaag staat er een vroege wake-upcall gepland, want voor dag en dauw word je naar de grootste boeddhistische tempel ter wereld gebracht, meer bepaald de Borobudurtempel. Dit heilige monument dateert uit de 8e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Samen met je gids betreed je het complex en ben je getuige van een prachtige zonsopgang om daarna de tempel met al zijn details verder te ontdekken. Je keert vervolgens terug naar je hotel, waar je de rest van je dag geniet.

DAG 05 | Magelang – Semarang – Pangkalan Bun – Tanjung Puting (O,D)

Na een vroeg ontbijt word je naar de luchthaven van Semarang gebracht waar je de vlucht neemt naar Pangkalan Bun, gelegen in de provincie van centraal Kalimantan. Het is voor velen het startpunt om het nationale park van Tanjung Puting te betreden om de orang-oetan te zien! Het park staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco als Biosphere reservaat. Bij aankomst op de luchthaven wacht je gids je op en brengt je naar Kumai waar je aan boord gaat van een klotok om de Kumai rivier te ontdekken.

Superior
Rimba Lodge

DAG 06 | Camp Leakey (O,L,D)

Vandaag word je wakker met de geluiden van de jungle. Na een eenvoudig ontbijt vaar je met de klotok op de Sekoneyer rivier richting Camp Leakey. Het orang-oetan onderzoeks- en conservatieprogramma werd daar gestart in 1971. Na de lunch, op de klotok, maak je een korte trekking naar het voederstation. Het motto hier: “take nothing but photos, leave nothing but footprints”. Je geniet bij het terugvaren van de prachtige natuur.

DAG 07 | Pondok Tanguy – Pasalat – Tanjung Harapan (O,L,D)

Vandaag vertrek je naar twee andere voederplatformen in het nationaal park. Je komt aan in Pondok Tanguy, waar je het herstelcentrum van de orang-oetan bezoekt. Daarna vaar je nog met de klotok om aan te komen in het Pasalat Rainforest Station. Daar werken verschillende organisaties aan het behoud en de wederopbouw van het regenwoud.

DAG 08 | Tanjung Puting – Pangkalan Bun – Surabaya – Makassar (O)

Na het ontbijt en de check-out word je naar de luchthaven gebracht waar je de vlucht neemt naar Makassar via Surabaya. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht waar je incheckt voor een nachtje in het Aston Makassar.

DAG 09 | Makassar – Parepare – Rantepao (O,L,D)

Na het ontbijt staat er een rit over land gepland naar Toraja via Parepare. De hoofdstad van het regentaat van Noord Toraja, Rantepao, is gekend als cultureel centrum van de Toraja bevoking. Onderweg zijn de nodige stops voorzien. Je komt in Rantepao aan net voor zonsondergang.

DAG 10 | Noord-Toraja (O,L,D)

Vandaag ga je na het ontbijt met je gids een hele dag op ontdekking in de omgeving. Je geniet van adembenemende uitzichten over Rantepao. Je leert de Tongkonan huizen kennen en maakt een korte stevige wandeling door lokale dorpjes, rijstvelden en ontdekt hoe het dagelijkse leven hier in zijn werk gaat. Lunchen doe je in een lokaal restaurant. Vervolgens ga je verder naar Bori waar je de prachtige megalithische stenen monumenten ontdekt. Je keert terug naar het hotel waar je geniet van een vrije avond.

DAG 11 | Zuid-Toraja (O,L,D)

Vandaag staat de omgeving van Zuid-Toraja op het programma en leer je er alles over de indrukwekkende begrafenisrituelen. Je brengt ook een bezoek aan het Lemo waar je rijen van tau tau-poppen aantreft. Ook Londa staat op het programma en in Kambira ontdek je de babybomen. Na de lunch in een lokaal restaurant breng je een bezoek aan Ke’te Ke’su waar je de Tongkonan huizen kan bewonderen.

DAG 12 | Rantepao – Makassar – Denpasar –Sanur (O,L)

Je keert terug naar de luchthaven van Makassar waar je de vlucht neemt naar Denpasar, Bali. Daar geniet je na van deze culturele trip voor de komende twee nachten.

DAG 13 | Sanur (O)

Je geniet van een rustig ontbijt in het hotel en hebt een vrije dag om te genieten van de faciliteiten van je hotel en de omgeving.

DAG 14 | Sanur - Denpasar

Tijd om naar huis te gaan! Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd, maar dan komt de transfer je oppikken en brengt die je naar de luchthaven van Denpasar voor je retourvlucht.

DAG 15 | Amsterdam / Brussel

Je komt aan in Amsterdam of Brussel na je rondreis in Indonesië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 4.660

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in N- klasse (in laagseizoen), binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia in Y-klasse, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels,lokale Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden