1

Rondreis Indonesië: Bali, Flores, Rinca & Kalong island hopping

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.625/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
  • Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Een van de best bewaarde geheimen van Indonesië? Dat is het Komodo Nationaal Park. Je ontdekt er niet alleen de reuze komodovaraan maar ook prachtig afgelegen stranden en unieke snorkelparadijzen.

DAG 01 | Brussel – Denpasar

Vacation time! Je vliegt vandaag naar Bali!

DAG 02 | Denpasar – Ubud

Bij je aankomst in Denpasar wacht onze lokale agent je op en brengt je naar Ubud waar je incheckt voor die nachten in het resort Wapa Di Ume. 

DAG 03 | Ubud (O)

Tijd om op te staan! Vandaag staat er, na je ontbijt, een heerlijke vrije dag op de planning. Geniet van het zwembad en de faciliteiten van het hotel of verken het charmante Ubud.  

DAG 04 | Ubud (O)

Krijg je niet genoeg van Ubud? Verken vandaag het stadje op eigen houtje of geniet van het goede weer aan het zwembad van het hotel.

DAG 05 | Ubud – Denpasar – Ende (D)

Vandaag is er een heel vroege transfer gepland vanuit Ubud naar de luchthaven. Vanuit Bali vlieg je naar het eiland met de klinkende naam Flores. Je eerste halte bij aankomst is Moni, een dorpje aan de rand van het Kelimutumeer. Onderweg stop je in Detusoko om de prachtige vergezichten over de rijstvelden op foto te vereeuwigen. Na deze eerste dag vol nieuwe indrukken installeer je je in het hotel en dineer je in een gezellig restaurant in de buurt.

Superior

Kelimutu Moni Eco Lodge

DAG 06 | Moni – Kelimutu – Bajawa (O,L,D)

Voor dag en dauw opstaan doe je met plezier, Dit keer voor de trekking naar Kelimutu, wat in de plaatselijke taal ‘mooie berg’ betekent. De dag start sportief met een wandeling van 1,5 kilometer naar de top van de Kelimutu, net voor zonsopgang. De vulkaan Kelimutu is bekend om zijn drie kratermeren die elk een andere kleur hebben. Daarna rijd je terug naar je ecolodge om te ontbijten en even te ontspannen vooraleer het goedgevulde dagprogramma weer van start gaat. Onderweg naar Bajawa stop je onder andere in Nua Bosi waar je een prachtig uitzicht hebt op Ende en de krater van Iya. Op het strand van Nanga Penda hebben de kiezeltjes een heel bijzondere zachtblauwe kleur. Deze dag vol spannende nieuwe indrukken sluit je af met een bezoekje aan het traditionele dorpje Naga Keo en een heerlijk avondmaal in een lokaal restaurant.

Superior

Edelweis Hotel

DAG 07 | Bajawa – Bena – Ruteng (O,L,D)

Heb je lekker ontbeten? Goed, dan ben je klaar voor alweer een dag vol ontdekkingen op dit ongerepte eiland. Je chauffeur zet koers naar het zuiden om halt te houden in Bena, het grootste traditionele dorp op Flores. Centraal in het dorp vind je niet alleen mysterieuze megalieten, maar ook een ngadhu en een bhaga die de voorouders van de clan vertegenwoordigen. Wie op Flores is geweest, kan niet naar huis gaan zonder minstens een keer het plaatselijke drankje arak te proeven. Dat kan in de streek Aimere, op de weg terug naar Bajawa. Daarna zet je je tocht verder naar Ruteng met een stop in Ranamese waar je rondom het meer op de bergflanken een heerlijke koelte voelt. Bij aankomst in Ruteng neem je je intrek in het hotel. Na de lunch in een lokaal restaurant is er nog een bezoekje aan de traditionele huizen van Manggaraian gepland. Daar doet een enorme megaliet dienst als altaar, midden in het dorp. Na afloop heb je tijd om te ontspannen en je op te frissen voor het diner in een lokaal restaurant.

Superior
Sindha Hotel

DAG 08 | Ruteng – Lembor – Labuan Bajo (O,L,D)

Vandaag ga je op weg naar Lembor! Onderweg bezoek je het dorpje Cara waar de rijstvelden aangelegd zijn in een unieke spinnenwebvorm. In Lembor ontdek je het grootste, frisgroene rijstirrigatieveld uit de regio. Na de lunch rijd je verder tot Labuan Bajo. Vanavond verblijf je in een elegant strandhotel, maar eerst geniet je nog van een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

DAG 09 | Labuan Bajo – Rinca – Kalong Island (O,L,D)

Na een lekker ontbijt zorgen de lokale houten bootjes van Flores voor een fijne oversteek naar Rinca (ongeveer twee uur). Op Rinca ga je al wandelend op safari, op zoek naar de Komodovaraan, een fascinerend dier dat nog uit de prehistorie stamt. Daarna vaar je per boot naar het eiland Kelor of Kambing, een uitgelezen plek om te snorkelen. Na die frisse duik schuif je aan voor de lunch en dan ga je richting Kalong. Met een beetje geluk spot je daar meer dan één ‘vliegende hond’, een reusachtig soort vleermuis dat in de mangroven leeft.     

DAG 10 | Ruteng – Labuan Bajo (O,L,D)

Vandaag start de dag vroeg voor een bootsafari naar het eiland Komodo (ongeveer vier uur). Daar kan je de benen strekken tijdens een sportieve wandeling van ongeveer anderhalf uur, op zoek naar de Komodovaraan. De reusachtige beesten sluipen geruisloos dichterbij en flitsen dan met hun tong. Bijzonder om te zien! Kijk goed uit, misschien zie je ook wel wilde herten of buffels. Daarna scheep je in voor een tochtje naar Pink Island, een waar paradijs vol prachtige koralen en kleurrijke visjes. Nu telt maar één ding: ten volle genieten, snorkelen en zonnen.

DAG 11 | Labuan Bajo – Nusa Dua (O)

Na een ontspannen ochtend en ontbijt in het hotel brengt onze chauffeur je naar de luchthaven. Na een korte vlucht land je in Denpasar, op Bali. Daar word je naar Nusa Dua gebracht waar je incheckt voor de laatste nachten in het hotel Melia Bali.

Superior
Meliá Bali

DAG 12 | Nusa Dua (O)

Vandaag heb je na je ontbijt de hele dag vrij. Beach time!

Superior
Meliá Bali

DAG 13 | Nusa Dua (O)

Ook vandaag heb je een vrij programma. Geniet van de faciliteiten van het hotel of neem deel aan een van de optionele excursies.

Superior
Meliá Bali

DAG 14 | Nusa Dua – Denpasar (O)

Alweer de laatste dag. Geniet van je ontbijt en ontspan nog even op deze dag. 

DAG 15 | Denpasar – Brussel

Je komt aan in Amsterdam of Brussel na je rondreis door Indonesië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.625

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia in Y-klasse, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 24.11.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden