1

Rondreis Chili: Culinair genieten met een grote C

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 5.390/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Laat Carmenère, Merlot & Cabernet Sauvignon bij jou meteen een belletje rinkelen? Hou je van culinaire diners met bijpassende wijnen? Laat je dan meeslepen met deze rondreis doorheen de meest schilderachtige wijnvalleien in Centraal-Chili, waar je betoverd wordt door onvergetelijke uitzichten. De kers op de taart? Dat zijn de luxueuze verblijven op de meest bijzondere en prachtige wijngaarden.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Koffers ingepakt? Vandaag stap je op het vliegtuig richting Santiago de Chile!

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Na je lange vlucht neem je wat vrije tijd om tot rust te komen in de hoofdstad. In de namiddag spring je op de fiets en ontdek je de mooiste plekjes van de stad.

DAG 03 | Santiago de Chile (O,L,D)

Klaar voor een streling van je smaakpapillen? Je bezoekt de meest populaire markten van de stad: Mercado Central en La Vega Central, de populaire groenten- en fruitmarkt, de perfecte plekjes om nieuwe smaken te ontdekken. Vandaag zal Chili enkele van zijn culinaire geheimen onthullen, want je bereidt namelijk zelf een aantal authentieke Chileense gerechten, waar je nadien ook zelf van geniet. Maak je vanavond klaar voor restaurant en wijnbar Bocanáriz, waar je geniet van een degustatiemenu met aangepaste wijnen.

DAG 04 | Santiago de Chile – Valparaíso (O,L)

Je ruilt het drukke stadsleven in voor een heerlijk ontspannen reis doorheen verschillende wijngebieden. Je haalt je huurwagen op en rijdt richting Valparaíso, de grootste havenstad van Chili. Onderweg bezoek je een eerste wijngaard, Casas del Bosque in de Casablanca Vallei, waar je een rondleiding krijgt en heerlijk culinair zal lunchen. In de namiddag bezoek je de tweede wijngaard Emiliana. Tegen de avond rij je door naar Valparaíso, waar je dankzij de vele kleuren van de stad ogen tekort zal komen!  

DAG 05 | Valparaíso (O)

Wat ooit begon als een klein haventje, is nu uitgegroeid tot de grootste havenstad en derde grootste stad van Chili. Er was zelfs plaats te weinig in het stadje, waardoor nieuwe huizen gebouwd werden op de steile hellingen boven de haven. Vrolijk gekleurde houten huisjes vormen een prachtige, bonte verzameling. Het kleurrijke panorama van de stad, zijn unieke architectuur en enorme culturele rijkdom geven Valparaíso een plaatsje op de lijst van Unesco werelderfgoed. Door haar prachtige ligging aan de kust, een hoop sfeervolle eethuisjes en een Boheemse flair is dit schilderachtige havenstadje een genot voor je oog- en zintuigen. Een lokale graffitikunstenaar neemt je mee op pad doorheen de heuvels van de stad waar je verschillende stijlen van streetart en graffiti van lokale en internationale artiesten ontdekt. Laat de kunstenaar in jezelf los want vandaag leer je de basisprincipes van deze kunst. Een leuke  activiteit staat op het programma vanavond, want je gaat zelf een overheerlijke pisco sour leert klaarmaken! Je geniet van deze cocktail op een terras met een prachtig uitzicht over de baai en de heuvels van het stadje.

DAG 06 | Valparaiso – Matetic Vineyards (O,L,D)

Kan je niet genoeg krijgen van de Chileense druifsoorten? Dan heb je vandaag geluk, want na je ontbijt rij je de Matetic wijngaard waar je opnieuw een begeleid bezoek krijgt en wijn kan degusteren. Je smult van een heerlijke lunch. Een leuk element tijdens dit bezoek is dat je kan kiezen om al wandelend, te fiets of te paard de vallei te ontdekken. Je verblijft op een unieke locatie en bij aankomst geniet je van een lekker cocktail in een prachtige omgeving.

DAG 07 | Matetic Vineyards – Colchagua Vallei (O,L,D)

Je verlaat de San Rosario Vallei naar de Colchagua Valley, waar je de komende twee nachten doorbrengt in een prachtige lodge bij de Lapostolle wijngaard. Deze lodge beschikt over prachtige villa’s in een luxe jasje, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Vanavond geniet je van een heerlijk diner, mét bijpassende wijnen.

DAG 08 | Colchagua Vallei (O,L,D)

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de wijngaard te ontdekken. Wat dacht je van een mountainbiketocht tussen de wijnranken of een wandeltocht door het omliggende woud? Sluit de dag af met een ontspannende massage. Heerlijk eten en de meest bijzondere wijnen ontbreken in ieder geval niet!

DAG 09 | Colchagua Valley – Santiago de Chile (O)

Onderweg naar Santiago de Chile breng je een bezoekje aan de dramatische Apalta Vallei, een nieuwe populaire regio waar kwaliteitswijn gemaakt wordt. Wie graag iets actiever doet om de calorieën van de afgelopen dagen te verbanden kan een wandeling doen naar Ventisquero.

Uitbreiding: Bezoek de Iguazú watervallen

Breid jouw reis uit en ontdek waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van de betoverende watervallen. 

DAG 10 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile. Onze tip: breng een bezoek aan een wijngaard in de buurt, zoals de biologische Emiliana wijngaard. Trakteer jezelf op een lekker laatste glaasje wijn op Chileense bodem, want vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht na een prachtige reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Boutique

€ 5.390

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies zijn bij de standaard & superior optie steeds in internationaal gezelschap en bij deluxe optie op privé-basis; tenzij expliciet vermeld.