1

Waar begin je?

Riyadh

In Riyadh, geboorteplaats van het koninkrijk Saoedi-Arabië, vind je naast historische schatten verborgen in oude paleizen en forten eveneens de best musea van het land en de UNESCO Heritage site van Diriyah. Verken deze bruisende moderne stad met zijn vooruitstrevende architectuur, enorme shopping malls met designer stores en de beste restaurant van het land waar je kan proeven van de heerlijke Arabische keuken! Buiten de stad kan je op zoek naar wat avontuur per 4x4 in de woestijn om de Edge of the World, een spectaculaire rotsformatie, te ontdekken.

Jeddah

De tweede grootste stad van het land, gelegen aan de Rode Zee, onthult in zijn historische wijk Al Balad geheimen die kunstenaars, schrijvers en bezoekers al honderden jaren inspireren. Wandel langs traditionele koraalstenen huizen voorzien van intrinsiek versierde balcons door een labyrint van straten en steegjes. Maak er op de corniche kennis met de lokale gewoontes bij het ondergaan van de zon wanneer iedereen gaat flaneren en geniet van een (non-alcoholisch) drankje! Of ga snorkelen en duiken in de magische onderwaterwereld tussen kleurrijke koraalriffen.

Al Ula

Op het mooiste plekje van  oase van Al Ula nodigen we je uit een reis te maken door een levend museum op het kruispunt van oude beschavingen langs de beroemde wierook handelsroute! Al Ula was de hoofdstad van de oude koninkrijken Dadan en Lihyan, die de karavaanhandel beheersten. Hegra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was de belangrijkste zuidelijke stad van het Nabateese koninkrijk, beroemd om zijn spectaculaire monumentale graftombes. Vandaag de dag is de oude stad Al Ula een verlaten labyrint van dicht op een gepakte lemen huizen en straatjes. Verblijf er in de Ashar vallei in luxueuze hotels en ontdek de mooie zandstenen rotsformaties en wanneer de avond valt een adembenemend mooie sterrenhemel!

Buraydah

Wat is er meer typisch dan dadels in de Arabische cultuur? Buraydah, de hoofdstad van de landbouwprovincie Qassim is onmiskenbaar de stad van de dadels. Omgeven door uitgestrekte plantages waar dadels van hoge kwaliteit geproduceerd worden is het de thuis van  het 35-daagse jaarlijkse dadelfestival. Maak er kennis met het charmante plattelandsleven en neem een kijkje op de grootste kamelenmarkt ter wereld!

Hai’il

Hail, de Sleutel tot de Woestijn, kent een geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, met uitgestrekte woestijnen, valleien en rotsachtige gebieden. In Jabal Umm Sanman in Jubbah kunnen liefhebbers van archeologie 5.000 kunstige rotsgravures en inscripties uit de 7de eeuw v.C. tussen de zandduinen. Neem er een kijkjein het A'arif fort, een verdedigingsbolwerk ter bescherming van doorreizende karavanen en ga in het Sharaan natuurreservaat op zoek naar Idmi gazelles, Nubische ibexen en struisvogels.

Medina

Medina, ook de "wieg van de islamitische cultuur en beschaving” genoemd is de op één na heiligste stad in de islamitische traditie, na Mekka. Jaarlijks trekt de stad miljoenen pelgrims aan, op elke straathoek vind je predikers en gelovigen die allemaal gaan bidden in de Al Masjed Al Haram. Zelfs al niet-moslim is het overweldigend de drukte en bedrijvigheid op deze plek te ervaren!