1
Ontdek meerReady to tango? In Buenos Aires zet deze dans je hart in vuur en vlam! Zonder twijfel laat je je spontaan meeslepen door het ritme en de eerste tonen van je reis zijn gezet. In het noorden, aan de grens met Brazilië, zullen de watervallen van Iguazú je overweldigen met hun grootse schouwspel. In Salta, het noordwesten van het land, zie je hoe het koloniale verleden hand in hand gaat met oude indiaanse gebruiken. Verwen je smaakpapillen met heerlijke wijnproeverijen in Cafayate en spring op je paard om kennis te maken met de eindeloze grasvelden van de immense Pampa. Reis naar Patagonia, het einde van de wereld, en vaar tussen helblauwe ijsschotsen van gletsjers. Het is nog één van de laatste plekken op aarde waar zeeleeuwen, pinguïns en walvissen heer en meester zijn.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en meteen ook de grootste stad van het land. Het is een stad die bezoekers in hun armen sluiten vanwege haar charme, haar ingetogenheid en haar klasse, ook al hebben de jaren van economische crisis en politiek geweld hun sporen nagelaten. Buenos Aires is een van de meest Europese steden van Zuid-Amerika en wordt ook wel het Parijs van het Zuiden genoemd (vanwege de uitstraling die de stad heeft sinds de uitbreiding in de 19e eeuw.) Trek je dansschoenen aan in een stad die nooit lijkt te slapen en waar alle wijken hun eigen verhaal vertellen.

Salta & Cafayate

Salta is de ongekroonde hoofdstad van noordelijk Argentinië waar men zich nog in de tijd van de Spaanse Conquistadores waant. Wandel door de oude straten en neem zeker een kijkje op de Plaza 9 de Julio met haar magnifieke koloniale gebouwen. Het MAAM museum herbergt drie intacte Incamummies en een bezoek leert je alles over de Andescultuur in dit gebied. Trek naar de tweede grootste zoutvlakte ter wereld: Salinas Grandes! Droom weg bij de mythische landschappen van de Puna, een gigantische hoogvlakte. Het dak van Zuid-Amerika, zowaar.

El Calafate & El Chaltén

El Calafate is een klein stadje in Patagonia en ligt aan de rand van het Patagonische ijsveld, de derde grootste ijskap ter wereld na Antarctica en Groenland. Het is de ideale uitvalsbasis voor al je uitstappen naar het nationaal park: Los Glaciares. Boottochten tussen helblauwe ijsblokken over gletsjermeren, een trekking over de Perito Moreno gletsjer, vissen, wandelen en genieten van een drankje in de Yeti Ice Bar. In Calafate kan het allemaal. Iets noordelijker ligt El Chaltén, dé uitvalsbasis voor wandelaars en bergbeklimmers. Ontdek hier de woeste berglandschappen van de Andes met haar grillige pieken, knalblauwe gletsjermeren en zwevende condors.

Puerto Madryn & Valdés

Wie Puerto Madryn zegt, zegt walvissen! Van juni tot december komen de Zuidkapers of Southern Right Whales hier paren en kalveren. Het is dé plaats bij uitstek voor al je uitstappen naar het schiereiland Valdés. Bezoek het maritiem museum en leer alles over het ecosysteem van dit gebied, ga duiken of snorkelen met zeeleeuwen, wandel tussen duizenden Magelhaenpinguïns, maak kennis met zee-olifanten, flamingo’s en struisvogels, ga er met een kajak op uit en bezoek een ‘estancia’, of schapenboerderij. Ooit al eens in een vuurtoren willen slapen? Ook dat kan in het schitterend gelegen Faro Punta Delgada Hotel.

Iguazú watervallen

De watervallen van Iguazú vormen de grens tussen Argentinië en Brazilië en zijn in hun grootsheid echt adembenemend. De Iguazú rivier valt letterlijk zo’n 80 meter naar beneden en verdeelt haar water over 275 watervallen in alle vormen en maten. Grote hoeveelheden opspattend water vormen immense watersluiers en trakteren je op alle kleuren van de regenboog. Je kan dit natuurwonder bezichtigen vanop Argentijnse en Braziliaanse bodem. Zin in avontuur? Trek je zwemvest aan en ga raften op de Iguazú rivier waar je eveneens kennismaakt met de tropische vegetatie. Wil je nog meer? Stap dan in een helikopter en geniet van dit immense spektakel vanuit de lucht.

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld gelegen aan het Beaglekanaal. De eigenlijke pioniers waren gevangenen die hun straf moesten uitzitten op het einde van de wereld. Er is een terminal voor cruiseschepen die naar Antarctica vertrekken en op je agenda mag je alvast tal van outdooractiviteiten noteren want er is voor ieder wat wils. Boottochten op het Beaglekanaal, paardrijden door de bossen van Vuurland, pinguïns spotten, met een 4×4 door het nationaal park, kajaktochten, helikoptervluchten naar gletsjermeren,… Nog iets exclusiever? Bezoek Ushuaia in de winter en ga skiën op Cerro Castor.