1

Liever geen cruise? Gedurende vijf dagen ga je op ontdekking langs de Galápagoseilanden. Je verkent verschillende eilanden vanuit je uitvalsbasis op het hoofdeiland Santa Cruz en het Isabela eiland.

DAG 01 | Guayaquil – Baltra – Santa Cruz (O,L,D)

Klaar voor een uniek onderdeel van je reis? Vroeg uit de veren, want je neemt een binnenlandse vlucht naar de Galápagoseilanden. Bij aankomst in de luchthaven van Baltra is er een transfer voorzien naar Puerto Ayora, gelegen op Santa Cruz. Onderweg stop je in de hooglanden en bij aankomst geniet je van een lunch aan de haven. Hierna bezoek je het Charles Darwin Research Station in de baai van Puerto Ayora. Hier worden de Galápagosreuzenschildpadden en de landleguanen bestudeerd en gekweekt. Je luistert er naar een interessante uiteenzetting over de verschillende biologische facetten van de eilanden.

Deluxe Hotel | Ikala
Boutique Hotel | Finch Bay Galápagos Hotel

DAG 02 | Santa Cruz: North Seymour, Bartolomé, Plazas of Santa Fe

Vandaag ontdek je een van de vier bovengenoemde eilanden, afhankelijk van de gekozen reisdatum en de uiteindelijke weersomstandigheden. Je doet dit aan boord van een klein jacht, waar ook lunch voorzien is. North Seymoureiland verbaast je met zijn fregatvogels, blauwvoet jan-van-genten, groene zeeschildpadden en Galápagoshaaien. Bartoloméeiland is dan weer een fotogeniek pareltje: geniet van spectaculaire uitzichten vanaf de baaien op de unieke formaties van lava en vulkanische kegels. Ook het Santa Fe-eiland en de Plazaseilanden stellen niet teleur, want Galápagoszeeleeuwen en landleguanen voelen zich hier thuis. En het prachtige onderwaterleven, dat verken je al snorkelend!

DAG 03 | Santa Cruz – Isabela (O,L,D)

Na het ontbijt ga je op pad naar Tortuga Bay. Wandel langs een weg bezaaid met cactussen naar de eerste stop: Playa Brava. Zeeleguanen, pelikanen en zeevogels verwelkomen je op het strand, wat een feest! Playa Mansa staat als volgende stop op je programma. Deze natuurlijke lagune wordt druk bezocht door blauwvoet jan-van-genten en andere vogels en biedt de gelegenheid voor een verfrissende duik. Na de lunch in de haven ga je aan boord van een speedboot richting Isabelaeiland. Bij aankomst in het hotel check je in en breng je nog een bezoek aan Flamingos Lake, de naam spreekt voor zich! Dineren doe je aan de haven.

Deluxe Hotel | Uguana Crossing (Volcano Room)
Boutique Hotel | Iguana Crossing (Ocean Room)

DAG 04 | Isabela (O,L,D)

Vandaag kies je zelf hoe je dag eruitziet. Hou je van wandelen? Kies dan voor een drie tot vier uur durende trekking naar de Sierra Negra en Chico vulkanen. Geniet onderweg van prachtige uitzichten en een picknickunch vooraleer terug te keren naar het hotel. Hierna ga je nog naar een van de beste snorkelplekken van de archipel: Concha de Perla. Zwem langs tropische vissen, zeeleeuwen, pinguïns en schildpadden! Toch liever iets anders op het programma? Ga dan naar de Las Tintoreras eilandjes per speedboot waar je aan een snorkelavontuur begint. Zeesterren, zee-egels, pinguïns, zeeleeuwen en, met wat geluk, reuzenmantas kruisen je pad in deze heldere wateren. Je keert terug naar het hotel voor je lunch. Hierna bezoek je een broedcentrum van de reuzenschildpad, enorm belangrijk voor het behoud van de diersoort. Als laatste op het programma staan nog enkele pareltjes: de Wall of Tears, Mirador Orchilla, Estero de Isabela en Playa del Amor. ’s Avonds geniet je van je diner in het hotel.

DAG 05 | Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil (O)

Vroeg uit de veren, want je vertrekt richting de haven van Isabela. Van hieruit neem je een speedboot naar Santa Cruz. Onderweg naar de luchthaven van Baltra stop je nog bij Los Gemelos: twee met groen begroeide kraters van vulkanische oorsprong, een aanrader voor vogelliefhebbers! Je neemt de binnenlandse vlucht naar Guayaquil waar je nog een laatste keer overnacht.

PRIJZEN

Prijs p.p. vanaf:

SUPERIOR

DELUXE

vanaf € 3.665

 vanaf € 4.260

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Guayaquil met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 05.12.2022, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. De activiteiten en excursies op de Galápagoseilanden vinden plaats in kleinere groepen met Engelstalige lokale natuurgids. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.

Meer weten over de Galapagoseilanden?
Ontdek hier de wat, wanneer en hoe!

GiantTortoise_shutterstock_682808902Large.jpg
shutterstock_511126021Large.jpg
Galapagosleguaan1.jpg