1

Waar begin je?

Ontdek meerBrazilië is een veelzijdige bestemming waar je het hele jaar door terecht kunt. Ga je voor natuur, strand, of het beroemde carnaval in Rio de Janeiro? Natuurliefhebbers komen hier niets tekort, van het magische Amazonegebied en het immense wetlandgebied van de Pantanal tot de indrukwekkende watervallen van Iguaçu National Park. Kom je liever tot rust op een paradijselijk strand, dan moet je in Trancoso zijn. Voor het ervaren van nieuwe wereldwonderen en het opsnuiven van cultuur, mag een bezoek aan het bruisende Rio de Janeiro of de koloniale parel San Salvador de Bahia niet ontbreken.

Rio de Janeiro

Aan adembenemende uitzichten heeft deze stad geen gebrek. Neem de kabelbaan naar de Suikerbroodberg, waar je kan genieten van een caipirinha bij zonsondergang, of sta aan de voet van het Christusbeeld, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Pak een kleurtje op de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema. Dag en nacht kan je terecht voor het bruisende leven gevuld met kleur en het ritme van de Samba. Verken ook de levendige markten, proef de heerlijke lokale keuken en ontdek de historische wijken die doordrenkt zijn van cultuur en kunst. Rio de Janeiro biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, historische pracht en een levendige, energieke sfeer die je betovert.

São Paolo

Ontdek het culinaire paradijs van São Paulo, de grootste stad van Brazilië en een gastronomische hoofdstad in Zuid-Amerika! Laat je smaakpapillen genieten van een rijke variatie, van traditionele Braziliaanse smaken tot verfijnde culinaire hoogstandjes. Dwaal door wijken waar kleurrijke graffiti de straten sieren en een creatieve energie voelbaar is. Beleef het bruisende financiële centrum, waar wolkenkrabbers en moderne architectuur een unieke stadssfeer creëren. São Paulo nodigt je uit om niet alleen culinair, maar ook cultureel en architectonisch te ervaren wat deze stad te bieden heeft.

Amazone

Het Amazonegebied is een ware natuurlijke schatkamer, doordrenkt met fascinerende wonderen die de zintuigen betoveren door ongeëvenaarde biodiversiteit en majestueuze schoonheid. Verken de thuishaven van iconische dieren zoals jaguars, luiaards, kleurrijke ara's, piranha's en roze rivierdolfijnen. In de hoogste toppen van de bomen laten de geluiden en verschijningen van vogels, toekans en apen zich horen en zien. Laat je meeslepen naar een betoverende wereld van mysterie en avontuur terwijl je de uitgestrekte, groene horizon van de Amazone verkent. Hier wacht een onvergetelijke ervaring om ontdekt te worden.

Pantanal

Staat het spotten van kaaimannen en capibara’s of zelfs een jaguar op jouw bucketlist? De Pantanal is zonder twijfel één van de mooiste safari gebieden in Latijns-Amerika. Dit immense wetlandgebied staat van november tot en met april voor een groot deel onder water en droogt in de overige maanden geleidelijk uit. Sta oog in oog met jaguars, reuze rivierotters, miereneters en ander uniek dierenleven. Wat je precies zal zien is nooit te voorspellen maar natuurliefhebbers en natuurfotografen blijven hier nooit op hun honger zitten!

Foz de Iguaçu

Gelegen op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay, bevinden zich de indrukwekkende Iguaçu-watervallen. Luister naar het krachtige geluid van het water, terwijl de nevel opstijgt en een verfrissende atmosfeer creëert. Stap aan boord van een boot en ervaar de spanning van verschillende stroomversnellingen, totdat je oog in oog staat met de watervallen. Als je de voorkeur geeft aan een uniek perspectief, is een helikoptervlucht beschikbaar om de majesteit van de watervallen vanuit de lucht te bewonderen. Alles is mogelijk voor een onvergetelijke ervaring op deze adembenemende locatie.

Salvador de Bahia

Welkom in Salvador! In deze prachtige energieke stad staan hippe festivals, lokale marktjes met live muziek, kleurrijke straten, heerlijk eten, een levendig nachtleven én mooie stranden centraal! De Afrikaanse cultuur is hier zeer aanwezig want ooit was dit de eerste ‘slavenstad’ van de New World. Dwaal rond op de pleintjes, pittoreske straatjes, in musea en op de stranden! Het pittoreske centrum is net een openluchtmuseum van architectuur en met goud bewerkte kerken. Een bezoek aan deze oogstrelende stad is een must als je in Brazilië bent.  Salvador de Bahia is de geboortegrond van Capoeira, de dansvechtsport die de West-Afrikaanse slaven ontwikkelden om hun onvrede af te reageren en tegelijkertijd herinneringen aan hun thuis op te halen. Het is een vechtsport op Afrikaanse beats.

Trancoso

Wil je uitblazen na een prachtige reis door Brazilië? Neem dan een binnenlandse vlucht naar Porto Seguro richting Trancoso! Dit bloeiende vissersdorpje werd herontdekt door Braziliaanse hippies. Trancoso is vooral beroemd omwille van zijn parelwitte en zonovergoten stranden. Naast de stranden zijn de ‘Quadrado’ ofwel het centrale plein met zijn kleurrijke huisjes en een klein wit kerkje met uitzicht op de Atlantische Oceaan een must see!