1
Ontdek meerAustralië is zo groot, België past er meer dan 250 keer in. Dat er veel te beleven valt en dat het een enorm divers land is, is dus geen verrassing. Van de rode droge Outback, tot het bewonderenswaardige Great Barrier Reef, van prachtige groene regenwouden tot bruisende wereldsteden, van de lachende Kookaburra tot de dromerige Aboriginal cultuur.

De beste manier om Australië te verkennen is als fly & drive. Je vliegt tussen verschillende regio’s en ter plaatse spring je de auto in om de Great Ocean Road, de outback, regenwouden en paradijselijke kustlijnen te verkennen.

Wereldsteden

Het iconische Sydney Opera House is misschien het eerste waaraan je denkt als iemand Australië zegt. Dit icoon vind je terug in het bruisende Sydney. Een stad waar heel wat te beleven valt, van musea tot stranden, van wolkenkrabbers tot een glinsterende haven. Deze metropool is een aanrader en nog beter is haar nabijheid t.o.v. de Blue Mountains en wijnregio’s. Reis naar Australië? Maak dan zeker enkele dagen vrij voor Sydney.

Wie wat hippe eigenzinnigheid en een levendige cultuur kan smaken is in Melbourne op de juiste plaats. In deze tweede grootste stad van Australië verdwaal je met plezier in gezellige laneways, met street art versierde straten en artisanale marktjes met een niet te vergeten foodie en koffie cultuur. Even de stad uit? Dan zijn de Grampians en de Great Ocean Road niet ver!

Naast deze twee wereldsteden, zijn ook Brisbane, Adelaide, Perth en Hobart steden waar heel wat te beleven valt.

Outback & Red Centre

Een landschap dat Australië uitademt is toch wel de Outback. Een uitgestrekte legendarische woestijn die zich ten westen van de Great Dividing Range uitstrekt tot het epische binnenland. Hier vormen heldere blauwe luchten, kaneelrode aarde, verlaten kloven en geologische formaties een unieke ecologie. De outback is ver, afgelegen en hard, de meeste Australiërs wonen dan ook aan de kustgebieden en niet in de outback.

De Red Centre is toch wel het bekendste stukje outback met een buitengewoon landschap van woestijnvlakten, verweerde bergketens, rotsachtige kloven en enkele van de meest heilige plaatsen van Aboriginal Australië, waaronder Uluru en Kata Tjuṯa.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef strekt zich uit over 2.300 km langs de oostkust van Australië. Als meest Noordelijke punt vind je het prachtige en exclusieve Lizard Island en Lady Elliot Island is het meest Zuidelijke punt, en perfect bereikbaar vanuit Brisbane en omgeving. Zwem tussen de verbluffende koraalformaties, reuzenmosselen, zeldzame walvissoorten en zes van de zeven zeeschildpaddensoorten ter wereld. En dan hebben we het nog niet eens over de meer dan 1.600 vissoorten die dit waterwonderland hun thuis noemen. Snorkel, duik of geniet gewoon van de prachtige stranden en helderblauwe oceaan.

Kustgebieden

Dat Australië prachtige kusgebieden heeft moeten we jou niet zeggen. Het telt meer dan 25.760 kilometer aan kustlijnen. Prachtige stranden, zeeën plaats en wateractiviteiten zijn er dus in overvloed. Snorkelen en duiken doe je niet enkel bij de Great Barrier Reef, maar ook de Ningaloo reef in West Australië zal je niet teleurstellen! Wie van surfen houdt is in Australië op het juiste adres, denk aan bijvoorbeeld Byron Bay en Noosa. Het laatste is bovendien een leuk stadje waar foodies en natuurliefhebbers helemaal aan hun trekken komen. Daarnaast zijn er nog ontelbare kustplaatsjes die de moeite zijn.

Nationale Parken

Zeiden we al dat Australië groot is?! Dat betekent ook dat er miljoenen hectaren zijn dat zich nationaal park mag noemen, er zijn meer dan 500 nationale parken! Van regenwouden tot ruige kliffen en kustlijnen, allemaal gevuld met een unieke fauna en flora. Waar je ook heen gaat, het zal de moeite zijn. Kies in het Noorden voor Litchfield, Kakadu en Nitmiluk. In het Zuiden van Australië vind je dan weer toppers zoals Grampians, Blue Mountains en Nullarbor. Wie Oostwaarts gaat richting Cairns bijvoorbeeld vindt Daintree en dichterbij Brisbane vind je dan weer de Glass House Mountains. We kunnen nog wel eventjes doorgaan, maar veel liever stellen we op maat van jouw reiswensen in Australië enkele opties voor.

Tasmania

Tasmania is een Australisch eiland dat meer dan dubbel zo groot is in oppervlakte als België. Je bereikt Tasmania vanop het vasteland van Australië per ferry of per vlucht. Wie ervoor kiest het prachtige Tasmania te verkennen mag zich verwachten aan een fascinerende en ruige natuurlijke schoonheid, diverse culturele ervaringen een benijdenswaardig aanbod aan culinaire toppers.