1
Ontdek meerEen van de landen met de hoogste biodiversiteit ter wereld vraagt erom ontdekt te worden. Deze ecologische schatkamer bruist van de diversiteit. Denk aan: dichte regenwouden, mistige kratermeren, stomende vulkanen, paradijselijke stranden en een dierenleven (zowel op het land als in het water) om u tegen te zeggen. Costa Rica is een natuurlijke speeltuin waar je kan raften, mountainbiken, ziplinen, snorkelen, kajakken en zo veel meer. Laat je zintuigen betoveren!

Tortuguero Nationaal Park

Het unieke Tortuguero Nationaal Park is gelegen in het noorden aan de Caraïbische kust en staat bekend als een van de juwelen van Costa Rica. De natuurlijke schoonheid en biodiversiteit zijn het best te bewonderen vanop de rivieren en kanalen. De lodges zijn rustiek en de aangeboden activiteiten zijn gericht op natuur en avontuur. Tortuguero staat in de volksmond bekend als de Amazone van Costa Rica. Er zijn geen wegen of auto’s omdat de stad op een eiland gelegen is, omgeven door de kanalen en de zee. Het Nationaal Park werd opgericht ter bescherming van de schildpadden. De stranden van dit natuurgebied zijn namelijk belangrijke nestengebieden voor de zeeschildpadden.

La Fortuna & Arenal Nationaal Park

Op slechts 2 uur rijden ten noordwesten van San José ligt het stadje La Fortuna aan de voet van de majestueuze, perfect kegelvormige Arenal Vulkaan. La Fortuna is een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers om de prachtige omgeving te verkennen, met name het schilderachtige Arenal Nationaal Park. In 1968 was er een grote uitbarsting waarbij verschillende dorpjes werden vernietigd. Sindsdien is de vulkaan actief gebleven, maar zijn er geen grote uitbarstingen meer. ' s Avonds kun je eventueel gloeiende rotsblokken van de vulkaan naar beneden zien rollen. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud in dit gebied om te genieten van natuur, avontuur, cultuur en ecotoerisme. Bezoek het Arenal meer, de La Fortuna waterval, Caño Negro en de natuurlijke warmwaterbronnen.

Monteverde

Monteverde, gelegen op een hoogte van 1.800 meter, omvat het grootste nevelwoud in Midden Amerika. De sprookjesachtige sfeer van het woud en het grote contrast met de natuur in de rest van het land zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden natuurliefhebbers deze kant op trekken. In dit type bos leven dieren die verder vrijwel nergens anders te bewonderen zijn zoals de mythische Quetzal, de heilige vogel van de Maya´s. Monteverde staat ook bekend om haar koffie die in de hooglanden wordt verbouwd. Monteverde is een natuurlijk laboratorium waar verschillende studies en onderzoeken worden gehouden. Je vindt hier meer dan 1.000 soorten fauna en 2.000 soorten flora, en is daarmee een van de belangrijkste biologische particuliere reservaten van Costa Rica.

Guanacaste & Nicoya Peninsula

Het schiereiland Nicoya ligt in de provincie Puntarenas en biedt prachtige stranden, landschappen en eenvoudige infrastructuur, waardoor het de ideale plek is voor wie op zoek is naar rust. De populaire en prachtige stranden van vb. Tambor, Montezuma en Malpai zijn hier terug te vinden. Met zijn kleinschalige hotels en weelderige vegetatie vormt dit de ideale mix voor een ontspannen sfeer. De meeste plaatsen op het schiereiland zijn nog ongerept en authentiek. Het stadje Nicoya behoort tot een van de populaire blauwe zones ter wereld, waar de inwoners een hogere levensverwachting hebben door onder andere hun leef- en eetgewoonten en hun minder gejaagd dagelijks ritme.

Osa Peninsula & Corcovado Nationaal Park

Corcovado en Drakenbaai liggen aan de Stille Oceaan in het zuiden van Costa Rica. Bijna 50% van de biodiversiteit van het land is hier terug te vinden, daarom wordt het beschouwd als een van de rijkste natuurgebieden. Isla del Caño, gelegen vlakbij het Nationaal Park, is een van de beste plekken om te snorkelen en duiken. Het is verbazingwekkend hoeveel soorten goudvissen, schildpadden, haaien, dolfijnen en zo veel meer je zult ontdekken. De meeste lodges bevinden zich in de afgelegen jungles en bossen omgeven door natuur, en zijn vaak privé vanwege de geïsoleerde plaatsen waar ze zich bevinden. Je reist over landelijke, onverharde paden en uiteindelijk per boot om je verblijf te kunnen bereiken. Dit prachtige gebied herbergt 25% van de Costa Ricaanse boomsoorten. Het staat bekend als een van de meest intense biologische zones, met 25% van de biodiversiteit in de wereld.