1

Waar begin je?

Ontdek meerKlassieke schoonheid gecombineerd met een rijke geschiedenis: dat is Zuid-Korea. Je vindt er een boeiende mix van cultuur en natuur en je komt tot rust bij een bezoek aan een van de prachtige tempels of tijdens een ontdekking in de natuur.

Zuid-Korea is zeer heuvelachtig, meer dan de helft van het land bestaat uit bergen. Koreanen zelf zijn dan ook dol op wandelen, iets wat ze in het weekend graag beoefenen met de familie! De wandelaar in jou kan dus zeker z’n hartje ophalen hier.

De samenleving van Zuid-Korea is gebaseerd op de principes van het confucianisme, een filosofische en morele stroming die ontstond in China en waar respect voor ouderen een van de fundamentele principes is. Naast deze traditionele waarden zijn de Zuid Koreanen ook een zeer kleurrijke bevolking, en dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Ze houden van kleur in het straatbeeld en hun kledij!

Seoul

Seoul is een van de meest innovatieve, moderne en boeiendste steden ter wereld waar traditie en authenticiteit feilloos gecombineerd worden. De stad wordt verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel dankzij de Han rivier. Je vindt er een leuke mix van state of the art technologie, oude Koreaanse tradities en een hippe, trendy K-pop cultuur. Er is een groot aanbod van street food, zo kan je je culinair laten verassen op de Gwanjang markt.

Zin in cultuur? Breng zeker een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis aan het Gwanghwamun Plein, gebouwd in het hart van Seoul en omringd door Mount Bugaksan en Mount Namsan. 

Ook de shopper in jou wordt gelukkig in Seoul. Bezoek zeker de bruisende wijk Myeong-dong, het mekka voor modeliefhebbers.

Busan

Busan is een belangrijke havenstad in het Zuiden van het land en gekend voor de grootste vismarkt van Zuid-Korea, de Jagalchi markt. Een levendige markt waar je wel echt héél verse vis kan kopen. 

De stad heeft veel facetten, en uitwaaien doe je in het stadsdeel Haeundae, dat een uitgestrekt strand heeft. 

Ook Gamcheon Culture Village behoort tot Busan en is een dorp met kleurrijke huisje gebouwd tegen een berghelling en bezaaid met sculpturen en muurtekeningen. 

 

Gyeongju

Gyeongju was de hoofdstad van het Silla koninkrijk dat heerste over grote delen van Korea in de 7e tot de  9e eeuw. Het voormalige koninkrijk herbergt indrukwekkende historische bezienswaardigheden die tot het Unesco werelderfgoed behoren. Bezoek er het Tumuli Park, waar je het Graf van het Hemelse Paard betreedt. Dit is het enige graf dat toegankelijk is voor het publiek. In het boeiend Nationaal Museum in Silla stijl bewonder je de begrafenisvoorwerpen. Een eindje buiten Gyeongju ontdek je het Bulguksa tempelcomplex en de Seokguram grot.

Jeju Eiland

Jeju eiland ligt ten Zuiden van het Koreaanse schiereiland en is de kleinste provincie van Zuid-Korea. Het heeft een doorsnede van ongeveer 73 kilometer van west naar oost en 41 kilometer van noord naar zuid. Het eiland is vulkanisch en wordt gedomineerd door de vulkaan Halla-san met zijn 1950 meter de hoogste berg van het eiland én tevens van Zuid-Korea. Het eiland kent een vochtig subtropisch klimaat, het is er doorgaans warmer dan in de rest van Zuid-Korea. De winters zijn koel en de zomers heet, vochtig en soms regenachtig. Het is de ideale verlenging na een rondreis op het Koreaanse schiereiland!