1

Documenten & Gezondheid

Voor Zuid-Korea heb je een internationaal reispaspoort nodig dat minstens nog zes maanden na de dag van aankomst geldig is. Vraag je reispas tijdig aan!

Belgen die naar Korea willen reizen, hebben geen visum nodig voor een toeristische reis van minder dan 90 dagen.

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van je verzekeringsmaatschappij.

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Voor meer informatie, vraag raad aan je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & Hotels

De munteenheid in Zuid-Korea is de Zuid Koreaanse won. Betaling in euro en/of dollar is mogelijk op sommige plekken. Maar het is raadzaam om vooraf of ter plekke Eurobankbiljetten om te wisselen in won.

De huidige wisselkoers kan je raadplegen door hier te klikken.

Het gebruik van internationale creditcards zoals Visa en MasterCard is algemeen verspreid. Hoe landelijker je gaat, hoe minder creditcards geaccepteerd worden. In Zuid-Korea zijn er veel ATM’s, maar niet alle automaten accepteren buitenlandse bankkaarten. Cash dispenser machines die een global-sticker hebben accepteren over het algemeen buitenlandse bankkaarten. Deze zijn vaak te vinden in luchthavens, metrostations, grote supermarkten en op toeristische hotspots. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik.

In Zuid-Korea is het niet gebruikelijk dat er in bars, restaurants en hotels fooi wordt gegeven aan het personeel.

Er kan wel fooi gegeven worden aan de gids. We raden een fooi aan van ongeveer 50 USD per dag voor de gids en ongeveer 30 USD per dag voor de chauffeur.

Praktisch

De netspanning in Zuid-Korea is 220 volt, de stopcontacten zijn hetzelfde als in België.

In Zuid-Korea is het vergeleken met onze Belgische tijd +8 uur in onze winter en +7 uur in onze zomer.

Zuid-Korea kent een continentaal klimaat met vier seizoenen. De ideale reisperiode is de lente (eind maart tot midden juni), het is er dan warm en zonnig. Ook de herfst (midden september tot begin november) heeft aangename dagtemperaturen. Het regenseizoen loopt van juni tem september.

Net zoals in Japan, heb je ook in Zuid-Korea kersenbloesems die bloeien eind maart/begin april.  

Zuid-Korea ligt aan de noordzijde van een gebied waar regelmatig orkaanactiviteit is. Het officiële orkaanseizoen begint in juni en duurt tot begin december. De meeste activiteit is doorgaans waar te nemen in de maanden augustus & september.

Geïnteresseerd in een reis naar Zuid-Korea?