1

Waar begin je?

Ontdek meerThailand wordt niet voor niets ‘het land van de glimlach’ genoemd. Welkom in een heerlijk gastvrij land waar het makkelijk reizen is! Een ideale kennismaking met de smaken, geuren en culturen van Azië. Thailand heeft zoveel te bieden, van langgerekte zandstranden en dromerige eilanden in het zuiden tot een erg fascinerende cultuur in Bangkok en natuur in Khao Yai én, niet te vergeten, een heerlijke keuken. Pad Thai, iemand?

Bangkok

Een bruisende wereldstad waar oost en west elkaar ontmoeten! Een stad die, net als haar vele tempels, nachtmarktjes, shoppingdistricten, ontelbare restaurants, rooftop bars en kleurrijke figuren, nooit slaapt. 

Kanchanaburi

Op slechts enkele uren noordwestwaarts van Bangkok ligt de tropische jungle van Thailand, aan de grens met Myanmar. Niet alleen de natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken, ook de geschiedenisliefhebbers zullen hier kennis kunnen maken met de beruchte ‘Brug over de rivier Kwai’.

Ayutthaya 

Op 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige koningshoofdstad Ayutthaya en is heerlijk vertoeven voor jou, de slow traveller. Hier geen immense drukte maar een heerlijke rust. Het historische park waar je talrijke tempelruïnes en Boeddhabeelden – sinds 1991 Unesco Wereldergoed – is een must-do op je planning.

Chiang Mai

Chiang Mai ligt op ongeveer 700 kilomter ten noorden van Bangkok en is meteen ook de belangrijkste stad van het noorden. Het ligt in een vruchtbare vallei en wordt door de lokale bevolking ook de ‘Roos van het Noorden’ genoemd vanwege de aparte festivals, 14e-eeuwse tempels, de heerlijke zon, het aparte eten en het aangename koele klimaat in de winter. De alom bekende bergstammen dragen bij aan het kleurrijke en speciale karakter van deze regio.

Chiang Rai

Chiang Rai, gelegen in het hoge noorden van Thailand, wordt ingesloten door Myanmar, Laos en de Mekong rivier en staat beter bekend onder de naam ‘De Gouden Driehoek’. De stad was vroeger vooral bekend omwille van haar opiumcultuur, maar staat vandaag op de kaart dankzij Wat Rong Khun, of de Witte Tempel. De tempel ziet er zo anders uit dan wat je tot nu toe gewend was van Thaise tempels en is een pareltje om naar te kijken.

Khao Sok

Natuurliefhebbers, opgelet! Khao Sok National Park is een van de oudste jungles ter wereld. Dit park ontdek je te voet of via het water. In het bergachtige landschap kom je tal van exotische fauna en flora tegen. Het Cheow Lan meer is een niet te missen hoogtepunt tijdens je verblijf hier. Om eventjes helemaal van de wereld te zijn overnacht je hier op het meer. Onvergetelijk!

Stranden

Zet de stranden van Thailand maar alvast op je to-dolijst, want die rotsformaties die uit het blauwe water rijzen, dat moét je toch gezien hebben. Van Krabi tot Koh Phangan, van Koh Phi Phi tot Khao Lak en terug naar Phuket: elk eilandje of kustplaats heeft iets magisch te bieden.