1

Waar begin je?

Ontdek meerOp het weelderig groene eiland vind je de actieve vulkaan Piton de la Fournaise en spectaculaire vulkaankraters. Het zuiden van het eiland heeft een prachtige klifkust waar je de actieve vulkaan beklimt, lavatunnels ontdekt en ‘s nachts de feloranje lavastromen observeert. Als avontuurlijke reiziger voel je je thuis in het nationaal park in het oosten waar je kan raften, deelnemen aan canyoning en mooie wandelingen kan maken bij le Cirque de Salazie. Na deze spectaculaire geologische pareltjes te ontdekken met je huurwagen, kan je afzakken naar de westkust voor enkele dagen rust aan een van de mooie stranden. Hier kan je ook varen op een catamaran om tuimelaardolfijnen of, in het juiste seizoen, zelfs walvissen te spotten. Liever in de lucht dan op het water? Dan is een helikoptervlucht boven de vulkaankraters een unieke manier om de gevarieerde natuurpracht van het eiland in vogelperspectief te bewonderen.

Saint-Denis & omgeving

Welkom in de hoofdstad van het Franse tropische eiland, Ile de la Réunion, in de Indische Oceaan! De internationale luchthaven ligt wat buiten de stad maar op weg van of naar de stranden in het oosten is de stad zeker een bezoekje waard. Als een van de eilanden die het laatst bevolkt werden ter wereld, vinden we er geen eeuwenoude geschiedenis, maar de koloniale huizen spreken zeker tot de verbeelding.

Saint-Gilles & de Westkust

De mooiste stranden en de meest kwalitatieve strandhotels vind je aan de westkust van het eiland. Doe zoals de locals en ga picknicken op de witte zandstranden, zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan, kajakken of snorkelen in de koraalriffen van de lagunes. Je kan ook per catamaran op zoek gaan naar dolfijnen en walvissen. De kleine badplaatsen met leuke bars en restaurantjes waar je kan proeven van de afwisselende Creoolse keuken vullen jouw zalige strandvakantie hier zeker aan!

Le Cirque de Cilaos

Het hart van Ile de La Réunion en enkel bereikbaar via de beroemde weg van 400 bochten! De beklimming van Piton des Neiges, het hoogste punt van La Réunion, is de grootste uitdaging en niet voor iedereen weggelegd, maar ook andere wandelingen in de omgeving van het charmante stadje Cilaos bieden je mooie uitzichtpunten over de vulkaankraters.

Piton de la Fournaise

Deze vulkaan staat gekend als een van de actiefste ter wereld. Gemiddeld vinden er nog zo’n vier uitbarstingen per jaar plaats, met gloeiende lavastromen die land herwinnen op de zee. Fascinerend spektakel gegarandeerd! Ook zonder de lavastromen biedt deze vulkaan een waaier aan activiteiten zoals wandelingen door het desolate maanlandschap, beklimming van de kraterwanden of verkenning van de lavatunnels. Stuk voor stuk geven ze je een inzicht in het steeds veranderende vulkaanlandschap.