1

Documenten & Gezondheid

Deelnemers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of internationaal paspoort, geldig tot zes maanden na retourdatum. We raden je aan om een kopie van je identiteitskaart of paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Je beschikt als Belg over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden op Réunion verblijft.

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van je verzekeringsmaatschappij.

Voor informatie verwijzen we je naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies:03/247 66 66of surf naar www.itg.be).

Betalingen & Hotels

Op Réunion betaal je net als bij ons in euro.

Het gebruik van creditcards (VISA en soms MasterCard) kan in de meeste hotels en steden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat men je bank- en kredietkaarten kan activeren voor buitenlands gebruik. Visa, American Express, MasterCard, etc. worden in de toeristische streken bijna overal aanvaard. ATM-bankautomaten zijn enkel aanwezig in de grotere badplaatsen zoals Saint Denis, Saint Pierre en Saint Gilles en op de luchthaven.

Het is in principe niet de gewoonte om fooien te geven op La Réunion. Maar indien de service uitstekend is wordt een fooi wel gewaardeerd. In hotels en restaurants mag je ongeveer een 10% van de totale rekening tippen.

De meeste hotels en lodges door ons voorgesteld gaan van comfortabel tot luxueus. Het is ook mogelijk een appartement te huren. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan Tooku in principe elk ander hotel op La Réunion op aanvraag aanbieden.

Praktisch

In La Réunion gaat het om 220-240 volt. In de meeste hotels vind je dezelfde stopcontacten als bij ons, waardoor een adapter niet nodig is.

Het tijdsverschil in onze zomer is +2 uur en in onze winter +3 uur.

Het eiland La Réunion heeft een gematigd tropisch klimaat dat mede bepaald wordt door de zuidoostpassaat. De beste reisperiode is de zuidelijke winter, die valt tussen mei en oktober. Dan regent het zelden of nooit en is het helder weer met gemiddelde temperaturen tussen 20°C en 25°C. Enkel in de hoger gelegen gebieden boven de 1600 meter in het binnenland kan het ’s nachts afkoelen tot 5°C à 10°C. Van november tot maart stijgen de temperaturen tot 30°C en wordt het steeds vochtiger. Het hele jaar door is het in de lagunes aangenaam zwemmen in zeewater van rond de 23°C.

Meestal zal je La Réunion bezoeken met een huurwagen. Het wegennet is in uitstekende staat en de afstanden zijn relatief kort tussen de belangrijkste bezienswaardigheden. Het Belgisch of Europees Rijbewijs is geldig in La Réunion. De minimumleeftijd voor de chauffeur van een huurwagen is 21 jaar. Taxi’s zijn beschikbaar maar niet goedkoop. Daarentegen kent het eiland een uitgebreid busnetwerk en kan je tickets bij de buschauffeur aankopen.

Geïnteresseerd in een reis naar La Réunion?