1

Waar begin je?

Ontdek meerEen rondreis in Peru neemt je mee langs de sites van vervlogen beschavingen en laat je uren wegdromen bij afwisselende Andeslandschappen. Kan je niet wachten om de snoetjes van lama’s en alpaca’s te vereeuwigen op camera met op de achtergrond enkele besneeuwde bergpieken? Trek dan je wandelschoenen aan en ontdek traditie op elke hoek van de straat en dwaal door de mysterieuze tempels van Machu Picchu.

Lima

Welkom in de hoofdstad van Peru, een culinaire hotspot en startpunt van jouw avontuur. Wist je dat ongeveer een vierde van de totale bevolking hier huisvest? Deze metropool werd in 1535 gesticht door Francisco Pizarro onder de naam ‘stad van de koningen’. Dankzij haar ligging aan de Stille Oceaan kan je hier perfect surfen en ook fans van paragliding komen hier aan hun trekken. Hou je van pittoreske wijken? Bezoek dan zeker Barranco met zijn felgekleurde huizen en ontmoet kunstenaars en schrijvers in de sfeervolle straatjes.

Arequipa

Arequipa wordt ook ‘de witte stad’ genoemd, omdat de meeste gebouwen vervaardigd zijn uit fonkelend wit vulkanisch sillargesteente. De stad ligt op zo’n 2.300 meter hoogte en vormt de grens tussen de kustvlakte en de Andes. Bijna alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van de Plaza de Armas. Bij de Mirador de Yanahuara kan je rustig genieten van een indrukwekkend uitzicht over de stad en de Misti vulkaan. Bezoek ook zeker de Mercado San Camilo, een leuke lokale markt waar tal van verse producten verkocht worden.

Puno & Titicacameer

Puno ligt op 3.900 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het prachtige decor wordt gevormd door het Andesgebergte dat het meer en zijn talloze eilandjes omringt. Voeg hier ook nog eens de talloze verhalen over de Inca’s aan toe, bezoekjes aan opmerkelijke opgravingen en kennismakingen met afgezonderde indianendorpen. In het rustige stadje kan je vooral ’s avonds proeven van de lokale specialiteiten in de straat Jiron Lima. Puno vormt de ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan het Titicacameer en is een absolute must tijdens je reis doorheen Peru.

Cuzco

Deze heilige stad was het religieuze en culturele centrum van de Inca’s en vormt een vreemd samengaan van de Inca- en koloniale architectuur. Het is misschien wel de leukste stad van Peru, want er valt altijd wel iets te beleven. Op de Plaza de Armas kan je genieten van een lekkere koffie terwijl dansers er tijdens het weekend nog extra kleur aan geven. Smalle steegjes, kunstgalerijen en handgemaakte souvenirs nemen je mee op het ritme van Cuzco of Tawantinsuyu, het ‘Land van de Vier Kwartieren’.

Machu Pichu

Machu Picchu met zijn mysterieuze ruïnes is zonder twijfel één van de meest geheimzinnige plaatsen ter wereld. De verloren stad van de Inca’s kijkt uit over de prachtige Urubambavallei en werd nooit ontdekt door de Spanjaarden. Over het ontstaan en de functie van deze stad bestaat nog altijd veel onduidelijkheid. Recent onderzoek toont aan dat de plaats een religieus en astronomisch centrum was. Volgens sommigen zou de stad echter een buitenverblijf geweest zijn voor de koningen en andere hooggeplaatsten. Je gids zal het graag verduidelijken tijdens je bezoek! Mag het wat avontuurlijker? Trek dan je wandelschoenen aan, treed in de voetsporen van de Inca’s en volg de beroemde Inca Trail! Aguas Calientes, het stadje aan de voet van de citadel, is de ideale uitvalsbasis voor je bezoek.

Amazonewoud

De Amazone rivier met haar meer dan 6.000 kilometer is misschien wel de langste rivier ter wereld. Denk aan oneindige oerwouden waar de grootste diversiteit aan planten en dieren te vinden is. Word ’s morgens wakker in de jungle terwijl de geluiden van duizenden krekels en felgekleurde papegaaien je omringen. Het is een once in a lifetime experience! De rivier biedt tal van mogelijkheden om het regenwoud te verkennen. Denk maar aan boottochten tijdens zonsop- en zonsondergang terwijl de roze zoetwaterdolfijnen je vergezellen. Met lokale gidsen kan je gaan zwemmen in de rivier en piranha’s gaan vissen. Tijdens je junglewandelingen leer je alle geheimen kennen van deze unieke leefwereld!

Paracas Reservaat

Veel bezoekers reizen naar het schiereiland Paracas om te genieten van de stranden, maar het is het aangrenzende marine reservaat en de afgelegen eilanden die reizigers het meest intrigeren. Op deze ‘mini Galápagoseilanden’ leven duizenden pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke habitat. In de heuvels tussen El Chaco en Islas Ballestas is ook een geoglief te zien, net zoals de Nazcalijnen enkele honderden kilometers verderop. De hoge duinen in de woestijn zijn meer dan een bezoekje waard! Wat denk je van een tochtje per sand buggy langs de hoogste toppen van deze zandduinen?