1


Deze omweg maak je als je van de platgetreden paden wil afwijken en door de prairies wil cruisen, op zoek naar bizons en indianen. Je bezoekt het rustige Waterton Lakes National Park en staat versteld van de indrukwekkende dinosaurus-skeletten in the Badlands.

DAG 16 | Banff – Waterton Lakes

De Cowboy Trail brengt je langs verschillende coole kleine dorpjes zoals Bragg Creek met veel uitnodigende restaurants en winkels en Turner Valley, waar in 1936 voor het eerst olie werd ontdekt. Eet een cowboylunch zoals the Sundance Kid in de Bar U Ranch National Historic Site. Het is adembenemend om door de glooiende prairies te rijden waaruit de majestueuze Rocky Mountains oprijzen. Te midden van de bergpieken liggen de meren van Waterton Lakes National Park, uit de rotsen uitgehouwen door oude gletsjers.

Prince of Wales Hotel

DAG 17 | Waterton Lakes

In het Waterton Lakes National Park zal je je niet vervelen. Kies uit de vele trektochten over eindeloos lange wandelroutes of ga voor een boottocht op Upper Waterton Lake, het diepste meer van de Canadese Rockies. Ook een aanrader? Maak een prachtige rit door de Blakiston Valley met zijn glooiende heuvels, kreekjes, grasland en bergen over een wegje dat omhoog kronkelt naar de spectaculaire Red Rock Canyon. Kijk uit voor dikhoornschapen, berggeiten, wapiti’s, herten en zwarte beren.

Prince of Wales Hotel

DAG 18 | Waterton Lakes – Calgary

De Unesco Werelderfgoedsite Head-Smashed-In Buffalo Jump is een prachtig eerbetoon aan het leven van de prairie-indianen die hier honderden jaren bizons opjaagden om hun stammen van voedsel en huiden te voorzien. Je maakt een wandeling met een Blackfoot-gids naar de klif voor een weids uitzicht op de grazende bizons en ontdekt de cultuur van de First Nations door verhalen, trommels en dans. Het contrast kan niet groter zijn als je nadien de cowboystad Calgary binnenrijdt met haar zadelvormig stadion en politieagenten die cowboyhoeden dragen.

Superior hotel | Delta Hotels by Marriott Calgary Downtown
Boutique hotel | Hotel Arts Kensington 
Deluxe hotel | Hotel Fairmont Palliser

DAG 19 | Calgary

In juli zet je maar best je cowboyhoed op want Calgary is dan the place to be. Tijdens de jaarlijkse Stampede worden hier rodeo’s, huifkar- en andere paardenwedstrijden georganiseerd, een ware belevenis! Moeilijk te vatten maar niet ver van Calgary en haar weidse prairies liggen The Badlands. Hier maak je kennis met een uitzonderlijke geologie die ervoor zorgde dat de skeletten van de uitgestorven sauriërs goed bewaard bleven. Nog steeds vinden de onderzoekers talloze skeletten en fossielen. Je staat oog in oog met een echte T-rex in het Royal Tyrrell Museum waar de mooiste vondsten op een heel interessante manier getoond worden. Terug in Calgary trek je je jeans en dansschoenen aan om je laatste avond in Canada af te sluiten met een echte linedance!

Superior hotel | Delta Hotels by Marriott Calgary Downtown
Boutique hotel | Hotel Arts Kensington 
Deluxe hotel | Hotel Fairmont Palliser

DAG 20 | Calgary – Brussel/Amsterdam

Je hebt nog een laatste momentje om rond te wandelen op Stephen Avenue met zijn historische gebouwen en te shoppen in de Hudson Bay en The Core. Heb je een hart voor muziek en architectuur? Bezoek dan Studio Bell, een moderne architecturale parel en muziektempel waar je de eerste synthesizers kan terugvinden. En dan is het tijd om een laatste blik te werpen op de Rockies terwijl het vliegtuig het vertrek inzet.

DAG 21 | Brussel/Amsterdam

Je komt aan in Brussel of Amsterdam na een deugddoende vakantie in West-Canada.

PRIJZEN

SUPERIOR

BOUTIQUE

DELUXE

vanaf € 670

vanaf € 800

vanaf € 735

   Als toeslag op de prijs p.p. van de Ontdekking van West-Canada rondreis.

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies volgens programma. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.