1

Rondreis Canada: Ontdekking van West-Canada

Duurtijd17 dagen
Prijs vanaf€ 3.700/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel of Amsterdam
  • Accommodaties
  • Verplaatsingen & excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Je droomt al langer van die wandeling doorheen immense wouden en langs smaragdblauwe gletsjermeren die omringd worden door majestueuze besneeuwde bergpieken. Stiekem hoop je dat een beer je pad kruist. De enige steden op je traject liggen midden in het gematigd regenwoud. Deze 17-daagse rondreis, met vertrek vanuit Brussel of Amsterdam, neemt je op een aangenaam tempo mee langs de highlights van West-Canada en zal je meermaals verrassen!

DAG 01 | Brussel/Amsterdam – Vancouver

Zijn je koffers ingepakt? Vandaag vlieg je naar Vancouver! Na je geïnstalleerd bent op hotel ga je meteen op verkenning en start je bij Canada Place. Als het zonnetje schijnt kan je op een terrasje zitten aan English Bay Beach. Geen betere manier om te wennen aan het tijdsverschil van negen uur.

DAG 02 | Vancouver

Met de fiets ontdek je in no time hoe fascinerend Vancouver wel is! Je gids neemt je mee naar de leukste plaatsen en highlights van de stad tijdens een ontspannende fietstocht. Op zoek naar familie-avontuur? Beleef spannende momenten in het Capilano Park waar je tussen de bomen, langs de kliffen en over de 140 meter lange hangbrug wandelt. Kies erna voor een echte bucketlist activiteit: vlieg mee met een watervliegtuig en geniet van een uniek uitzicht over deze prachtige stad. De landing op het water is steeds een sensationeel hoogtepunt!

Excursie:
Panoramische vlucht over Vancouver

Lees meer

DAG 03 | Vancouver – Victoria

Vandaag wacht Vancouver Island op jou! Je haalt je huurwagen op en na een korte rit kom je aan de terminal van Tsawwassen waar je de ferry neemt. Na een mooie overtocht van net geen twee uur langs de Gulf Islands bereik je Swartz Bay. Het is niet ver meer naar Victoria, de kleine hoofdstad van British Columbia. En geen zorgen, wij reserveren deze ferry voor jou. Natuurliefhebber? Rij dan zeker even om langs de beroemde Butchart Gardens voor de mooiste bloementuinen.

DAG 04 | Victoria

Deze ochtend wordt wel heel speciaal. Je stapt op een boot of zodiac en gaat op zoek naar orka’s! Na deze spectaculaire tocht verken je Victoria vanaf de Inner Harbour. Deze promenade verbindt alle interessante plaatsen met elkaar en brengt je tot de Victoriaanse gebouwen van het Maritime Museum, het Empress Hotel en de Legislative Buildings. Onze tip? Vaar met een kajak langs de kleurrijke drijvende huisjes van Fisherman’s Wharf.

DAG 05 | Victoria – Tofino

Vanaf Mile Zero rijd je langs de oostkust van Vancouver Island. In Duncan volg je een route van totempalen. Gigantische muurschilderingen bekijk je in Chemainus, waar een kunstliefhebber zijn hart écht kan ophalen. Eeuwenoude Douglassparren en glinsterende rivieren leiden je naar het Pacific Rim Nationaal Park. Hier wandel je langs ruige rotskusten, brede zandstranden en weelderig gematigd regenwoud.

DAG 06 | Tofino

Zwarte beren die aan de oevers eten zoeken? Hopelijk heb je geluk en spot je ze tijdens de drie uur durende coastal bear watch cruise door het gebied van Clayoquot Sound. Je kan deze tocht uitbreiden met een whale watch cruise op zee. Bultruggen, grijze walvissen, orka’s, zeeleeuwen en zeeotters kruisen dan misschien wel jouw pad! Tip: vaar met een zeekajak naar Meares Island en bewonder de eeuwenoude bomen met klinkende namen zoals the Hanging Garden.

Excursie:
Tofino Whale Watching

Lees meer

DAG 07 | Tofino – Whistler

Op naar het vasteland vandaag! Je keert terug langs de Pacific Rim Highway om in Nanaimo de ferry te nemen, die we graag voor jou reserveren. Proef voor je inscheept zeker van de lokale delicatesse, een zoete Nanaimo bar. Je reist naar Whistler langs het meest zuidelijk gelegen fjord van het Noord-Amerikaanse continent. Bossen en meren, bergen en zee vormen een prachtig kleurenpalet van groen en blauw. Zo mooi dat je er stil van wordt...

DAG 08 | Whistler

In Whistler neem je de gondellift die de Whistler Mountain en Blackcomb Mountain met elkaar verbindt. Als je goed kijkt spot je misschien wel een beer vanuit de lift. Op de bergtop maak je een adembenemende wandeling over de Cloudraker Skybridge. Ben je avontuurlijk? Spring dan op de mountainbike of ga voor een zipline tocht.

DAG 09 | Whistler – Clearwater

Onze aanrader? Vertrek vandaag al vroeg om onderweg de mooie, maar best intense wandeling naar de drie Joffre gletsjermeren te maken. Even later maken de bergen plaats voor de prairies en bezoek je de Hat Creek Ranch. Gekostumeerde vertellers rijden je rond met de koets, laten je goud ‘pannen’ en bakken iets heerlijk in de houtoven voor jou. Langs the Old Caribou Wagon Road en de snelstromende Thompson rivier ga je verder naar je volgende bestemming middenin de natuur. Wie weet zie je onderweg de legendarische Rocky Mountaineer trein rijden. In Clearwater kies je voor de ligging van je verblijf. Helmcken Falls Lodge ligt vlakbij de mooiste watervallen van Canada terwijl je in Alpine Meadows Resort in een charmante chalet verblijft.

DAG 10 | Clearwater

Wells Gray Provincial Park verwent je vandaag tijdens een mooie wandeling. Je komt er verschillende watervallen tegen, zoals de Dawson Falls en de 137 meter hoge Helmcken Falls. Wandel in de late zomer tot aan Bailey’s Chutes waar de zalmen hoog door de lucht springen in de Clearwater River. Vanaf deze plek is het niet ver tot Clearwater Lake. Wil je écht lang wandelen, trek dan door het gebied van de Trophy Mountain Wildflower Meadows.

DAG 11 | Clearwater – Jasper

Hello Rockies! Langs steile rotswanden en vele watervallen beklim je gestaag de Yellowhead Highway op weg naar de Rocky Mountains. Bij mooi weer word je verwelkomd door de gigantische Mount Robson, de hoogste piek van Canada. Je komt aan in het kleine pittoreske bergdorp Jasper, jouw uitvalsbasis om Jasper National Park te verkennen.

DAG 12 | Jasper

Benieuwd naar wat Jasper National Park voor jou in petto heeft? Vaar mee op Maligne Lake naar Spirit Island, het meest gefotografeerde plekje van Canada. Wandel door Maligne Canyon en neem deel aan een spetterende rafting op de Athabasca of Sunwapta rivier. Of zoek de hoogte op en neem de Jasper Tramway naar Whistlers Mountain. Een onvergetelijk moment? Op het einde van de dag de zon zien ondergaan vanuit je kano op Patricia Lake.

DAG 13 | Jasper – Lake Louise

Via de indrukwekkende Icefields Parkway rijd je over de ruggengraat van de Canadese Rocky Mountains. De rijzige bergtoppen, turquoise blauwe gletsjermeren en bruisende watervallen zijn een streling voor het oog. Het Columbia ijsveld voedt maar liefst zes gletsjers waarvan de Athabasca de best bereikbare is. Wandel naar het hoogste uitkijkpunt, Bow Summit, voor een prachtig uitzicht over het gletsjermeer Peyto. De Icefields Parkway stopt in Lake Louise, waar je een kleine wandeling maakt aan het prachtige gletsjermeer en het beroemde Chateau Lake Louise.

Uitbreiding: Wolven & Wijngaarden

Maak de cirkel rond en reis via het ontzagwekkende Yoho National Park en het minder bezochte Revelstoke National Park terug naar Vancouver. In Kelowna kan je je prachtige rondreis met een ontspannen gevoel beëindigen.

DAG 14 | Lake Louise – Banff

Maak een kleine omweg om een kijkje te nemen aan het panoramisch uitkijkpunt van de lower spiral tunnel: een technisch vernuft om de treinen toch de berg te laten opklimmen door ze in een lus te laten rijden. Dan rij je verder naar Natural Bridge, een brug uit natuursteen waardoor de Kicking Horse rivier zich een weg heeft gebaand. Op deze rivier kan je meedoen aan een spannende raftingtocht! Nadien keer je terug naar Lake Louise en volg je de mooie Bow Valley Parkway richting Banff. Nog tijd over? Stop dan aan Johnston Canyon voor een mooie wandeling.

DAG 15 | Banff

Een volledige dag om Banff en de omgeving te ontdekken: check! De stad bruist van de kleuren door de talrijke kunst- en souvenirwinkeltjes, boetieks, restaurants en cafeetjes. Wie even weg wil vluchten van de drukte kan de wildernis induiken. Neem de gondellift om op Sulphur Mountain van het panoramisch uitzicht te genieten.

DAG 16 | Banff – Brussel/Amsterdam

Vandaag leidt de prachtige Bow Valley Parkway je naar de luchthaven van Calgary. Daar lever je de huurwagen in en check je in voor de terugvlucht of verleng deze reis.

Uitbreiding: Dino’s & Bizons

Deze omweg maak je als je van de platgetreden paden wil afwijken en door de prairies wil cruisen, op zoek naar bizons en indianen. Je bezoekt het rustige Waterton Lakes National Park en staat versteld van de indrukwekkende dinosaurus-skeletten in the Badlands.

DAG 17 | Brussel/Amsterdam

Je komt aan in Brussel of Amsterdam na een schitterende reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.700

per persoon

Boutique

€ 5.030

per persoon

Deluxe

€ 5.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa/Air Canada in L-klasse (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 08.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en ferries volgens programma, huurwagen niet inbegrepen. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.