1

Rondreis Thailand for foodies

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 2.769/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
  • Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

De Thaise keuken, what’s not to love? Ontdek de unieke smaken van het oosten tijdens deze culinaire rondreis. Je wordt verwend met de lokale specialiteiten én wijnen. En jawel, je steekt ook zelf de handen uit de mouwen om zelf echt Thais te leren koken.

DAG 01 | Brussel – Bangkok

Tijd voor vakantie! Vanuit Brussel vlieg je vandaag naar Thailand.

DAG 02 | Bangkok

Sawadee, welkom in Thailand. Na aankomst word je naar je hotel gebracht waar je je intrek neemt voor de volgende twee nachten. Tijd om te bekomen van de vlucht.

DAG 03 | Bangkok (O)

Vandaag kies je helemaal zelf hoe je je dag invult. Wat dacht je van een paar tempelbezoeken? Een boottochtje maken op de Chao Phraya rivier? Of maak een uitstap naar de drijvende markt? En 's avonds is ideaal voor een kennismaking met de smaken van Bangkok tijdens een food tour by night doorheen het bruisende China Town. Bangkok is zo’n grote stad, er is voor ieder wat wils.

Excursie:
Foodtasting in Bangkok

Zoveel om te ontdekken in Bangkok!
Lees meer

Een tempelbezoek in Thailand? Ontdek hier alle tips & tricks.

DAG 04 | Bangkok – Kanchanaburi (O,L,D)

Na een vroeg ontbijt word je opgehaald en naar het station gebracht voor de treinreis naar Nakhon Pathom. Na een uurtje kom je aan en word je opgewacht voor een leuke wandeling naar het Phra Pathom Chedi. Je wandelt langs de lokale kraampjes en steekt de binnenkanalen over. Je maakt een stop bij het beroemde Mae Look Chan kraampje waar je de beroemde kleefrijst in bamboe en verse pomelo kan proeven. Erna zet je de weg verder naar Kanchanaburi, onderweg is er een koffiestop voorzien bij het Meena Cafe waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht over de rijstvelden van Wat Tham Sua. Lunchen doe je vandaag in een lokaal restaurant, Bon Nam Gaeng Pa, waar je de bekende Jungle Curry proeft. Na de check-in in het hotel ga je op pad voor een bezoek aan de brug over de rivier Kwai. Slenter over de lokale avondmarkt voordat je naar het restaurant gaat waar je geniet van de beroemde Chicken Feet. Met een goed gevulde maag keer je terug naar het hotel.

DAG 05 | Kanchanaburi – Ayutthaya – Nakhon Sawan (O,L,D)

Je verlaat vandaag de groene omgeving van Kanchanaburi en zet koers richting Ayutthaya. Je brengt onderweg een bezoek aan de rotsboeddha in Wat Khao Tahm Tiam. In Ayutthaya breng je een bezoek aan het historische park met onder meer de gekende Wat Phra Snaphet en Wat Mahathat. Er staat een late lunch op het programma, probeer hier zeker de bekende boat noodles of Auntie Lek. Je rijdt vervolgens verder naar de provinciestad Uthai Thani en brengt een bezoek aan de lokale markt en de beroemde custard bakkerij. De laatste rit brengt je naar je hotel in Nakhon Sawan waar je ’s avonds tijd hebt om te kuieren langs de lokale eetstandjes van de avondmarkt en je favoriete streetfood kan proeven.

DAG 06 | Nakhon Sawan – Phitsanuloke – Sukhtohai – Phrae (O,L,D)

Je rijdt vandaag verder noordwaarts naar Phitsanuloke waar je een bezoek brengt aan de Buddha Casting Factory en de Wat Phra Sir Rattana Mahathat. Probeer vandaag zeker de lokale dim sum in Kanokphan. Je zet de reis verder naar Sukhothai voor een bezoek aan het Historische Park op de fiets. Je geniet er van de lunch met de beroemde Sukhohtai noedels bij Jae Hae. Vervolg je weg naar Phrae waar je de oude houten gebouwen van Khum Chao Luang en Khum Vongburi aanschouwt. Bij aankomst in de provinciehoofdstad check je in het hotel en geniet je ’s avonds van een Shabu hotpot!

DAG 07 | Phrae – Lampang – Chiang Mai (O,L,D)

Via een schilderachtige route ga je vandaag vanuit Phrae naar Lampang. Je brengt er een bezoek aan de oude paalwoning van Baan Sao Nak in Lanna-stijl. Je geniet van een koffiepauze langs de rivier bij Mahamitr. Vervolg je weg naar de Kad Tung Kian markt waar je kennis maakt met de lokale producten en lekkernijen. Durf je het aan om zijderupsen te proeven? Lunchen doe je in een lokaal restaurant waar je kennis maakt met het typische noordelijke noedelgerecht, Khao Soy en de lokale rijstnoedels van Khanom Jeen. De laatste rit van vandaag brengt je naar Chiang Mai. In de late namiddag trek je de stad in breng je een bezoek aan de oude stadstempels van What Phra Singh en Wat Chedi Luang. Dineren doe je vanavond in de Ginger Farm Kitchen. Heb je nog wat energie over? Waarom niet eens het lokale nachtleven van Chiang Mai ontdekken?

DAG 08 | Chiang Mai (O,L,D)

Na het ontbijt is het tijd om de handen zelf uit de mouwen te steken. Je gaat naar de kookschool van Pantawan. Alvorens zelf aan de slag te gaan breng je een bezoek aan de ochtendmarkt waar je de nodige ingrediënten haalt om een heerlijke lunch zelf te bereiden. Nadien breng je een bezoek aan de tunneltempel van Wat U-Mong en geniet je van de afternoon tea in het Anantara Chiang Mai. Je keert terug naar je hotel waar je geniet van vrije tijd. ’s Avonds word je naar David’s Kitchen gebracht waar een heerlijk 3-gangen fine dining menu op je wacht.

DAG 09 | Chiang Mai – Bangkok (O)

Genoten van deze culinaire reis? Je hebt nog een vrije ochtend voor je de transfer naar de luchthaven van Chiang Mai neemt voor je terugvlucht naar Brussel of naar je volgende bestemming.

DAG 10 | Bangkok – Brussel

Je vliegt vanuit Bangkok terug naar Brussel. Tijd om thuis zelf aan de slag te gaan en een heerlijk Thais gerecht te bereiden.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.769

per persoon

Deluxe

€ 2.919

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten zoals vermeld, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 02.05.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.