1

Rondreis Sri Lanka & Malediven voor actieve love birds

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 7.570/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je op zoek naar een heerlijke huwelijksreis en kan je maar niet kiezen tussen cultuur, natuur of heerlijk relaxen? Mag het voor jou toch iets avontuurlijker zijn dan een strandvakantie met af en toe een daguitstap? Wil je genieten van spectaculaire accommodaties op unieke locaties? Dan is deze actieve rondreis doorheen Sri Lanka het perfecte antwoord op jouw huwelijksreisdromen! Knoop hier nog enkele dagen een paradijselijke Malediven vakantie aan vast en je gaat een once in a lifetime experience tegemoet!

DAG 01 | Brussel – Colombo

Klaar om de wedding stress achter jou te laten en gewoonweg te genieten van elkaar? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Colombo om je romantische getaway te starten.

DAG 02 | Colombo – Kotugoda

Welkom in Colombo! Na het onthaal op de luchthaven neem je de transfer naar een uniek boutique hotel nabij de luchthaven. Geen fan van drukke en chaotische hoofdsteden? Geen probleem, hier geniet je van je accommodatie in een oase van rust en weelderig groen.

Boutique
The Wallawwa

DAG 03 | Kotugoda – Peradeniya – Kandy (O)

Na een ontspannen nacht ben je klaar om Sri Lanka te ontdekken! De cultuur van het eiland mag niet ongezien voorbij gaan en je zet koers richting Kandy, de oude koningsstad. Net voor je in Kandy aankomt, maak je eerst nog een stop om de Botanische tuin van Peradeniya te bewonderen. Deze bekende tuin met enorme diversiteit weet iedere bezoeker steeds weer te bekoren. Aangekomen in Kandy bezoek je de sfeervolle Tempel van de Tand, een absolute must see! Ook maak je een tuktuk-ritje rond het prachtige meer en kom je meer te weten over lokale ambachten en edelstenen. Overnachten doe je in de rijke geschiedenis van een oud gerestaureerd landhuis uit 1804!

DAG 04 | Kandy: Gampola (O)

Mag jouw honeymoon toch wel een beetje ‘Instagramwaardig’ zijn? Geen probleem, want vandaag bezoek je de Ambuluwawa tempel. Dit multireligieus heiligdom in de centrale hooglanden bestaat uit een kronkelende toren die lijkt op een boeddhistische stupa, een hindoeïstische kovil een moslim moskee en een christelijke kerk. Bovenaan de tempel heb je vanop 1.078 meter hoogte een duizelingwekkend uitzicht over het omliggend groen en de spectaculaire bergen. Als dat geen #mytookumoment oplevert! Voel je de ontelbare treden toch wat in de kuiten? Om de dag in stijl af te sluiten, laat je je terug in Kandy nog verwennen met een Ayurvedische massage.

DAG 05 | Kandy – Gal Oya Nationaal Park (O,L,D)

De komende dagen laat je je helemaal betoveren door de ongerepte natuur van Gal Oya Nationaal Park. Je neemt je intrek in een bungalow van de Gal Oya Lodge, een afgelegen eco lodge die de ideale uitvalsbasis voor je bezoek vormt. Gal Oya Lodge grenst aan een van de laatst overgebleven gemeenschappen van de Veddha - de inheemse bewoners van Sri Lanka. Het dorpshoofd neemt je mee door de jungle van zijn voorouders. Ontdek en leer over de lokale natuur terwijl hij het bos tot leven brengt en het gebruik van medicinale planten, oude jachtgebieden en grotwoningen verklaart. Het is een fascinerend inzicht in hoe de jager-verzamelaars leefden in de oerwouden van Gal Oya.

DAG 06 | Gal Oya Nationaal Park (O,L,D)

Vandaag trek je doorheen Gal Oya Nationaal Park, een van Sri Lanka's onontdekte natuurlijke pareltjes. Je maakt een jeeprit naar de vergeten Nilgala sectie van het park. Dit gedeelte was ooit het protectoraat van oude vorsten vanwege de overvloedigheid aan geneeskrachtige planten en endemische vogels, uniek aan dit ecosysteem. Het park herbergt bijna alle diersoorten die te vinden zijn op het eiland - denk maar aan de vele vogelsoorten en soorten herten-, maar uiteraard moet het geluk ook aan je zijde staan. Je geniet van een lunch naast de rivier of waterval en wordt getrakteerd op een van de vele adembenemende uitzichten van het park. Het is een heerlijke picknicklunch, bereid door onze safarichef. Je kan ook een duik maken in de rivier! In de namiddag liever wat rusten in de lodge, of toch verder op ontdekking? Aan jou de keuze!

DAG 07 | Gal Oya Nationaal Park – Ella (O)

Ben jij een avontuurlijke vroege vogel? Maak je dan klaar voor een trekking naar en beklimming van de Monkey Mountain in Gal Oya Nationaal Park. Verwacht je aan een twee uur durende klim langs jungle en rotsen terwijl je op zoek gaat naar vogels, vlinders en reptielen. Bovenaan word je beloond met een panoramisch uitzicht over  het omliggende woud! Hierna verlaat je deze prachtige streek en ga je richting Ella, een charmant bergdorpje met een aangenaam klimaat. Tijd voor een #mytookumoment, want je bezoekt de Nine Arches Bridge, een brug met negen bogen die de perfecte foto oplevert! Logeren doe je in een charmante hoger gelegen chalet met uitzicht op schilderachtige theeplantages.

DAG 08 | Ella – Nanu Oya – Hatton (O,L,D)

Eén van de mooiste treinritten ter wereld? Check! Ga in Ella aan boord van de trein tot in Nanu Oya en laat je verrassen door de variërende landschappen die je meevoeren naar het hart van het theeplantage gebied. In Hatton neem je je intrek in Ceylon Tea Trails waar je geniet van een heerlijke lunch en een all-inclusive verblijf met unieke service en activiteiten.

DAG 09 | Hatton (O,L,D)

Vandaag kies je helemaal zelf hoe je dag eruitziet! Wil je genieten van de faciliteiten of toch liever wandelen, fietsen of meer leren over thee? Vraag naar de mogelijkheden, want Ceylon Tea Trails biedt naast een uitgebreid gamma van complementaire activiteiten ook een hele reeks bij te boeken originele ervaringen. Zo kan je raften, kajakken of deelnemen aan kookworkshops, tea tastings, helikopter tours en zoveel meer.

DAG 10 | Hatton – Yala Nationaal Park (O,L,D)

Ruil de groene theeplantages in voor een safari ervaring en vertrek richting Yala Nationaal Park. Lage begroeiing, roodgekleurd zand en doornachtige graslandschappen vormen het decor van deze nieuwe etappe van de reis. Je luncht en verblijft op basis van all-inclusive in Wild Coast Tented Lodge in een unieke glamping met je eigen plunge pool. Tegen de avond maak je een jeepsafari doorheen het park. Waan je in de Afrikaanse bush en ga op zoek naar olifanten, zwijnen, herten, waterbuffels, krokodillen en met wat geluk luipaarden!

DAG 11 | Yala Nationaal Park – Galle (O)

Volg de zuidelijke kustweg richting Galle en laat je verrassen door het koloniale stadje Galle. In de Oudhollandse omwalde binnenstad lijken het heden en het verleden met elkaar te wedijveren. Naast Galle Fort vind je hier ook De Groote Kerk en het Old Dutch Hospital, overblijfselen die herinneren aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie en die leuke fotomomenten opleveren. Vanavond slaap je in The Fort Bazaar, gevestigd in een herenhuis uit de 17e eeuw, waar luxe en charme in elkaar overvloeien.

DAG 12 | Galle: Mirissa & Weligama (O)

Tijd om je Instagramaccount nog eens te updaten! Vandaag ga je naar Coconut Tree Hill in Mirissa, een plek waar palmbomen de Indische Oceaan in lijken te duiken. Het glinsterende water en het goudkleurige zand leveren spectaculaire plaatjes op. Ook ga je naar Weligama, waar je steltvissers aan het werk kan zien en kan genieten van de sfeer van een vissersdorpje.

DAG 13 | Galle – Colombo (O,D)

Een ontdekking van de parel van de Indische Oceaan is niet compleet zonder een bezoekje aan de hoofdstad. Op naar Colombo waar lokale traditie en koloniale elementen resulteren in een eigen architectuur. Hindoetempels, moskeeën en kerken zorgen voor een smeltkroes van religies. Je laatste avond op Sri Lankaanse bodem wordt er eentje om nooit te vergeten: je dineert in The Ministry of Crab, gelegen in het Old Dutch Hospital! Ook overnachten doe je in stijl, namelijk in een Victoriaans herenhuis waar je even ontsnapt aan de drukte van de hoofdstad.

DAG 14 | Colombo – Malé – Zuidelijke Malé-atol (O)

Heb je stilaan nood aan écht vakantie? Lekker niets doen en wegdomen bij helderblauw water? Dan is een verlenging op de Malediven precies wat jij nodig hebt. Je neemt een vlucht vanuit Colombo naar Malé en van daaruit hoef je maar een veertigtal minuten per speedboot te reizen. Het resultaat is een waar paradijs: een privé-eilandresort met slechts 34 villa’s die directe toegang bieden tot een turquoise lagune. Je verblijft in een Dhoni Water Villa op basis van kamer en ontbijt.

Ontdek hier waarom een Malediven vakantie op jouw bucketlist hoort.

DAG 15-16 | Zuidelijke Malé-atol (O)

Geniet twee dagen van elkaar en van deze prachtige luxueuze getaway! Rust, privacy en genot staan hier centraal. Wandel op zijdezacht zand, ga snorkelen in een wereld van kleurrijk onderwaterleven of doe gewoon lekker niets!

DAG 17 | Zuidelijke Malé-atol – Malé – Brussel (O)

Na een laatste ontspannen ontbijt neem je opnieuw de speedboot naar de internationale luchthaven van Malé. Hier stap je helemaal relaxed op de internationale vlucht huiswaarts.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in België en geniet nog na van deze once in a lifetime honeymoon!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 7.570

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), vlucht vanuit Colombo naar Malé met Sri Lankan Airlines in L-klasse (in laagseizoen), supplement voor retourvlucht vanuit Malé naar Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis in Sri Lanka, alle inkomgelden, transfers per speedboot tussen het hotel en de luchthaven van Malé. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.