1

Rondreis Sri Lanka: Mystic Pearl

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 2.430/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Klein in oppervlakte, maar immens groot qua diversiteit. Een belofte die Sri Lanka iedere keer weet waar te maken. Deze 14-daagse rondreis in Sri Lanka brengt je langs verschillende pareltjes van het eiland. Cultuur, kleur en traditie verrassen je op iedere hoek van de straat en doen je wegdromen naar vervlogen tijden. Ervaar deze mystieke parel met alle zintuigen en oefen alvast je traditionele begroeting: Ayubowan! Gastvrij genieten staat centraal, dus waar wacht je nog op?

DAG 01 | Brussel

Klaar voor een onvergetelijke ervaring? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Colombo!

DAG 02 | Colombo – Negombo (O)

Welkom in Colombo, de bruisende hoofdstad van het eiland! Liever even weg uit de drukte? De transfer brengt je naar het hotel in Negombo, waar je incheckt en tot rust komt na de lange vlucht. 

DAG 03 | Negombo – Anuradhapura (O,D)

Op naar Anuradhapura, gelegen in de Noordelijke Centrale Provincie. Maak je klaar voor een reis terug in de tijd want je verkent deze eeuwenoude hoofdstad van de koningen van Ceylon. Enorme stoepa’s, dagoba’s en vinnige aapjes maken je bezoek aan deze heilige stad voor het boeddhisme meer dan de moeite waard!  

Forest Rock Garden Resort is een typisch boeddhistisch hotel waar enkel vegetarische gerechten en non-alcoholische dranken te verkrijgen zijn.

DAG 04 | Anuradhapura – Mihintale – Sigiriya (O,D)

De wieg van het boeddhisme op Sri Lanka? Mihintale kent na vandaag geen geheimen meer voor jou! Dit belangrijke bedevaartsoord biedt prachtige panoramische uitzichten en interessante pelgrimsverhalen. Je rijdt hierna door naar Sigiriya waar je incheckt in het hotel.

DAG 05 | Sigiriya: Polonnaruwa & Minneriya (O,D)

Per fiets en met de jeep! De tweede oudste koningsstad, Polonnaruwa, leent zich perfect om met de fiets te verkennen. Bepaal je eigen tempo, neem een kijkje bij het Koninklijk Paleis en je begrijpt al snel waarom de tempels van Polonnaruwa tot de best bewaarde en mooiste ruïnes van het eiland behoren. Heb je hierna toch even genoeg van al die tempels? Geen probleem, want je maakt een jeepsafari doorheen het Minneriya Nationaal Park. Hier vind je de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld, hou je camera al maar klaar!

DAG 06 | Sigiriya Rock (O,D)

Het symbool van Sri Lanka? Sigiriya! Vroeg uit de veren want vandaag beklim je de indrukwekkende leeuwenrots. Geniet onderweg naar boven van interessante muurschilderingen en vanop de 200 meter hoge top van prachtige vergezichten. Heb je misschien liever een uitzicht op Sigiriya Rock zelf? Dan is de klim van Pidurangala Rock een mooi alternatief, vraag naar de mogelijkheden! Hierna keer je terug naar het hotel voor een vrije namiddag en wat ontspanning.

DAG 07 | Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy (O,D)

Je sluit de culturele driehoek vandaag af met een bezoek aan de Dambulla rotstempel. Levensgrote beelden van diverse goden in een uniek grottencomplex staan je te wachten. Onderweg naar Kandy maak je nog een stop bij de bekende kruidentuinen van Matale. ’s Avonds neem je je intrek in het hotel op de groene heuvels en geniet je van het uitzicht op de stad.

Deluxe

Stone House Kandy

DAG 08 | Kandy: Peradeniya (O,L,D)

In de ochtend staat er een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya op jouw programma. Daarna verken je Kandy zelf. Je maakt een ritje in een tuktuk rond het meer en bezoekt de bekende Tempel van de Tand. ’s Middags geniet je van een typische lunch tussen de locals!

DAG 09 | Kandy – Haputale/Hatton (O,D)

Maak je klaar voor een van de mooiste treinritten ter wereld! Je neemt de trein die je naar Haputale of Hatton brengt, afhankelijk van je hotelkeuze. Van daaruit reis je verder naar je hotel. Onderweg kan je nog genieten van een kopje pure Ceylonthee tijdens een bezoek aan een theeplantage en -fabriek. Eenmaal aangekomen kom je tot rust in je hotel en geniet je van de groene omgeving en de mildere temperaturen.

Opgelet, deze treinrit is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. Tickets kunnen slechts een maand op voorhand aangekocht worden.

DAG 10 | Haputale/Hatton: Horton Plains (O,D)

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Horton Plains. Hier geniet je tijdens een stevige wandeling en beklimming zowel van de prachtige landschappen als van het bekende World’s End, de plek waar het plateau plots stopt. Verblijf je in de boutique optie? Kies dan zelf hoe je dag eruitziet! Wil je genieten van de faciliteiten of toch liever wandelen, fietsen of meer leren over thee? Vraag naar de mogelijkheden, want Ceylon Tea Trails biedt naast een uitgebreid gamma van complementaire activiteiten ook een hele reeks bij te boeken originele ervaringen. Zo kan je raften, kajakken of deelnemen aan kookworkshops, tea tastings, helikopter tours en zoveel meer.

DAG 11 | Haputale/Hatton – Yala Nationaal Park (O,D)

Vandaag ruil je het groene bergachtige landschap in voor de omgeving van Yala Nationaal Park. In de namiddag word je er opgehaald voor een fotosafari per jeep door het park waar je tal van dieren kan spotten. Olifanten, wilde buffels en apen; welke wil jij het liefst spotten? Hou die camera al maar in de aanslag!

DAG 12 | Yala Nationaal Park – Galle – Colombo (O,D)

Een bezoek aan Galle mag niet ontbreken tijdens je Sri Lankaans avontuur! Je gaat richting de zuid(west)kust om het stadje te verkennen. Bezoek zeker het bekende Fort Galle, ooit een versterkte handelsnederzetting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Daarna rijd je verder naar de bruisende hoofdstad Colombo voor de laatste overnachting.

DAG 13 | Colombo – Brussel (O)

Na het ontbijt is het tijd om de hoofdstad nog even te ontdekken. Op naar Colombo, waar moderniteit en authenticiteit hand in hand gaan! Verken de stad met haar smeltkroes van culturen en nationaliteiten vooraleer je naar de luchthaven gaat voor de terugvlucht.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een geweldige reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.430

per persoon

Deluxe

€ 3.490

per persoon

Boutique

€ 5.080

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 01.03.2021, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.03.2022 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.