1

Rondreis Peru voor foodies

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 6.290/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Een cultureel paradepaardje; Peru staat ernaast in het woordenboek! Maar wist je dat het ook een culinaire topbestemming is? Veelvuldig bekroonde gastronomie, een traditie van superfood – denk maar aan quinoa, avocado’s en zoete aardappelen – en een uitstekende fusion cuisine. Peru staat voor een ware smeltkroes van smaken en culturen die je steeds weer opnieuw weten te bekoren. Klaar om te gaan? Lees dan snel ons programma speciaal ontwikkeld voor foodies. Wedden dat je begint te watertanden?

DAG 01 | Brussel – Lima (D)

Klaar voor een streling van je smaakpapillen? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Lima, niet alleen de hoofdstad van Peru, maar ook de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Je wordt opgepikt aan de luchthaven en naar je hotel gebracht. Eenmaal in Lima maak je je klaar voor een eerste culinaire ervaring: een degustatiemenu bij Central, het vijfde beste restaurant ter wereld!

DAG 02 | Lima (O,D)

Welkom in Lima! Jouw culinair avontuur zet zich verder aan de hand van een originele ontdekking van de hoofdstad. Bezoek een van de meest populaire markten van de stad: 'Mercado de Surquillo' en proef verschillende verse producten uit alle regio's van Peru. Ook bezoek je het historische district van Lima waar je vanop de Plaza Mayor van de prachtige uitzichten op de Kathedraal en het Presidentieel Paleis kan genieten. Vergeet ook zeker niet de catacomben onder het San Franciscoklooster! ’s Avonds geniet je van een gastronomische tour doorheen de wijken Miraflores, San Isidro en Barranco. Start met een pisco sour aan het strand bij zonsondergang, leer een typische ceviche uit de Amazone maken, degusteer een Peruaans gourmet diner bij de Huaca Pucllana en zoveel meer!

DAG 03 | Lima (O,L)

Vandaag staat helemaal in het teken van de wijk Barranco! Een wandeltour doorheen deze mooie, artistieke en boheemse wijk weet iedere reiziger te bekoren en neemt je mee langs verschillende culinaire stops. Je proeft typische gerechten eigen aan de keuken van de kuststreek, hooglanden en ook hedendaagse Peruviaanse specialiteiten staan op het menu. De specifieke keuken van de Amazone komt ook aan bod, net zoals streetfood, desserts van organische bakkerijen en ambachtelijk bier. Om je vingers bij af te likken!

DAG 04| Lima – Ica (O,D)

Genoeg van de gezellige stadsdrukte? Je springt vandaag op de bus samen met andere reizigers naar Ica en laat je verrassen door uitzichten op de woestijnachtige, maar vruchtbare westkust van Peru. Je neemt je intrek in het wijnhuis van Santiagio Queirolo en bijhorend hotel Viñas Queirolo. Het wijnhuis is reeds meer dan 130 jaar in de handen van deze Italiaanse familie en ze cultiveren voornamelijk wijn en pisco. Geniet van deze prachtige omgeving en kom helemaal tot rust.

DAG 05 | Ica: Paracas (O,D)

Het kan uiteraard niet altijd rond eten draaien. In de voormiddag ontdek je de regio Paracas en maak je een excursie per boot samen met andere reizigers langs de Ballestas Eilanden, of de 'Small Galápagos' van Peru. Je kijkt uit naar maritieme fauna zoals zeevogels, zeehonden en de bekende Hümboldtpinguins. Ook krijg je een voorproefje van de Nazcalijnen dankzij de 'Candelabro de los Andes', een grootschalige geoglief. Zitten je gedachten ondertussen toch al weer bij eten en drinken? Goed nieuws, want in de namiddag stop je nog bij twee wijn- en piscohuizen waar je meer te weten komt over het proces en uiteraard ook proevertjes staan te wachten.

DAG 06 | Ica (O,D)

Lekker niets doen vandaag en genieten van het zwembad en de prachtige omgeving? Of liever de wijngaarden van het hotel ontdekken onder begeleiding van de sommelier? Mag het toch wat avontuurlijker, dan kan je ook kiezen voor een tocht per sandbuggy en een potje sandboarden in de woestijn. Aan jou de keuze!

DAG 07 | Ica – Arequipa (O)

Vandaag spring je op de bus in het gezelschap van andere reizigers en zet je koers richting Arequipa. Deze tocht duurt de hele dag, maar trakteert je op spectaculaire landschappen en laat je helemaal wegdromen bij de betoverende Andes. ’s Avonds aangekomen in Arequipa neem je je intrek in het prachtige CIRQA Arequipa.

DAG 08 | Arequipa (O,L,D)

Arequipa kent na vandaag geen geheimen meer voor jou. De tour begint met een bezoek aan het uitzichtpunt Carmen Alto. Hier trekken de drie omliggende vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu meteen alle aandacht. Ook verken je het district Yanahuara, een traditionele buurt van Arequipa, en het oude stadscentrum met de Plaza de Armas en de prachtige kathedraal. Als laatste verken je het 16e eeuwse Monasterio Santa Catalina, een eiland van rust in het hart van het drukke Arequipa. ’s Avonds word je opgehaald voor een heerlijk diner in Zig Zag, een van de beste restaurants in Arequipa!

DAG 09 | Arequipa – Cuzco (O)

Na een lekker ontbijt check je uit en neem je de transfer naar de luchthaven van Arequipa waar je de binnenvlucht naar Cuzco neemt. In Cuzco valt altijd wel iets te beleven en ’s avonds verken je de stad op een originele manier: aan de hand van een pisco- en cocktailtour samen met andere reizigers!

DAG 10 | Cuzco (O,D)

Ontdek deze heilige stad, ooit het religieuze en culturele centrum van de Inca’s, al wandelend. Struin langs de Plaza de Armas en bezoek de Qorikancha, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s. Nadien volg je samen met andere reizigers nog een twee uur durende workshop over organische koffie of chocolade, aan jou de keuze! ’s Avonds worden je smaakpapillen verwend door een gastronomische tour met stops in drie uitstekende restaurants.

DAG 11 | Cuzco – Heilige Vallei (O,L)

Tijd voor wat cultuur. Ontdek de vruchtbare Heilige Vallei en start met het dorpje Pisac, gelegen aan de Urubambarivier en genesteld tussen de reusachtige uitlopers van het Andesgebergte. Zowel de markt als de archeologische site van Pisac betoveren iedere reiziger. Na een lunch in een lokaal restaurant ga je naar Ollantaytambo, een indrukwekkend verdedigingswerk uit de laatste periode van het Incarijk. ’s Avonds kom je helemaal tot rust in je rustieke en luxueuze accommodatie.

DAG 12 | Heilige Vallei – Aguas Calientes (O,L D)

Je bent vandaag te gast bij een lokale gemeenschap uit de Heilige Vallei. Knoop je keukenschort om en krijg uitleg over verschillende ingrediënten van de Andes keuken, hun voedingswaarden en kooktechnieken. Een inwoner uit Huchuy Qosqo begeleidt je in het hele proces en zorgt voor een unieke ervaring. Wie weet staat er ook wel ‘cuy’ of cavia op het menu? In de namiddag neem je vanuit Ollantaytambo de trein naar Aguas Calientes. Je verblijft in Sumaq Machu Picchu en geniet in het restaurant van het hotel van een heerlijk diner.

DAG 13 | Aguas Calientes - Cuzco (O)

Een van de eerste bussen van de dag naar Machu Picchu? Daar stap jij op in het gezelschap van andere reizigers. Tijdens een begeleide rondleiding  verken je de magische ruïnes; een unieke ervaring! Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en daar stap je opnieuw op de trein naar Ollantaytambo om uiteindelijk weer in Cuzco aan te komen.

DAG 14 | Cuzco - Lima – Brussel (O,L)

Laatste keer in Cuzco tijdens deze reis! Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd in deze prachtige stad. Tegen de middag geniet je nog van een laatste heerlijke lunch in MAP Café. Hierna neem je een binnenlandse vlucht naar Lima en aansluitend de internationale vlucht naar België.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in België na een absolute streling voor de smaakpapillen en je vermijdt uiteraard de weegschaal de komende dagen!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 6.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM Peru of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies, tours en transport zijn steeds op privé-basis tenzij specifiek anders vermeld.