1

Rondreis Namibië: Buitengewoon romantisch

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 6.800/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Of Namibië de ideale bestemming is voor je huwelijksreis? Ja! Namibië is een land van eindeloze vergezichten, sublieme locaties, romantische zonsondergangen, unieke natuurverschijnselen, culinaire verwennerij en ongelofelijke ervaringen. Ervaar dit allemaal met z’n tweetjes tijdens deze fascinerende 18-daagse rondreis Namibië.

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Het huwelijk is achter de rug, tijd voor de honeymoon! Vandaag neem je het vliegtuig van Brussel naar Windhoek.

DAG 02 & 03 | Windhoek – Kalahari (O,D)

Welkom in Windhoek. Pik de huurwagen op en rij naar de lodge. Het eerste stukje is door de hoofdstad maar al snel verandert de geasfalteerde weg in gravel en zie je de omgeving veranderen. Welkom in de Kalahari, met de rode duinen en Camelthorn bomen. Bovenop een van deze duinen ligt de Suricate Tented Lodge, waar je vannacht slaapt. Onderweg naar de lodge spot je misschien al grondeekhoorns of struisvogels. Geniet vanop je terras van het uitzicht over de drinkplaats. Ga op zoek naar wilde dieren tijdens je eerste safari - ook wel game drive genoemd. Hier kan je ook een wandeling met de San/Bosjesmannen maken. Zo leer je meer over overleven in deze ruige omstandigheden, hun geschiedenis, cultuur en tradities.

DAG 04-06 | Kalahari – Sossusvlei (O,D)

Welkom in het NamibRand Nature Reserve, ten zuiden van de beroemde Sossusvlei. Laat je hier verrassen door enkele van de meest adembenemende locaties van Afrika. Het is een droombestemming voor kunstenaars en fotografen omwille van het spectaculaire landschap met een levend tapijt van kleuren en vormen. De Wolwedans Dune Lodge ligt op de top van een duinplateau met een panoramisch vergezicht in alle richtingen. Elke kamer heeft een eigen privé uitzicht op de prachtige woestijn rondom. Vlieg over de woestijn in een heteluchtballon, maak een fly-in dagsafari naar enkele van de meest afgelegen natuurlijke wonderen of ervaar de NamibRand woestijn tijdens een  wandelsafari. Ontdek hier de veelzijdige woestijnhabitats, de aangepaste flora en fauna, sundowners of picknicks in de duinen of een diner bij kaarslicht.

DAG 07 & 08 | Sossusvlei – Swakopmund (O,D)

Tussen de gouden duinen van de Namibwoestijn en de ijskoude Atlantische Oceaan ligt Swakopmund. Het stadje was ooit een Duitse kolonie en dat is nog steeds te zien aan de bouwstijl van de huizen en de namen van de straten en restaurants. Het is ook de avonturenhoofdstad van Namibië. Verken de woestijn tijdens een Desert Living Tour. Per 4x4 ga je de woestijn in met gids en samen ga je op zoek naar dieren in het zand. Of wat dacht je van sandboarden? Vanuit Swakopmund kunnen jullie ook naar Cape Cross, de ligplaats van honderden zeehonden. Wat verder noordelijk ligt Skeleton Coast. Er worden tours georganiseerd met professionele begeleiding. Spitzkoppe ligt ook niet zo ver, deze rode boulders zijn erg indrukwekkend. Of ga op dolfijncruise of rij naar Walvisbaai voor een kajaktour tussen de zeehonden. Genoeg te doen, dus!

DAG 09-11 | Swakopmund – Damaraland (O,D)

Tussen het adembenemende landschap van okerkleurige rotsblokken ligt Mowani Mountain Camp. Het kamp is een met de natuur van dit prehistorisch land. Klim in een open 4x4 terreinwagen en laat je meenemen op een reis doorheen deze prachtige omgeving met professionele ranger. Rij naar Twyfelfontein en wandel hier langs de vele muurtekeningen van de San, ook wel de Bosjesmannen genoemd. Vergeet ook zeker niet te stoppen bij de unieke natuurverschijnselen: het versteende woud - Burnt Mountain -, de hoogste berg van Namibië of de orgelpijpen. Bij terugkomst verfris je je in het zwembad, waar je geniet van een panoramisch uitzicht.  

DAG 12 | Damaraland – Etosha National Park (O,D)

Etosha National Park staat bekend als het belangrijkste natuurreservaat van Namibië. Het landschap is uniek en is de thuis voor vele dieren zoals leeuwen, olifanten, luipaarden, giraffen, cheetahs, hyena’s, springbokken, twee soorten zebra’s en nog veel meer. Etosha betekent ‘groot wit gebied’ en verwijst naar de enorme zoutpan in het midden van het park. Je kan naar het midden van de pan rijden voor een adembenemend wijds uitzicht. Doorheen het park zijn er tal van waterholes – ook bekend als drinkwaterputten – voor de dieren. Als je geluk hebt zie je hier zelfs verschillende dieren samen drinken! Etosha Village ligt net buiten het park, vlak aan de ingang. ’s Avonds staat er een heerlijk buffet op je te wachten. Proef hier zeker van het lokale vlees zoals springbok of koedoe.

DAG 13 & 14 | Etosha National Park – Onguma Game Reserve (O,D)

Je staat vroeg op vandaag om bij zonsopgang het park binnen te rijden. Vandaag rijd je heel het park door in oostelijke richting naar het Onguma Game Reserve, net buiten het nationale park. Onze tip: rij ’s ochtends zonder al te veel stoppen door tot ongeveer het midden van het park zodat je voldoende tijd om dit gedeelte te verkennen. En hou de tijd goed in de gaten want voor zonsondergang moet je terug buiten zijn. Net buiten de gate aan de linkerkant ligt Onguma Game Reserve. Onderweg naar de lodge gaat de safari verder. The Fort is uniek in Namibië, het is de perfecte plek om de perfect zonsondergang te zien met uitzicht op de uitgedroogde Etosha zoutpan. In The Fort wordt een klassiek Afrikaans gevoel gecombineerd met een vleugje Marokkaanse en Indiase smaken. Elke bushsuite heeft een groot privé terras voor je privé en buitengewoon uitzicht. Neem hier deel aan game drives in open 4x4 terreinwagens op zoek naar wilde dieren, ga wandelen doorheen de bush met professionele ranger of spot de dieren vanuit de Onkolo hide (een observatiepunt, vlak aan een drinkwaterpunt).

DAG 15 & 16 | Onguma Game Reserve – Erindi Private Game Reserve (O,D)

Tijd voor nog meer safari, maar deze keer in een heel andere setting. Het Erindi Private Game Reserve is een beschermd reservaat in centraal Namibië, en het betekent ‘plaats van water’. Het is een duurzaam natuurlijk wonderland, met meer dan 70.000 hectare ongerepte wildernis. Stap mee in een open 4x4 terreinwagen en ga onder begeleiding van een professionele ranger mee op zoek naar de wilde dieren. Durven jullie het aan om te voet met een gewapende ranger door de bush te wandelen? Het is een unieke ervaring en je voelt je zo dichtbij de natuur. Een andere aanrader: breng een bezoekje aan de lokale gemeenschap Cwi Cwi San of Bosjesmannen en leer meer over hun dagelijkse culturen en tradities. Of ga voor het eten naar het terras van het restaurant. Van hier heb je namelijk een uitzicht op de rivier met nijlpaarden en krokodillen. Wie weet wie er nog komt drinken.

DAG 17 | Erindi Private Game Reserve – Windhoek – Brussel (O)

Na het ontbijt werpen je nog een laatste blik op deze prachtige omgeving alvorens je naar de luchthaven gaat voor de retourvlucht naar huis.

DAG 18 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke huwelijksreis doorheen het adembenemende Namibië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 6.800

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in L-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in N-klasse voor 17 dagen (Toyota Double Cab of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.