1

Rondreis Namibië: verkenning in vogelvlucht

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 12.750/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Transfers of scenic vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

De adembenemende natuur van Namibië ervaren van bovenaf? Graag! Je reist in een klein vliegtuigje van de ene bestemming naar de andere. Je ontdekt de rode duinen in Sossusvlei, de diverse kust van Swakopmund, de prachtige natuur van de Hoanib vallei, de stilte van de Skeleton Coast en de rijke natuur van het Etosha Heights gebied. Echt iets voor jou, deze 14-daagse rondreis.

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Tijd om te relaxen, want vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Windhoek.

DAG 02 | Windhoek (O)

Welkom in Namibië! Je chauffeur wacht je op in de luchthaven en brengt je naar het centrum van de hoofdstad, waar je geniet van een vrije namiddag. Windhoek is een stad met veel contrasten. Moderne wolkenkrabbers gaan samen met historische gebouwen uit de eeuwwisseling. Verschillende gebouwen uit het Duitse koloniale tijdperk zijn bewaard gebleven en gerestaureerd.

DAG 03 & 04 | Windhoek – NamibRand Nature Reserve (O,L,D)

Na het ontbijt word je opnieuw opgepikt en ga je naar Eros Airport, waarna je in een klein vliegtuigje naar NamibRand Nature Reserve vliegt. Bij aankomst op de landingsbaan word je opgewacht door de lokale gids die je naar de lodge brengt. De Dune Lodge ligt op de top van een duinplateau met panoramische vergezichten in alle richtingen en geniet zo van de sublieme schoonheid van de woestijn. Verken deze uitgestrekte ongerepte natuur te voet, per 4x4 safariwagen, vanuit een vliegtuig of heteluchtballon of zelfs te paard.

DAG 05 & 06 | NamibRand Nature Reserve - Swakopmund (O)

Swakopmund is een schilderachtig woestijnstadje met ouderwetse charme en een ontspannen sfeer, omgeven door woestijn en zee. Het stadje was ooit een Duitse kolonie en dat is nog steeds te zien aan de bouwstijl van de huizen en de namen van de straten en restaurants. Swakopmund is de de avonturenhoofdstad van Namibië. Verken de woestijn tijdens een Desert Living Tour. Per 4x4 ga je de woestijn in met gids en samen ga je op zoek naar dieren in het zand. Sandboarden is ook een populaire activiteit. Vanuit Swakopmund kan je ook naar Cape Cross, de ligplaats van honderden zeehonden.

Boutique
Strand Hotel

DAG 07 & 08 | Swakopmund – Kaokoveld (O,L,D)

Na het ontbijt opnieuw vlieg je naar verafgelegen Kunene regio. Ver weg van de bewoonde wereld is Hoanib Valley Camp, een exclusief kamp, de ideale uitvalsbasis om het fascinerende en adembenemende landschap van Kaokoveld te bewonderen. Diep in het noordwesten is het gebied met torenhoge bergen, zandduinen en enorme uitgestrekte woestijn bezaaid met unieke dieren in het wild en nomadische Himba nederzetttingen. Doordat het zo’n afgelegen en wilde omgeving is, zijn er niet veel mensen die de kans krijgen of nemen om dit te ontdekken. Probeer hier onder andere de woestijnolifanten, woestijnleeuwen, giraffen of zwarte neushoorns te spotten.

DAG 09 & 10 | Kaokoveld – Skeleton Coast (O,L,D)

Vandaag staat er een road transfer gepland. Hou je camera zeker in de aanslag om onderweg dieren te observeren. Shipwreck Lodge ligt in het beroemde Skeleton Coast Central Concession tussen de rivieren Hoarusib en Hoanib. Vroeger stond heel de kust van Namibië bekend als de Skeleton Coast. Tegenwoordig is het enkel nog de naam van het park, dat zich in het noordelijke deel uitstrekt van de Kunene rivier tot de Ugab rivier. Het staat bekend om zijn verraderlijke weer, ruige branding en veranderende kustlijn. De units zijn gebaseerd op de vele scheepswrakken verspreid die hier gestrand zijn langs de kust, verloren in het mysterieuze gebied.

DAG 11 & 12 | Skeleton Coast - Etosha (O,L,D)

De eindbestemming van vandaag ligt op een heuvel tussen Mopanibomen met uitzicht op een grote waterput en het uitgestrekte Etosha National Park. Het is het grootste wildpark van het land en een van de oudste van Afrika. Dit immense gebied varieert van dichte bush tot weidse open vlaktes. De Etosha Pan, land of dry water (een opgedroogd zoutmeer) is het kloppende hart van het park. Safarihoek Lodge biedt oneindig uitzicht over deze eindeloze vlaktes. Het indrukwekkende 60.000 hectare klassieke Etosha-landschap rond Safarihoek Lodge wordt gedomineerd door een uitgestrekte vlakke savanne, afgewisseld door Mopanibossen, rivierbossen en verspreide zoutpannen. Je geniet hier van een paar safari’s!

DAG 13 | Etosha – Windhoek - Brussel (O)

Na een laatste ontbijt rij je naar de luchthaven van Port Elizabeth voor de binnenlandse vlucht naar Johannesburg. In Johannesburg check je in voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 14 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een zalige vakantie in Namibië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Boutique

€ 12.750

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in T-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, verplaatsingen met transfers of scenic vluchten (gebaseerd op 5 passagiers).. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.