1

Rondreis Argentinië, Bolivia & Chili

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 8.615/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben jij een doorgewinterde liefhebber van hoogvlaktes, besneeuwde bergpieken en uitgestrekte landschappen? Dan is deze drielanden combinatie dé reis bij uitstek voor jou! Van heuvels met zeven kleuren en oogverblindende zoutvlaktes tot desolate woestijnlandschappen. Deze 15-daagse rondreis neemt je mee langs de hoogtepunten van de adembenemende Altiplano.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Vakantiemodus aan, want vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Buenos Aires.

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Ga zelf op stap om de stad wat beter te leren kennen of kies voor de optionele excursie Highlights Buenos Aires. Liever even weg van de stadsdrukte? Blaas even uit in het Costanera Sur Ecological Reserve, waar je kan picknicken. Of stap de fiets op tijdens de optionele excursie Fietstocht door La Boca en San Telmo. Een zwoelere optionele excursie in gedachten? Dan is Een avond Argentijnse Tango echt iets voor jou, een niet te missen ervaring in deze stad vol passie!

Excursie:
Highlights Buenos Aires

Lees meer

Uitbreiding: Bezoek de Iguazú watervallen

Breid jouw reis uit en ontdek waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van de betoverende watervallen. 

DAG 03 | Buenos Aires – Salta (O)

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Salta, het kleurrijke noorden van het land. Daar haal je de huurwagen op en heb je een vrije middag om de stad te ontdekken. Wil je zeker niets missen van de stad? Neem dan deel aan de optionele excursie Salta in een namiddag.

Excursie:
Salta in een namiddag

Lees meer

DAG 04 | Salta – Cachi – Cafayate (O)

Na het ontbijt rijd je richting Cafayate, gelegen in de uitgestrekte Calchaquí vallei. Maak onderweg zeker tijd voor een bezoek aan de rotsformaties Quebrada de las Flechas & het dorpje Cachi. In het stadje Cafayate kan je een fiets huren en van bodega tot bodega fietsen. Las onderweg enkele stops in om van de heerlijke wijn die Argentinië te bieden heeft, te proeven.

DAG 05 | Cafayate – Salta (O)

Geniet in de stad van een lekkere en typische empanada in La Casa de las Empanadas, een van de lekkerste restaurantjes in Cafayate. In de namiddag rijd je terug naar Salta. Maak onderweg zeker een stop bij de Quebrada de las Conchas. Bij aankomst in het hotel lever je de huurwagen in.

DAG 06 | Salta – Purmamarca – Tilcara – Huacalera (O)

Op naar het noorden vandaag! Samen met je Engelstalige privé gids-chauffeur bezoek je de beroemde rotsformaties Quebrada de Humahuaca, El Pucará in Tilcara en Purmamarca, een kleurrijk indianendorpje.

DAG 07 | Huacalera – Zoutvlakte van Uyuni (Bolivia) (O,L,D)

Vandaag steek je de grens met Bolivia over samen met je Engelstalige privé gids-chauffeur. Je rijdt richting Colchani en maakt onderweg enkele stops bij kleine lokale dorpjes, zoals Salo, Atocha & Cerdas.

DAG 08 | Zoutvlakte van Uyuni (O,L,D)

Vandaag staat er een echt #mytookumoment op jouw programma. Je rijdt namelijk richting de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld! Je bezoekt het eiland Inka Wasi waar je torenhoge cactussen vindt. Ook voor de mooiste zonsondergangen ben je hier op de juiste plaats.

DAG 09 | Zoutvlakte van Uyuni – Ojo de Perdiz (O,L,D)

Je bezoekt vandaag de prachtige Siloliwoestijn, de Árbol de Piedra en Laguna Cañapa, Hedionda, Chiar Kota en Honda. Onderweg stop je een aantal keer om de prachtige uitzichten op je camera vast te leggen.

DAG 10 | Ojo de Perdiz – San Pedro de Atacama (Chili) (O,L)

Geisers en warmwaterbaden vandaag op jouw programma! Je vertrekt na het ontbijt naar de actieve geisers en fumarolen van Sol de Mañana, de warmwaterbaden van Polques, de Laguna Colorada, de Laguna Verde en de Laguna Blanca. Wie geluk heeft, komt er misschien wel verschillende soorten flamingo’s tegen! In de namiddag verlaat je de prachtige regio van Zuid-Bolivia en steek je de grens met Chili over naar een charmante oase, midden in de droogste woestijn ter wereld: San Pedro de Atacama. Verblijf je in de boutique optie? Dan stel je zelf je dagplanning samen!

DAG 11 | San Pedro de Atacama (O)

In San Pedro de Atacama, een gezellig woestijndorpje, kan je uren vrij rond kuieren in de stoffige straatjes tussen de vele souvenirwinkeltjes. Of misschien wil je het dorp wel verkennen op de fiets? Je kan er zeker een huren! Voor een bijzondere excursie kan je deelnemen aan de Zonsopgang bij de Tatio Geisers. Of kies voor de excursie Surrealisme in de Maanvallei!

Excursie:
Zonsopgang bij de Tatio Geisers

Lees meer

DAG 12 | San Pedro de Atacama (O)

Vandaag heb je opnieuw een vrije dag om San Pedro de Atacama te ontdekken! Wie liever nog deelneemt aan een activiteit kiest voor de excursie Flamingo’s, Laguna Chaxa en Toconao.

Excursie:
Flamingo’s, Laguna Chaxa en Toconao

Lees meer

DAG 13 | San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chile (O)

Terug het vliegtuig op, want vandaag vlieg je naar Santiago de Chile. Daar heb je een laatste vrije namiddag. Onze tip? Een bezoek aan de Mercado Central van Santiago! Het water loopt je in de mond bij het zien van de meest verse kingkrab die je ietsje later kan proeven. Voor wie nog wat meer van de stad wil ontdekken is er de optionele excursie Highlights van Santiago de Chile. Wil je graag even de drukke stad uit? In de wijnlanden van de Maipovallei kan je in een van de talrijke bodega’s genieten van een glaasje wijn.

Excursie:
Highlights van Santiago de Chile

Lees meer

Uitbreiding: Mysterie op het Paaseiland

Breid jouw reis uit en waag je tussen starende ogen van de Moai en ontdek de Rapa Nui. Stap in het vliegtuig naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld! Midden in de Stille Oceaan staan de bekende Moai op jou te wachten op het heuvelachtige Paaseiland. 

DAG 14 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile vooraleer je vertrekt naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht richting België.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een reis vol nieuwe indrukken. 

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 8.615

per persoon

Deluxe

€ 9.675

per persoon

Boutique

€ 9.985

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolineas Argentinas & LATAM Airlines, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 08.12.2022, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.