1

Strand & Sri Lanka

ArugamBay2Large.jpg

Wil je toch nog niet naar huis?

Heb je na je rondreis in Sri Lanka gevuld met mystieke tempels en magnifieke natuur nog wat nood aan magisch strand? Dan ben je op Sri Lanka aan het juiste adres! Het eiland is een tropisch paradijs en de kust verleent zich perfect tot een strandverblijf na je rondreis. Het ideale recept voor een relaxte beach stay? Waaiende palmbomen, ruisende golven, goudkleurig strand en een snuifje couleur locale!

Wanneer?

Het eiland is het hele jaar door relatief goed te bereizen, toch is het niet onbelangrijk even na te denken wat je net verwacht van je strandverblijf. Liever geen hevige regenbui tussendoor? Dan kies je beter de locatie van je strandverlenging in functie van je reisperiode. Reis je van november tot april, ga dan voor een verblijf in het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka. De noordoostmoesson of ‘maha’ zorgt er voor dat je in die periode meer kans hebt op een regenbui in het noordoosten. Wie naar Sri Lanka trekt van mei tot oktober, kiest best voor een ontspannende strandvakantie in het noordoosten en oosten van Sri Lanka. Hier is het dan weer de zuidwestmoesson of ‘yala’ die het zuiden of zuidwesten teistert met af en toe een regenbui.

Waar?

Keuze in overvloed! In het zuiden en zuidwesten zijn er talrijke idyllische strandplekjes te vinden. Denk maar aan Tangalle, Mirissa, Weligama, Unawatuna, Hikkaduwa, Balapitiya, Ahungalla, Bentota en zoveel meer! Tangalle is de beste plek om knus te ontspannen, weg van de drukte. Mirissa is dan weer de place to be als je houdt van een strandbestemming die ’s avonds tot leven komt met een reeks gezellige restaurants en bars. Wie op zoek is naar een laid back badplaats waar een hippiesfeertje mag hangen, kan dan weer terecht in Hikkaduwa. Kortom, voor ieder wat wils.

In het noordoosten en oosten van Sri Lanka is de keuze iets beperkter, maar daarom niet minder goed: wit strand en relaxte sfeer, check! Hier zijn de meest geliefde plekken Trincomalee Pasikudah en Arugam Bay. Hun stranden bieden ook het perfecte alternatief in de periode wanneer de Malediven geteisterd worden door stormen en regenbuien. Toch liever een reis naar Malediven? Lees er hier alles over.

To do?

In de eerste plaats: relaxen! Maar ook als je wil surfen, walvissen en dolfijnen spotten, snorkelen en wat cultuur wilt opsnuiven, zit je op de juiste plaats. Surfliefhebbers kunnen op het eiland het hele jaar door terecht, maar steeds in functie van de moessons. Unawatuna, Hikkaduwa en Arugam Bay pronken hiervoor bovenaan het lijstje. Wie op zoek wilt naar walvissen en dolfijnen, blijft best in de zuidelijke regio van december tot april en in de buurt van Trincomalee van april tot oktober. Snorkelen kan je aan vele stranden, maar de snorkelexcursie bij uitstek? Daarvoor moet je op Pigeon Island zijn, een idyllisch eiland met rijk onderwaterleven voor de kust van Nilaveli (Trincomalee), liefst op de planning te zetten van mei tot oktober. Een culturele trip die absoluut niet mag ontbreken: Galle! Een prachtig koloniaal stadje dat je gemakkelijk kan bezoeken vanuit de omliggende strandbestemmingen. Niet getreurd, ook daarbuiten kom je talrijke vissersdorpjes tegen die de nodige portie couleur locale toevoegen aan je strandverblijf.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Kijk dan snel bij onze uitbreidingen in het (noord)oosten of in het zuid(westen)!

  • Tags:
  • Sri Lanka,
  • Relax,
  • Uitbreiding,
  • Tips & Tricks

Geïnteresseerd in een reis naar Sri Lanka?