1

Waar begin je?

Muscat

Deze statige witte hoofdstad van Oman groeide van een kleine vissershaven ten tijde van de Perzen uit tot een belangrijke Portugese post voor zeehandel. De stad lijkt weggelopen uit een sprookje van duizend-en-één nacht met zijn witte zandstenen architectuur, indrukwekkende marmeren Sultan Qaboos moskee, oude Portugese forten en paleizen. Dompel je onder in de geuren en kleuren van de typische soek en neem een kijkje bij het Opera House, een architecturaal juweeltje. Wil je na de rondreis nog enkele dagen tot rust komen, dan kan je ontspannen in een van de mooie resort aan het strand van Al Bustan.

Nizwa

Nizwa, de oude hoofdstad van Oman, is nog steeds het religieuze centrum van Oman dat dankzij het water uit de omringende bergen dat via het ingenieuze falaj irrigatiesysteem de stad bereikt, een prachtige oase is met aanlegde tuinen. Wandel door de traditionele soek, bezoek de geitenmarkt en het oude fort en ga op verkenning in de omliggende dorpjes met traditionele lemen huisjes.

Jabal Akdhar

Exploreer het vruchtbare, groene bergmassief Jebel Akhdar, dat bezaaid is met kleine verlaten dorpjes en uit de bergen gehouwen terrassen waar granaatappels, peren, abrikozen, rozen,  dadels en druiven worden geteeld. Ontdek mooie uitzichten, mediterrane vegetatie en verlaten bergdorpjes die net zoals luchtspiegelingen opduiken uit het niets. Sportievelingen kunnen hier stevige trektochten maken!

Wahiba Sands

Deze 200 kilometer lange en 100 kilometer brede duinen strekken zich uit tot aan de Arabische Zee en zijn reeds 7000 jaar de thuis van de lokale bedoeïen. Kies een of twee nachten woestijnervaring in deze Wahiba woestijn met haar oranjerode zandduinen als je op zoek bent naar immense rust en stilte. Te midden van een eindeloze zandzee kan je wandelen op de top van de duinen, een kamelentocht maken, sterrenkijken en genieten van heerlijke bedoeïenenmaaltijden! Op zoek naar avontuur, maak dan per 4x4 een spannende tocht door de mooiste wadi van Oman, de Wadi Bani Khaled!

Salalah

In het zuiden van Oman ligt het groene hart van Oman, de Dhofar provincie, met subtropische vegetatie, mooie watervallen en de Frankincense bomen. Naast de prachtige natuur ontdek je hier ook de overblijfselen van oude steden langs de handelsroute van wierook en kan je opteren voor een strandverblijf te midden van verscholen baaien en wuivende kokospalmen. Je bereikt Salalah met een binnenlandse vlucht vanuit Muscat.