1

Waar begin je?

Ontdek meerWelkom op Indonesië, waar vooral de eilanden Bali en Java erg populair zijn. Maar ook de minder bekende eilanden als Lombok en Sulawesi (Celebes), en Sumatra, Komodo en Flores horen thuis op jouw to do-lijst. Het zijn een voor een prachtige bestemmingen vol ongerepte natuur en actieve vulkanen, unieke culturen en zeer gastvrije en blijmoedige inwoners.
De verkenning van deze reusachtige archipel brengt je vaak eerst naar Bali, onze Indonesische thuishaven. Ook Yogyakarta, en Surabaya op Java of Lombok en Sumatra kunnen je startplek zijn. Van daaruit kan je, door middel van rondreizen of individuele arrangementen, per vlucht verder reizen naar de andere eilanden. Het staat je vrij te stoppen aan de mooiste plekjes, want jij beslist!

Java

Het eiland Java in Indonesië is het bruisende hart van Indonesië. Het is een lang, uitgestrekt eiland en daardoor redelijk eenvoudig door jou te bereizen met de trein. Niet te missen is het Borobudur tempelcomplex, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Natuurliefhebbers kunnen in Oost-Java een bezoekje brengen aan het Bromo Tengger Semeru Nationaal Park.

Sulawesi

Sulawesi, vroeger bekend als Celebes, is het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Op het eiland vind je een afwisselende natuur met berggebieden, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterrassen. Hou je van duiken? Dan is Sulawesi een waar paradijs voor jou, de onderwaterwereld is rijk aan koraalriffen.

Bali, Lombok & Gili

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali. Het eiland dankt haar populariteit aan de stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Het Eiland van de Duizend Tempels beschikt over talrijke culturele en religieuze rituelen. Lombok, ook wel bekend als Nusa Tenggara, ligt ten oosten van Bali. Dankzij de diverse culturen wordt Lombok het Eiland met de Duizend Moskeeën genoemd. Het eiland kent een verscheidenheid aan kleinere eilanden - met onder meer de bekende Gili eilanden -, wat Lombok een super boeiende bestemming maakt.

Sumatra

Ben je een echte natuurliefhebber en wil je weg van de vele toeristen? Dan is een bezoek aan Sumatra zeker de moeite waard. Sumatra is het op een na grootste eiland van Indonesië. Het meest westelijke eiland van Indonesië telt vele vulkanen en kratermeren, ongerepte regenwouden en een diversiteit aan stammen en bevolkingsgroepen. Het eiland is in het bezit van ’s werelds rijkste ecosysteem, een bezoek aan het tropisch regenwoud mag dan ook niet ontbreken.