1

Waar begin je?

Ontdek meerBolivia is een land van uitersten en breekt verschillende records: het is het hoogstgelegen en het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika. In La Paz op de Altiplano geniet je van de gezellige stadsdrukte. Je bezoekt de koloniale steden Potosí en Sucre en op de markt van Tarabuco word je getrakteerd op de felste kleuren. Een absolute must tijdens je rondreis door Bolivia? De Boliviaanse Altiplano met haar kleurrijke lagunas en de schitterende zoutvlakte van Uyuni! Omring jezelf met de meest ongelooflijke landschappen zoals de Salar de Uyuni, bezoek actieve geisers en fumarolen gevoed door de vele vulkanen van het Andesgebergte en dompel je onder in heerlijke warmwaterbronnen in de woestijn.

Sucre

De mooiste stad van de natie: zo wordt Sucre vaak beschreven. Gelegen in een vallei geniet Sucre van een eeuwige lente klimaat. Deze stad herbergt de meest impressionante Spaanse architectuur van Zuid-Amerika. De Witte Stad dankt haar naam aan de witgewassen gevels van haar gebouwen en in het prachtige centrum vind je vele koloniale gebouwen terwijl je wandelt langs de geplaveide steegjes en over de Plaza 25 de Mayo.

Potosí

Potosí, een schitterende stad aan de voet van de 4.800 meter hoge berg Cerro Rico. Potosí lijkt wel een openluchtmuseum. Een stadswandeling laat je kennismaken met de gezellige stoffige straatjes, magnifieke herenhuizen, de mooie kerk van San Lorenzo de Carangas, de plek waar de eerst Spaanse munten werden geslagen en zoveel meer. Potosí is een absolute must wanneer je op doorreis bent van Sucre naar Uyuni! Een speciale uitstap? Bezoek de ingang van een oude zilvermijn en ervaar hoe het er ten tijde van de Spanjaarden aan toeging.

Uyuni &  Lípez

De kleine stad Uyuni is gelegen in het zuidwesten van Bolivia en was ooit een belangrijk distributiecentrum voor treinen die zout transporteerden naar de Stille Oceaan. De dag van vandaag dient Uyuni vooral als uitgangspunt om het buitengewone landschap van de regio Lípez te verkennen. Denk maar aan thermale baden, kleurrijke lagunas, rotsformaties en de opmerkelijke Salar de Uyuni: de grootste zoutvlakte ter wereld. De fel glinsterende zoutkorrels lijken vanop een afstand wel op sneeuw. Een bezoek dat je nooit zal vergeten!

La Paz

Omringd door de toppen van het Andes Plateau en de 6.438 meter hoge vulkaan Illimani, ligt La Paz, een werkelijk adembenemene stad. De aanblik van de stad alleen al is voor jou reden genoeg om ze te bezoeken. Een netwerk van kabelbanen brengt je naar de hoger gelegen wijken van de stad en trakteert je op geweldige uitzichten op de omliggende bergen. Het centrale plein Plaza Murillo is indrukwekkend dankzij de prachtige omringende overheidsgebouwen en de mooie kathedraal. Ontdek ook zeker de Mercado de Hechicería of heksenmarkt waar lama foetussen, gedroogde kikkers en gekleurde stoffen op het boodschappenlijstje staan.

Copacabana

Aan de oever van het Titicacameer ligt Copacabana. Waar talloze verhalen over de Inca’s, bezoekjes aan opmerkelijke opgravingen en kennismakingen met afgezonderde indianendorpen de klok slaan. Eeuwenlang is dit kleine relaxte stadje een bedevaartsoord geweest voor pelgrims vanwege de beroemde Camarín de la Virgen de Candelaria, een standbeeld dat je kan vinden in de de elegante basiliek en belangrijkste bezienswaardigheid. Mag het toch wat actiever voor jou? Trek je wandelschoenen aan en beklim de Calvarieberg, van waaruit je een prachtig panoramisch zicht over de stad krijgt.

Isla del Sol

Vanuit Copacabana neem je de ferry naar Isla del Sol, het eiland waaruit de zonnegod Inti zou geboren zijn volgens de Incalegendes. Dit eiland – het grootste van het meer – is daarom een oude heilige Incasite met meer dan 80 ruïnes uit de 15e eeuw na Christus. Het rotsachtige stuk land kan alleen te voet worden verkend en er zijn verschillende wandelpaden om wandelaars te helpen zich te verplaatsen. Het eiland heeft ook een Inca goudmuseum en een bron waarvan de Spanjaarden dachten dat het de fontein van de jeugd was.Ontmoet de vriendelijke boeren op hun kleine veldjes, bezoek de gemeenschappen en geniet van de prachtige vergezichten op het helder blauwe water van het meer.