1

Waar begin je?

Ontdek meerWelkom in zuidelijk Afrika’s ruwste diamant. Onze tip voor de meest onvergetelijke Afrikaanse bush ervaring: verblijf in een intieme lodge of kamp in het midden van een natuurreservaat en prikkel zo je zintuigen terwijl je ’s avonds rond het kampvuur luistert naar de nachtelijke geluiden van de wildernis. Misschien word je wel verrast door een onverwacht bezoek van een nieuwsgierige olifant of van een grazend nijlpaard, hier is alles mogelijk. Geniet bovendien van de uitstekende en vriendelijke service en smul van al het lekkers dat Zambia te bieden heeft. Langs de mighty Zambezi, zoals die vaak wordt genoemd, ligt het indrukwekkende natuurpark Lower Zambezi, de thuis van horden olifanten en nijlpaarden. Durvers maken hier een kanotocht of verkennen het park te voet. Verken ook zeker het bekendste reservaat van het land: South Luangwa National Park, iets verder naar het noorden gelegen, en door zijn vele grasvlaktes, dichte bossen en waterpoelen een paradijs voor een uitzonderlijk divers dierenrijk. In deze bush domineren grote kuddes olifanten, terwijl troepen leeuwen de luwte van de avond afwachten om hun prooi te besluipen.

Victoria watervallen

Wat niet mag ontbreken aan je bezoek aan Zambia: een verblijf aan de prachtige Victoria watervallen, een van de zeven wereldnatuurwonderen. Geniet van de kleurrijke regenbogen die zich vormen langs de Zambezi rivier die hier meer dan honderd meter naar beneden stort en verder stroomt naar een van de grootste kunstmeren van Afrika, Lake Kariba.

Lower Zambezi National Park

Stap op een bootje en zie vanaf het water hoe kuddes olifanten de rivier overzwemmen. Peddel op de Zambezi in je kano en glijd geruisloos over het water op zoek naar kleurrijke ijsvogels, maar ook naar groot wild dat zich op de oevers schuilhoudt. Gooi je hengel uit en probeer de exotische tijgervis aan de haak te slaan. Dit alles is mogelijk in het natuurreservaat Lower Zambezi, gelegen aan de grens met Zimbabwe. Dit superbe wildpark aan de noordelijke oever van de Zambezi rivier, ligt ‘geprangd’ tussen het sprankelende water van de rivier enerzijds en de steile wand van het hoog plateau anderzijds. Hierdoor concentreert zich een rijk wildleven in een natuurgebied van iets meer dan vierduizend vierkante kilometer.

South Luangwa National Park

Ervaar een van de mooiste wildparken ter wereld en verken de bush op een andere en meer intense manier tijdens een wandelsafari. Dit park is de geboortegrond van deze nu zeer bekende en populaire safari activiteit. Trek de wildernis in met een gewapende gids en ga op zoek naar een verrassende ontmoeting met alle grote en kleine dieren die dit prachtige reservaat van 9.050 km² hun thuis mogen noemen. Ontdek nog meer wild tijdens de ochtend en avond safari’s in 4x4’s en probeer tijdens een nachtelijke observatierit een glimp op te vangen van het schuwe luipaard, de speelse bushbabies, dwerguiltjes en genetkatten, die pas ‘s avonds tot actie overgaan.