1

Waar begin je?

Ontdek meerOntdek het prachtige Cambodja waar de Mekong rivier en het Tonlé Sap meer de vruchtbare vlaktes domineren. Exploreer de jungle met zijn overwoekerde tempels van Angkor. Liever een stapje terug in de tijd zetten? Wandel dan door Phnom Penh en kom er meer te weten over het regime van Pol Pot’s Rode Khmer. Ben je op zoek naar een authentieke en mysterieuze bestemming? Dan is het rustig levenstempo in Laos echt iets voor jou! Voor natuurliefhebbers is dit the place to be. Wat dacht je van ongerepte natuurgebieden zoals het Bolaven plateau en Si Phan Donh in het zuiden en dichte jungle in het noorden?! Kuier rond in Luang Prabang door de koloniale architectuur en maak er kennis met de diepgewortelde boedhhistische traditie van de bedelmonniken en de gouden wats.

Siem Reap

Het kleine en gezellige Siem Reap is je uitgangspunt bij uitstek voor de ontdekking van de in de jungle verscholen ruïnes van de oude tempelstad Angkor. Geniet van een prachtige zonsopgang bij Angkor Wat en ontdek de mysterieuze gezichten en reliëfs in Angkor Thom. Spectaculair overgroeide tempels zoals Ta Prohm geven je het gevoel van een vroege ontdekkingsreiziger te zijn. Maar rond Siem Reap is nog veel meer te beleven! Maak er kennis met de lokale vissersbevolking tijdens een boottocht op het Tonlé Sap meer en zijn drijvende dorpjes of ontdek het authentieke Cambodjaanse binnenland en overnacht in een homestay.

Phnom Penh

Magisch gelegen aan de Mekong rivier geniet je van de laid back atmosfeer van de Cambodiaanse hoofdstad Phnom Penh. Exploreer het prachtige koninklijke paleis en zijn Zilveren Pagode, wedden dat je onder de indruk zal zijn van het met bijna 10.000 diamanten bedekte Boeddhabeeld. Ook het indrukwekkende nationaal museum met zeldzame kunstschatten mag niet op je lijstje ontbreken. Zet zeker een stapje terug in de tijd en kom meer te weten over Pol Pots Rode Khmer in de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields. Niet te missen op je wandeling door de stad zijn de Wat Phnom, de promenade en een bezoekje aan de authentieke Old market in het pittoreske Franse kwartier waar je kennis maakt met wel heel bizarre lokale specialiteiten.

Luang Prabang

Ontdek gezellig en klein Luang Prabang, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier en omringd door groene heuvels bedekt met tropische bossen. Kuier door de oude stad met zijn Franse koloniale architectuur en ontdek de lokale specialiteiten op de kleurrijke marktjes. In deze oude Laotiaanse hoofdstad maak je kennis met de diepgewortelde boeddhistische traditie van bedelmonniken en ontdek je de met goud versierde kleine wats en kloosters. Vaar op de majestueuze Mekong naar de grotten van Pak Ou of geniet van de turquoise watervallen van Kuang Si.