1


Ga op zoek naar de magie van het noorderlicht!
De speelse lichten in groene tinten oefenen al eeuwenlang een magnetische aantrekkingskracht uit op mensen uit de hele wereld. Het noorderlicht blijft natuurlijk een weersafhankelijk -dus onvoorspelbaar- natuurverschijnsel waarvan we de zichtbaarheid niet kunnen garanderen. Wel belangrijk om weten als je je reis plant: het noorderlicht is vooral ’s winters zichtbaar, maar je hoeft je daar niet toe te beperken. Ook eind augustus - begin september is de kans heel groot dat je dit natuurwonder kan bijwonen.


DAG 01 | Aankomst in Whitehorse

Bij aankomst op de luchthaven van Whitehorse word je begroet door onze plaatselijke vertegenwoordiger en naar je hotel (3*) in het centrum van Whitehorse gebracht. Na de check-in volgt een kleine briefing over de aurora viewing. Om 22u00 word je naar een uitstekende kijkplaats gebracht, en dan wordt het spannend! Je wordt verwend met warme drankjes en hapjes, en je kan ook af en toe naar binnen, in een verwarmde chalet of tent, om op temperatuur te komen. Rond 02u30 word je terug naar het hotel gebracht voor een heerlijke nachtrust.

 DAG 02 & 03 | Whitehorse &  Yukon Wildlife Preserve

Vandaag verken je samen met een gids het stadje Whitehorse, een voormalig goudzoekersstadje. Je ziet er onder meer Main Street, het treindepot van de White Pass, de raderboot SS Klondike, Schwatka Lake, omgeven door een majestueus berglandschap. Je sluit de dag opnieuw af met de bijzondere sfeer van een Aurora viewing.

De volgende dag verken je tijdens de namiddag met je gids het Yukon Wildlife Preserve en kan je een weldadig bad nemen in de Takhini Hot Springs. ’s Avonds ga je nog eens jagen op het betoverende poollicht.

DAG 04 | Whitehorse

Vandaag ben je vrij om de omgeving te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een uitstap naar Carcross of Kluane National Park. Tijdens de wintermaanden (van half november tot half april) kan je spannende tochtjes met sleehonden of per sneeuwscooter maken, gaan ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. De avonden worden steeds gevuld met Aurora viewings.

DAG 05 | Whitehorse - Vancouver/Brussel

Vandaag vertrek je naar de luchthaven van Whitehorse voor je terugvlucht naar Vancouver of België.

PRIJZEN

Prijs p.p. voor de uitbreiding in groep:

2 nachten

3 nachten

vanaf € 535

vanaf € 656

 

Prijs p.p. voor de uitbreiding in privé-groep:

2 nachten

3 nachten

4 nachten

vanaf € 916

vanaf € 1.228

vanaf € 1.511

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief overnachtingen in 3* hotel (standaardkamer), transfers per minivan, 2, 3 of 4 nachten ‘jagen’ op het poollicht (incl. snacks, warme dranken), Stadstour Whitehorse (halve dag), xcursie naar het Yukon Wildlife Preserve & Takhini Hot Springs, Aurora Borealis Certificate. Aanbod geldig van 01.05.2021 tot 24.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.