1


Krijg je ook maar niet genoeg van deze prachtige safari bestemming? Dan is dit programma een aanrader als uitbreiding op een klassieke Tanzania rondreis. Ruaha Nationaal Park is het tweede grootste nationaal park van het land na Serengeti en het park is een afgelegen gebied met een spectaculaire wildernis, onverstoord wild en adembenemende en dramatische landschappen. De trekpleister in het park is de great ruaha rivier, de habitat van vele nijlpaarden en krokodillen. Selous Game Reserve staat dan weer bekend als het grootste wildreservaat van het Afrikaanse continent en is ongeveer drie keer groter dan de Serengeti. In dit reservaat ontmoet je hoge aantallen buffels, olifanten, wildebeesten, gnoes, nijlpaarden en leeuwen en als kers op de taart spot je misschien ook nog de bijzondere wilde honden. Voeg nog een beetje extra avontuur toe aan je Afrikaanse safari ervaring en ga op een wandelsafari, je weet nooit met wie je oog in oog komt te staan, maar je zal niet teleurgesteld zijn.

DAG 01 | Brussel – Dar es Salaam

Kijk nog een laatste keer je safari checklist na want vandaag vlieg je naar Tanzania! Je komt aan in Dar es Salaam en een vertegenwoordiger van onze lokale agent verwelkomt je. Je wordt naar het hotel gebracht voor jouw eerste overnachting in Tanzania. Karibu! Welkom!

Superior hotel | Southern Sun
Deluxe hotel | Doubletree Hilton

DAG 02 | Dar es Salaam – Ruaha Nationaal Park (O,L,D)

Je dag begint met een vroeg ontbijt waarna je naar de luchthaven van Dar es Salaam wordt gebracht voor je binnenlandse vlucht naar Ruaha Nationaal Park. Bij aankomst word je naar de lodge gebracht en tijdens de rit geniet je van je eerste safari op Tanzaniaanse bodem. Na de lunch ontdek je nog meer dieren tijdens je volgende 4x4-safari in het park, een van de oudste parken van het land. Onze tip voor een perfecte sundowner: een zalige gin-tonic! 

Superior lodge | Ruaha River Lodge
Deluxe lodge | Jongomero

DAG 03 & 04 | Ruaha Nationaal Park (O,L,D)

Geef je volledig over aan de Afrikaanse wildernis en geniet van de vele safari ervaringen die tijdens je verblijf in Ruaha River Lodge of Jongomero op het programma staan. Tijdens een spannende wandelsafari vertelt de lokale gids jou over de geheimen van de bush en de 4x4-safari’s nemen je mee op de ruigste paden van het park. Je gaat dus helemaal off the beaten track en je ervaart de meest speciale ontmoetingen. Ben je een vogelliefhebber? Grijp dan je kans en spot een zeldzame neushoorn of ijsvogel. Ruaha Nationaal Park is ook beroemd om zijn rijke diversiteit aan antilopen, grote gazelles, sabelmarter en de zeldzame grotere kudu en de meeste olifanten in Tanzania vind je hier. Het is altijd genieten om deze ‘gentle giants’ in het wild in actie te zien. Voor de avontuurlijke bezoeker biedt het park een ontbijt of diner aan in de wildernis. Wil je eens op safari vanuit de lucht? Dan is een optionele ballonsafari op jouw lijf geschreven!

Superior lodge | Ruaha River Lodge
Deluxe lodge | Jongomero Camp

DAG 05 | Ruaha Nationaal Park – Selous Game Reserve (O,L,D)

Voor je vertrek uit Ruaha Nationaal Park ga je nog op ochtendsafari. Daarna word je naar de airstrip gebracht voor een korte vlucht naar Selous Game Reserve. Bij aankomst begint de 4x4-safari in dit grote natuurpark onmiddellijk waar de mooiste wildlife ontmoetingen voor het rapen liggen. Houd je camera paraat! Na een lekkere lunch en een deugddoende siësta verken je het park verder tijdens je volgende jeepsafari. De dag wordt afgesloten met alweer een schitterende Afrikaanse zonsondergang.

Superior camp | Rufiji River Camp
Deluxe camp | Siwandu

DAG 06 & 07 | Selous Game Reserve (O,L,D)

Klaar om deze verborgen parel te ontdekken? De Rufiji rivier is de levensader van het reservaat en zorgt voor het ontstaan van vijf natuurlijke meren. Rondom deze meren leven onder andere verschillende groepen leeuwen, waardoor de safari’s hier vaak succesvol zijn. Door de aanwezigheid van het water kunnen er in Selous ook bootsafari’s gedaan worden en dit is in weinig parken in Tanzania mogelijk, een extra troef dus. Je ontdekt honderden verschillende vogelsoorten langs de oevers van het water en je ziet ook veel wildlife drinken langs de waterkant. Of wat dacht je van een wandelsafari? Tijdens zo’n safari neemt je ranger je mee op sleeptouw en hij vertelt je over zijn passie voor de Afrikaanse bush. Je let op de fijnere details die je mist tijdens de jeep- en bootsafari’s, je leert pootafdrukken herkennen en je ontdekt de fascinerende wereld van de insecten. Klein of groot, alle dieren zijn belangrijk, en ze spelen allemaal een belangrijke rol in het ecosysteem van dit immens groot park.

Superior camp | Rufiji River Camp
Deluxe camp | Siwandu

DAG 08 | Selous Game Reserve – Dar es Salaam – Brussel (O)

Na het ontbijt word je naar de airstrip gebracht voor je vlucht terug naar Dar es Salaam. Wil je nog meer van Tanzania ontdekken? Voeg dan onze klassieke Tanzania rondreis toe (Safari & savannes – Circle of life) en sluit je reis af met een deugddoende strandverlening op het prachtige Zanzibar. 

DAG 09 | Brussel (O)

Je vertrekt richting Brussel en komt aan in Brussel op dag 9.

PRIJZEN

Prijs p.p. voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer:
SUPERIOR
DELUXE
vanaf € 4.735
 vanaf € 7.325
Inclusief retourvluchten vanuit Brussel, binnenlandse vluchten, transfers, accommodaties en maaltijden volgens programma Engelstalige gids/chauffeur bij de excursies.

BELANGRIJK
Op de binnenlandse vluchten in Tanzania is er een strenge bagage restrictie van 15kg per persoon (inclusief handbagage), verplicht in een soepele, zachte reistas.
Van 15 maart tot 31 mei is dit programma niet mogelijk omwille van het regenseizoen en de moeilijke bereikbaarheid van de accommodaties.

 

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in V&T-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers volgens programma, te delen 4x4 safari voertuig voor alle transfers en activiteiten, Engelstalige gids/chauffeur, maaltijden en accommodaties volgens programma, binnenlandse vluchten, alle toegangsgelden. Exclusief: visum, fooien, verzekeringen, alle dranken, wasdienst en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.