1


De regio Charlevoix is gezegend met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid: zacht glooiende heuvels, steile kliffen en enorme valleien met rivieren, beken en watervallen. Beleef een #mytookumoment in het Saguenayfjord, slaap een nachtje bij de jagers in een Seigneurie, bij de Indianen in een tipi of waarom niet, in een boomhut? In de herfst kan je de prachtige herfstkleuren die het landschap als een lappendeken toedekken, bewonderen vanuit een vliegtuigje! Deze uitbreiding start je na dag 7 van de rondreis Ontdekking van Oost-Canada.

DAG 08 | Québec Ville – La Malbaie

Niet lang nadat je Québec Ville hebt verlaten, stop je aan de watervallen van Montmorency en Sainte-Anne-de-Beaupré met haar indrukwekkende neoromaanse basiliek, de eerste katholieke kerk van Canada. Als je op zoek bent naar avontuur moet je in Canyon Sainte-Anne zijn met haar hangbruggen en via ferrata. Onderweg naar je volgende bestemming kan je gezellig rondkuieren in Baie-Saint-Paul, een kunstenaarsstadje met enkele leuke winkeltjes en kunstgalerijen.

Hotel Fairmont Le Manoir Richelieu

 

DAG 09 | La Malbaie – Saguenay

Deze ochtend trotseer je de wilde baren om het zeeleven aan de monding van de St. Lawrence rivier te spotten. Ga op zoek naar walvissen en witte dolfijnen, dwergvinvissen, blauwe en gewone vinvissen en bultrugwalvissen. Spot ook de grijze zeehond en tal van zeevogels. Je kan de boottocht zowel per zodiac als per overdekte boot doen. Nadien volg je la Route du Fjord richting Saguenay. Stop zeker even in Sainte-Rose-du-Nord voor een kleine wandeling langs een van de magnifieke paden van dit kleine dorpje.

Auberge des 21

DAG 10 | Saguenay

Kies jouw eigen #mytookumoment! Maak een boottocht door het Saguenayfjord, of spot wilde dieren (ook grrrrizzlies) in de grootste en mooiste zoo van Québec, je kan hier zelfs overnachten in een tent bij de kariboe’s. Maak een tijdsprong naar 1920 en overnacht bij de mooie waterval van het historisch dorp Val-Jalbert, of in een tipi bij de Mashteuiatsh. Fietsliefhebbers kunnen zich uitleven met de Véloroute des Bleuets en foodies kunnen vanuit Alma de Route campagne et fromagers volgen.

 

DAG 11 | Saint-Félicien – Saint-Alexis-des-Monts

Miljoenen naald- en loofbomen en duizenden meren glijden voorbij, het is gewoonweg overweldigend. Halfweg is La Tuque een welgekomen stop met een leuke, korte wandeling naar een waterval. Je rijdt verder langs de Matawin rivier en langs het Nationaal Park Mauricie naar St. Alexis-des-Monts. Tip: je kan ook verblijven in een echte Canadese Seigneurie, écht ver weg van de bewoonde wereld, een korte digitale detox!

Sacacomie Hotel

DAG 12 | Saint-Alexis-des-Monts

In de omgeving van de grote steden vind je tal van villégiatures, vakantieoorden, gelegen middenin de natuur. Geniet van het prachtige uitzicht vanuit je lodge met het grote terras en wellnesscentrum. Verken de trails en ga mee op zoektocht naar beren en bevers.

Sacacomie Hotel

 

DAG 13 | Saint-Alexis-des-Monts – Brussel

Goed uitgerust om naar huis te gaan? Je vertrekt richting de internationale luchthaven van Montréal om je huurwagen in te leveren en in te checken voor je terugvlucht.

 

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in België na een heerlijke rondreis in Canada!

PRIJZEN

Superior

BOUTIQUE

DELUXE

vanaf € 2.340

vanaf € 2.660

vanaf € 3.295

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Brussels Airlines/Air Canada in L-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 08.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, vier excursies inbegrepen , huurwagen niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.