1


Laat je charmeren door vuurtorens, omhoog en omlaag slingerende weggetjes langs rotsachtige, woeste kapen en gezellige kustdorpjes in beschutte baaien. Laat je intrigeren door de koloniale geschiedenis van Canada, of kom wandelen in de immense uitgestrektheid van de verschillende natuurparken. Kom heerlijk uitwaaien op het schiereiland Gaspésie en verblijf in kleine, charmante hotels.


Deze uitbreiding past tussen dag 5 en dag 8 van de rondreis Ontdekking van Oost-Canada waardoor je na 17 dagen in Montréal eindigt of na 22 dagen aan de bulderende Niagara Falls. Aan jou de keuze!

DAG 06 | Montréal – Rivière-du-Loup

Langs de Pont Jacques Cartier steek je de St. Lawrence rivier over naar de regio Oostkantons, die eerst Frans, dan weer Brits en nu weer verfranst is. In Le Village Québécois d’Antan in Drummondville kan je de Franse koloniale periode herbeleven. Voor een magnifiek uitzicht op de stad Québec Ville stop je in het Victoriaanse dorpje Lévis. Je gaat verder langs het charmante Saint Jean Port Joli naar Rivière-du-Loup, in de 19e eeuw nog de grootste stad van Oost-Canada vanwege haar centrale ligging op de pelsjagers- en postroutes. Tip: als je altijd al in een vuurtoren wou slapen, reserveer je in Rivière-du-Loup een extra nacht!

Auberge De La Pointe

 DAG 07 | Rivière-du-Loup – Baie des Chaleurs

Vandaag rijd je oostwaarts richting de Baie des Chaleurs. Onze tip? Maak onderweg een mooie stop aan het kleine Parc National du Bic: je vindt er onder andere zeehonden en zeldzame planten. Ook Rimouski is een leuke tussenstop, het is een gezellige studentenstad. Actievelingen kunnen er het Pointe-au-Père Lighthouse (1909), de hoogste vuurtoren in Oost-Canada, beklimmen en een kajaktocht maken naar l’île St. Barnabé.

Hôtel Le Francis

DAG 08 | Baie des Chaleurs – Percé

Volg de kustlijn naar Bonaventure. Liever wat meer avontuur? Spring in een kajak of kano en ga vissen op de Bonaventure rivier. Kinderen kijken hun ogen uit tijdens een bezoek aan het dierenpark Bioparc de la Gaspésie! Langs vissersdorpen en uitgestrekte laaglanden rijd je verder naar de roodachtige kliffen van het dorpje Percé.

Hôtel La Normandie

DAG 09 | Percé

Bij dag en dauw staan jij en je camera paraat om het ongelooflijke mooie kleurenspel van de opkomende zon op de reusachtige kalkstenen ‘doorgeboorde’ rots vast te leggen. Schip ahoy! Kom aan boord voor een ontdekkingstocht langs Rock Percé en het zeevogelreservaat Bonaventure Island. Geniet na tijdens een heerlijk zeebanket.

Hôtel La Normandie

DAG 10 | Percé – Sainte Anne-des-Monts

Vandaag staat je een boeiende rit te wachten! Je eerste halte is Gaspé, bekend als het eerste stukje Canada dat in 1534 werd ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Jaques Cartier. In de Site d’interprétation Micmac de Gespeg komt de geschiedenis van de Gespeg Mi’kmaq-indianen tot leven. Nadien wandel je door het Parc National de Forillon en kan je zwarte beren, elanden, bevers, stekelvarkens en vossen spotten. Vergeet je verrekijker niet want vanaf de kustpaden zie je al wel eens bultrugwalvissen, vinvissen en bruinvissen voorbijzwemmen!

Gite du Mont Albert

DAG 11 | Sainte Anne-des-Monts

Je hebt de hele dag vandaag om heerlijk te genieten van het Nationaal Park Gaspésie. Dit beschermde gebied ligt in het hart van het Chic-Choc-gebergte. Denk maar aan hoge, schilderachtige toppen die deel uitmaken van de grotere keten van de Appalachen. De route naar de top van de Mont Albert verwent je met een prachtig uitzicht op Lac aux Americains, terwijl je in het park kariboes en elanden kan spotten in hun natuurlijke habitat.

Gite du Mont Albert

DAG 12 | Sainte Anne-des-Monts – Matane/Rimouski

Vanuit Sainte-Anne-des-Monts rijd je westwaarts naar Cap-Chat, van ver te herkennen door de vele windmolens van het windpark Nordais. Onderweg vind je ook de stad Matane, gekend voor de lange en kronkelende rivier die dezelfde naam draagt en rijk is aan zalm en garnalen.

Riotel Matane/Le Navigateur

DAG 13 | Matane/Rimouski – La Malbaie

’s Morgens vroeg neem je de ferry naar de westelijke oever van de St. Lawrence rivier (niet inbegrepen). Tijdens de oversteek kan je misschien walvissen en ander zeeleven spotten! Je rijdt verder naar het piepkleine dorpje Tadoussac, officieel de allereerste Trading Post voor pelsen in Canada. Aanrader? Maak hier een prachtige strandwandeling of een tocht met een zodiac of boot om walvissen te spotten. Nadien rijd je verder naar La Malbaie om er te overnachten in het prachtig gelegen Manoir Richelieu.

Fairmont Manoir Richelieu

DAG 14 | La Malbaie – Québec Ville

Het gebied rondom La Malbaie is gezegend met een uitzonderlijke schoonheid: verken het Parc des Hautes Gorges de la Riviere Malbaie. Onderweg naar je volgende bestemming kan je gezellig rondkuieren in Baie-Saint-Paul, een kunstenaarsstadje met enkele leuke winkeltjes en kunstgalerijen. Als je op zoek bent naar avontuur moet je in Canyon Sainte-Anne zijn met haar hangbruggen en via ferrata. Stop ook zeker aan de watervallen van Montmorency voor je de prachtige vestingstad Québec Ville inrijdt.

Superior hotel | Chateau Laurier Québec
Boutique hotel | Hotel Manoir Victoria
Deluxe hotel | Auberge Saint-Antoine (Relais&Chateaux)

DAG 15 | Québec Ville

Vandaag verken je de historische stad Québec Ville. Tijdens een cruise op de St. Lawrence rivier kan je pas écht je ogen uitkijken. Absoluut te bezichtigen: de vlaktes van Abraham, de Citadel, de Hoge en de Lage stad, de basiliek van Notre-Dame, L’Assemblée Nationale en de gebouwen van het Parlement. Wandel ’s avonds eens door de voetgangerswijken van Québec Ville om te genieten van de gezellige sfeer die er hangt.

Superior hotel | Chateau Laurier Québec
Boutique hotel | Hotel Manoir Victoria
Deluxe hotel | Auberge Saint-Antoine (Relais&Chateaux)

DAG 16 | Québec Ville – Ottawa –Montréal – Brussel

Niets is charmanter dan Québec Ville uit te zwaaien langs de oude Chemin du Roy. Volg de blauwe bordjes met het kroontje doorheen tal van kleine, pittoreske dorpjes. Nadien rij je verder naar de luchthaven van Montréal voor je terugvlucht. Geen waardiger afscheid van deze mooie rondreis doorheen Oost-Canada.

 DAG 17 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een heerlijke rondreis door Oost-Canada.

PRIJZEN

SUPERIOR

BOUTIQUE

DELUXE

vanaf € 2.240

vanaf € 2.595

vanaf € 3.265


Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Brussels Airlines/Air Canada in L-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 08.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, vier excursies inbegrepen , huurwagen niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.