1

Rondreis IJsland: Luxueuze selfdrive langs de IJslandse zuidkust

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 5.190/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze 8-daagse Ijsland reis ontdek je heel het jaar door de hoogtepunten van IJsland. Zomer of winter, jij kiest! Vind je de hoogtepunten niet genoeg? Geen probleem, op 12 dagen vervolledig je de hele ringroad. Nog meer? Vraag ernaar, we werken samen met jou aan jouw droomreis naar IJsland!

DAG 01 | Brussel – Reykjavik

Zijn je koffers ingepakt? Vandaag vlieg je naar Keflavik! Bij aankomst pik je de huurwagen op en rijd je door het Reykjanes schiereiland met zijn geothermische activiteit naar de hoofdstad Reykjavik. Instaleer je in je hotel en ga op verkenning in deze gezellige, hippe stad!

DAG 02 | Reykjavik – Golden Circle – Hella

Na een heerlijk ontbijt reis je via de Kerid krater naar de gouden waterval Gullfoss en spendeer je de rest van de dag in de Golden Circle, een belangrijke geothermische hotspot!  Kom meer te weten over de Ijslandse oude tradities in Thingvellir Nationaal Park en wacht in Geysir op een eruptie van de Strokkur geiser. In de namiddag neem je de intrek in je gezellige hotel in Hella.

Deluxe
Landhotel

DAG 03 | Hella

Exploreer de mooie watervallen Seljalandsfoss en Skogarfoss langs de zuidkust en rijd tot bij de kliffen van Dyrholaey voor een adembenemend uitzicht op de zwarte zandstranden. Ontdek in Vik de enorme basalten kolommen van Reynisdrangar die uit het zand oprijzen! Deze namiddag staat een avontuurlijke superjeep tour te wachten: onbereden wegen leiden tot bij een mysterieuze ijsgrot in de Kötlujökull gletsjer! Na deze onvergetelijke ervaring rijd je terug naar Hella.

DAG 04 | Hella – Húsafell

Vandaag zet je koers richting het westen van het eiland naar de magische site van Barnafoss. Geniet van het draaiende, schuimende en kolkende water van de waterval dat zich in een smalle vallei naar beneden stort. Vlakbij ontdek je ook de serene Hraunfossar, een brede en druppelende serie watervallen die door de zwarte lava naar beneden stroomt. Een schril contrast! Hierna geniet je van een ontspannende dip in de geothermische baden van Krauma. In de namiddag ontspan je in je hotel in Húsafell.

DAG 05 | Húsafell – Budir

Tijd om het beroemde Snæfellsnes te verkennen, de met gletsjers bedekte vulkaan, lavavelden, basaltrotsen en kleine vissersdorpjes wachten om ontdekt te worden. Torenhoge zeshoekige zuilen, gevormd door oude lavastromen vind je bij de kliffen Gerðuberg, gewoonweg verbluffend. Neem een kijkje bij Búðakirkja, een kleine kerk gebouwd van zwart hout. Vanaf de kliffen van Arnarstapi kijk je uit over indrukwekkende basaltzuilen, zeebogen en grotten. Als laatste stop kom je bij Kirkjufell, een van de meest gefotografeerde plaatsen van het land. Neem daarna je intrek in het prachtige hotel in Budir.

DAG 06 | Budir – Reykjavik

Deze ochtend doe je het rustig aan vooraleer je de verbluffende pracht ontdekt van de lavagrot van Víðgelmir. Verbazingwekkende kleuren en rotsformaties die je nooit meer zal vergeten. Daarna is het tijd om terug naar Reykajvik te rijden en je intrek te nemen in je hotel. Onze tip: ga vanavond dineren in de Fish Company voor overheerlijke IJslandse keuken!

DAG 07 | Reykjavik

Ontdek deze voormiddag kleine vissersdorpjes en met mos bedekte lavavelden in Geitafell. Daarna reis je richting de gekende Blue Lagoon. Neem je intrek in je suite, uitgehakt in een laag ooit gesmolten lava en laat je de hele namiddag verwennen in het hete mineraalrijke geothermische water van de Blue Lagoon en de Retreat Spa!

DAG 08 | Reykjavik – Brussel

Vroeg uit de veren vandaag met een ontbijtbox van het hotel. Na de drop off van je huurwagen nabij de luchthaven van Keflavik vlieg je terug naar Brussel na een onvergetelijk avontuur in IJsland!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.190

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Icelandair in K-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, vier excursies en 7 dagen huurwagen met verzekering inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.