1

Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 4.690/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je naast de bruisende metropool Dubai nog meer van de Emiraten ontdekken? Reis dan verder tot in de culturele hoofdstad en het emiraat Abu Dhabi. Ontdek de sublieme moskee, mooie corniche, neem een kijkje in het prachtige Louvre museum, en proef van de lekkere traditionele keuken. Maak kennis met de uitgestrekte woestijn in de oasestad Al Ain en tijdens een avontuurlijke jeepsafari. Afsluiten doe je in stijl, in het unieke sprookjesachtige The Chedi Al Bait in het emiraat Sharjah.

DAG 01 | Brussel – Dubai

Tijd om op reis te vertrekken. Je vliegt vandaag vanuit Brussel naar Dubai waar je de intrek neemt in je centraal gelegen hotel.

DAG 02 | Dubai (O,L)

Kennis maken met Dubai doe je in de oude historische wijk bij Khor Dubai. Dompel je onder in de sfeervolle soeks vol met geurige kruiden en goud. Stap aan boord van een abra, de traditionele watertaxi, en wandel door de 19de eeuwse smalle straatjes van Al Bastakiya. Na een typische lunch stop je bij de grootse ivoorkleurige Jumeirah moskee om dan tot op het wereldberoemde palmeiland Palm Jumeirah te rijden. Hier neem je de lift in het hoogste gebouw op The Palm, The View, naar een hoogte van 240 meter voor een grandioos 360° uitzicht over dit spectaculair staaltje van bouwkunde. Daarna is het tijd voor wat rust.

DAG 03 | Dubai (O,D)

Vroeg uit de veren vandaag voor een uniek bezoek aan de kamelenraces, een van de oudste sporten in het Midden-Oosten, die tegenwoordig door vanop afstand bediende robotjockeys worden gereden. Ook The Dubai Frame, een architectonisch meesterwerk op de grens van oud en nieuw Dubai en het prachtige Museum van de Toekomst wachten om ontdekt te worden. Wandel in de namiddag door de enorme Dubai Mall en neem de lift naar de 125ste verdieping op het hoogste gebouw ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa. Dineren doe je in stijl terwijl je geniet van de grootste fonteinenshow ter wereld.

DAG 04 | Dubai – Abu Dhabi (O,L)

Verlaat Dubai en reis naar de hoofdstad van de Verenigde Arabisch Emiraten, Abu Dhabi.  Wandel door de adembenemend mooie Sheikh Zayed Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld, gebouwd uit spierwit marmer met 82 prachtige koepels. Via prachtige woonwijken vol palmbomen bereik je het Al Hosn Palace paleis, het oudste en belangrijkste gebouw in Abu Dhabi. Op Corniche Road bewonder je de skyline van Abu Dhabi met een van de meest luxueuze hotels ter wereld, Emirates Palace Hotel. Na een heerlijke seafoodlunch ontdek je het Louvre Abu Dhabi. Hierna neem je de intrek in je hotel.

DAG 05 | Abu Dhabi – Al Ain (O,L)

Vandaag zet je koers richting de authentieke woestijnstad Al Ain de prachtige oase ontdekt met zijn dadelpalmen, vijgenbomen en bananenplantages. Je verkent er het eeuwenoude Al Jahili fort en kuiert er tussen de traditionele Arabische architectuur. Na de lunch meng je je tussen de drukte en de locals op de dagelijkse kamelenmarkt. Hierna neem je de intrek in je hotel.

DAG 06 | Al Ain – Sharjah

Na het ontbijt reis je richtin het kleinste van de Emiraten, Sharjah waar je verblijft in een prachtig hotel. Een unieke verzameling van 5 heritage woonhuizen van een invloedrijke lokale familie werd omgetoverd tot een prachtig hotel met elegante kamers waar Arabische invloeden moeiteloos vermengd worden met Aziatisch design. Hier zet je een stapje terug in de tijd en voelt het alsof je naar de kamer wandelt in een sprookje van Duizend-en-een-nacht. Deze namiddag maak je een leuke heritage desert safari tour in een vintage landrover!

DAG 07 | Sharjah (O)

Na een heerlijk ontbijt start je bezoek aan deze Parel van de Golf bij het Museum van Islamitische Cultuur waar je uitvindingen van Arabische wetenschappers en astronomen ontdekt. Exploreer hierna het eiland Al Noor dat een microkosmos van Arabische inspiraties en moderne kunst vormt. Wandel er langs moderne beeldhouwwerken, mooie landschapstuinen en rust even in het paviljoen van de literatuur. In de namiddag heb je wat vrije tijd in het hotel om te genieten van heerlijke Arabische gerechten, verkwikkende spa-behandelingen of een niet-alcoholisch drankje in de Cigar Lounge!

DAG 08 | Sharjah – Brussel (O)

Je neemt na het ontbijt je transfer naar de luchthaven van Dubai voor je retourvlucht naar Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.690

per persoon

Deluxe

€ 5.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Emirates in de L-klasse, luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden en transfers volgens programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Dubai Tourism Taks niet inbegrepen en steeds ter plaatse te betalen. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.