1

Rondreis Zuid-Korea: met de KTX trein

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 4.299/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • KTX treinen
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van Zuid-Korea. Van het moderne Seoul tot traditionele hanok dorpen en dat terwijl je jezelf verplaatst met de KTX, de Koreaanse hogesnelheidstrein.

DAG 01 | Brussel – Seoul

Klaar voor vertrek? Vandaag vertrek je richting Seoul.

DAG 02 | Seoul

Welkom in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, een stad die al je zintuigen zal prikkelen! Een van de meest innovatieve, moderne en boeiendste steden ter wereld gecombineerd met traditie en een geschiedenis van een 600 jaar oude hoofdstad. Je wordt op de luchthaven opgehaald en naar je hotel gebracht. Geniet van je welverdiende nachtrust.

Graag meer ontdekken over de Koreaanse cultuur? Lees dan onze blog: de K in Zuid-Korea.

DAG 03-05 | Seoul (O)

Breng vandaag een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis gelegen aan het Gwanghwamun Plein en gebouwd in het hart van Seoul, omringd door Mount Bugaksan en Mount Namsan. Zorg dat je er bent tijdens de wissel van de wacht, spektakel verzekerd! Laat je erna culinair verrassen op de Gwangjang markt met heel wat Koreaanse streetfood. Ontdek het Leeum Samsung Museum of Art, de perfecte plaats om te genieten van traditionele en eigentijdse kunst door Koreaanse en internationale artiesten. Ga je graag shoppen? Ga dan langs de Namdaemun Markt, de grootste traditionele markt in Zuid-Korea waar je zowat alles kan terugvinden. Het is het uitstekende moment om souvenirs te kopen! Of breng een bezoek aan de moderne Myeongdong wijk, Seoul’s shopping mekka. Je vindt er een mix van straatstalletjes en winkels van casual tot high fashion. Myeongdong is een echte toeristische hotspot omwille van alle neon reclame en de gezellige drukte die de Koreanen met zich meebrengen. Liever op daguitstap? Bekijk dan onze excursie naar de DMZ, de bufferzone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Excursie:
Betreed de DMZ

Lees meer

DAG 06 | Seoul – Andong – Gyeongu (O)

Vandaag brengt een chauffeur je naar het Cheongnyangni Station om de KTX trein te nemen richting Andong. In Andong wacht een Engelssprekende gids je op voor een privé uitstap naar het pittoreske Hahoe volksdorp met zijn rustieke hanok huizen. Je brengt er ook een bezoek aan het maskermuseum en de Byeongsan Confucian School . Na dit bezoek trein je verder naar Gyeongju, waar een transfer je oppikt en naar het hotel brengt. Je overnacht er in een Koreaansstijl hotel. Ontbijten doe je hier ook op zijn Koreaans met een Koreaanse soep.

DAG 07 | Gyeongju (O)

Na het ontbijt pikt een Engelstalige gids je op voor een wandeltour door Gyeongju. Je bezoekt het Tumuli Park dat bestaat uit grote en kleine graftombes uit de Silla periode. Zo kan je het graf van het Hemelse Paard bezoeken dat een goede indruk geeft van hoe de koninklijke graven er langs de binnenkant uitzien. In het boeiend Nationaal Museum in Silla stijl bewonder je de begrafenisvoorwerpen. Na de middag rijd je met een Engelstalige gids naar het prachtige tempelcomplex Bulguksa, net buiten de stad. Met zijn houten gebouwen en kleurrijke lantaarns is het een echte must-see. Niet ver van Bulguksa ontdek je, uitgehouwen in de berg Toham, de Seokguram grot met zijn mysterieuze boeddha beeld gebeeldhouwd uit lokale granietsteen.

DAG 08 | Gyeongju – Busan (O)

Na het ontbijt neem je de transfer naar Singyeongju Station om de KTX trein te nemen naar de havenstad Busan. Het is de tweede grootste stad van Zuid-Korea en je vindt er de wereldberoemde Jagalchi vismarkt met verse vis en zeevruchten.

DAG 09 | Busan (O)

Een vrije dag op het programma. Een leuke en vlotte manier om de stad te ontdekken is met de Busan City Tour bus. Een soort hop on/hop off bus die de stad op een makkelijke manier verbind en stopt bij verschillende hoogtepunten, zoals het UN memorial cemetery en Gukje markt. De grootste traditionele markt van Busan waar je zowat alles kan terugvinden! Zeker ook een uitstap waard is de boeddhistische Haedong Yonggungsa tempel, prachtig gebouwd tegen rotsen aan de kust.

DAG 10 | Busan – Daegu (O)

Vandaag stap je opnieuw op de KTX trein, dit keer richting Daegu. Eens aangekomen in Dongdaegu Station kan je meteen op de Daegu City Tour bus springen of ga eerst naar je hotel alvorens de stad te ontdekken. Aan jou de keuze! Ga naar de Seomun markt, de grootste shoppingstraat van de stad of het Daegu Nationaal Museum. Voor een indrukwekkend uitzicht over de stad moet je dan weer naar het Mt. Apsan Observatieplatvorm gaan.

DAG 11 | Daegu (O)

Vandaag heb je een vrije dag in Daegu, een aanrader is een bezoek aan het Haeinsa tempelcomplex. Je neemt de bus of taxi naar het tempelcomplex dat een eindje buiten Daegu ligt. Het is vooral gekend van de Tripitaka Koreana, dit zijn de meer dan 80.000 houten printblokken die samen de oudste en meest complete versie van de boeddhistische canon ter wereld vormen. Na dit bezoek kan je nog een wandeling maken in het Gayasan Nationaal Park waarin het tempelcomplex gelegen is. In de late namiddag neem je de bus terug naar Daegu.

DAG 12 | Daegu – Seoul (O)

Na het ontbijt haalt de chauffeur je op voor een transfer naar Dongdaegu Station om met de KTX trein terug naar Seoul te treinen. Het zijn je laatste momenten in Zuid-Korea, dus geniet er met volle teugen van! Een leuke uitstap is het Bukchon Hanok dorp, dit traditioneel dorp toont een 600 jaar oude stedelijke omgeving in Seoul. Of neem deel aan één van onze excursies zoals de Pocha Expierence!

Excursie:
Pocha Experience

Lees meer

DAG 13 | Seoul – Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven voor een vertrek richting de luchthaven van Seoul.

Wat maakt deze reis duurzaam?

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.299

per persoon

Deluxe

€ 4.699

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 05.05.2023, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma, alle transfers, treintickets & excursies zoals omschreven in het programma, Engelstalige gids dag 6 & 7, T-money card (oplaadbare metro/buspas). Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.