1

Rondreis Zuid-Korea & Japan

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 7.570/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Zowel Zuid-Korea als Japan zijn landen van grote contrasten. Eeuwenoude tradities gaan hand in hand met de modernste technologie. Flitsende neon reclames, razendsnelle hogesnelheidstreinen en de sereniteit van de eeuwenoude tempels. Tijdens deze rondreis ontdek je het beste van deze twee werelden.

DAG 01 | Brussel – Seoul (Zuid-Korea)

Klaar om te boarden? Vandaag vlieg je naar Seoul, Zuid-Korea.

DAG 02 | Seoul

Welkom in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea en een stad die al je zintuigen zal prikkelen! Een van de meest innovatieve, moderne en boeiendste steden ter wereld gecombineerd met traditie en een geschiedenis van een 600 jaar oude hoofdstad. Je wordt op de luchthaven opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar je hotel gebracht. Geniet van je welverdiende nachtrust.

DAG 03 | Seoul (O)

Breng vandaag een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis gelegen aan het Gwanghwamun Plein en gebouwd in het hart van Seoul, omringd door Mount Bugaksan en Mount Namsan. Zorg dat je er bent tijdens de wissel van de wacht, spektakel verzekerd! Laat je erna culinair verrassen op de Gwangjang markt met heel wat Koreaanse streetfood. Ontdek in de namiddag het Leeum Samsung Museum of Art, de perfecte plaats om te genieten van traditionele en eigentijdse kunst door Koreaanse en internationale artiesten.

DAG 04 | Seoul (O)

Vandaag op het programma? Shoppen! ’s Ochtends ga je langs de Namdaemun Markt, de grootste traditionele markt in Zuid-Korea waar je zowat alles kan terugvinden. Het is het uitstekende moment om souvenirs te kopen! Je zet de dag verder met een bezoek aan de moderne Myeongdong wijk, Seoul’s shopping mekka. Je vindt er een mix van straatstalletjes en winkels van casual tot high fashion. Myeongdong is een echte toeristische hotspot omwille van alle neon reclame en de gezellige drukte die de Koreanen met zich meebrengen. Liever op daguitstap? Bekijk dan onze excursie naar de DMZ, de bufferzone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Excursie:
Betreed de DMZ

Lees meer

DAG 05 | Seoul – Gyeongju (O)

Vandaag neem je de hogesnelheidstrein naar Gyeongju. In Gyeongju ga je op stap met een Engelstalige gids die je ophaalt aan het station. Je bezoekt eerst het prachtige en serene tempelcomplex Bulguksa met zijn houten gebouwen en kleurrijke lantaarns, een echte must-see. Niet ver van Bulguksa ontdek je, uitgehouwen in de berg Toham, de Seokguram grot met zijn mysterieuze boeddha beeld gebeeldhouwd uit lokale granietsteen. Om de dag af te sluiten bezoek je het Tumuli Park dat bestaat uit grote en kleine graftombes uit de Silla periode. Je exploreert het graf van het Hemelse Paard dat een goede indruk geeft van hoe de koninklijke graven er langs de binnenkant uitzien. Na deze verkenning ga je naar je hotel waar je geniet van een vrije avond.

DAG 06 | Gyeongju – Busan (O)

Blijf je liever wat langer in Gyeongju of toch al met de hogesnelheidstrein naar Busan om daar alvast de stad te ontdekken? De keuze is aan jou!

DAG 07 | Busan (O)

Busan beleef je op zijn best met een Engelstalige gids. Je ontdekt Gamcheon Culture Village, een gemeenschap met huizen gebouwd in trapvorm aan de voet van een berg. Vele steegjes zijn levendig versierd met muurschilderingen en sculpturen gemaakt door de bewoners. Het is het toppunt van schoonheid en chaos, samengebracht tot één geheel. Ook bezoek je de wereldberoemde Jagalchi vismarkt met verse vis en zeevruchten. Een ware belevenis! Nadien volgt nog het Yongdusan Park en Gukje markt, een grote, levendige en traditionele markt.

DAG 08 | Busan – Fukuoka (Japan) (O)

Met de ferry ga je van Busan naar Fukuoka in Japan. Daar word je opgehaald aan de Hakata haven en naar je hotel gebracht in Fukuoka. Eens aangekomen in de stad kan je op ontdekking. Bezoek de bekende openluchteetstalletjes of yatai langs de rivier, een authentieke ervaring met contact met de locals.

DAG 09 | Fukuoka – Kyoto (O)

Vandaag reis je in een kleine drie uur met de hogesnelheidstrein naar Kyoto. Eens aangekomen in Kyoto geniet je van wat vrije tijd.

DAG 10 | Kyoto (O)

Vandaag neem je de tijd om zelf Kyoto te ontdekken. Ga terug in de tijd en breng een bezoek aan het Nijo Kasteel dat bekend is voor zijn nachtegaalvloeren die een nachtegaalgeluid maken als je erover loopt. Test je smaakpapillen op de authentieke Japanse Nishiki markt. Ontdek Kinkaku-ji of ook wel het Gouden Paviljoen genoemd met zijn prachtige weerspiegeling in de vijver. Of zoek de rust op en wandel langs het Filosofen Pad. De mogelijkheden in deze oude keizerlijke hoofdstad zijn eindeloos! Of waarom niet eens meer leren over de Japanse thee ceremonie? 

Excursie:
Japanse theeceremonie

Lees meer

DAG 11 | Kyoto (O)

Sta vroeg op en rijd met de trein naar het Fushimi Inari Schrijn. In een drietal kilometer wandel je doorheen de wereldberoemde oranje torii poorten het schrijn rond. Neem zeker ook de tijd om eens van het pad af te wijken, je zal hier zeker en vast voor beloond worden. Eens terug in Kyoto ontdek je de Gionwijk, het meest bekende geisha district van Kyoto met zijn charmante en historische sfeer.

DAG 12 | Kyoto – Tokyo (O)

Je neemt de hogesnelheidstrein naar de laatste stop op deze rondreis en dat is niet de minste! Tokyo is een gigantische metropool met een enorme variatie aan bezienswaardigheden om te ontdekken en beleven. Een bezoek aan de oostelijke tuinen van het Keizerlijk Paleis mag niet ontbreken. Net buiten het centrum ontdek je het Digital Art Museum waar werkelijk alles digitaal is, van lasershows tot digitale bloemenvelden. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het hier!

DAG 13 | Tokyo (O)

Breng vroeg op de dag een bezoek aan de rode Sensoji tempel in de Asakusa wijk , de oudste tempel en het traditionele hart van de stad. Steek nadien de Sumida rivier over en geniet bovenaan in de Tokyo Skytree van de vergezichten op de stad. Wandel door het Ueno park en ontdek de kleurrijke Ameyoko markt rond het Ueno station. De dag sluit je af in het bruisende Akihabara district, ook wel gekend als ‘Electric-Manga Town’. Er is een gigantische diversiteit aan elektronica winkels, comic shops en pachinko slots, een spel waar de Japanners gek op zijn!

DAG 14 | Tokyo (O)

Wandel door het Yoyogi Park tot je bij één van de andere belangrijke bezienswaardigheden in Tokyo komt, het Meiji schrijn, een oase van rust in de stad. Nadien bezoek je het Meiji Jingu Museum, hier vind je schatten uit de collectie van het heiligdom. De rest van de dag ontdek je het populairste winkeldistrict van Tokyo, Shibuya. Gekend om de Shibuya crossing, het drukste kruispunt ter wereld omringd door neon reclame borden. Wil je Japan ervaren als een echte local? Neem dan deel aan een food tour doorheen Tokyo. Interesse? Vraag er naar bij ons!

Excursie:
Vind je umami

Lees meer

DAG 15 | Tokyo – Brussel (O)

Met de shuttletransfer rijd je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in Brussel.

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Internationaal toerisme wordt in Japan ontwikkeld als nieuwe katalysator voor economische groei
  • Bezoek Gyeongju met een lokale gids
  • Bezoek Gamcheon Culture Village met een lokale gids 
  • Accommodaties met toonaangevend duurzaamheidsbeleid
  • Rondreis met openbaar vervoer
  • Verplaatsing van Japan naar Zuid-Korea met JR Kyshu Jet Ferry
  • Japan en Zuid-Korea hebben een strikt afvalbeleid in de openbare ruimte
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Bezoek aan Kyoto, hotspot van Unesco werelderfgoedsites
  • Unesco werelderfgoedsites in Gyeongju (Zuid-Korea)
  • Kennismaking met de Japanse en Zuid-Koreaanse geschiedenis, traditionele en moderne cultuur
  • Samenwerking met vaste lokale partner

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 7.570

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Emirates in L-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 17.03.2021, Alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma of gelijkwaardig, meet & greet op de luchthaven van Seoul, shuttletransfer van/naar de luchthaven van/naar het hotel, shuttle transfer Hakata haven-hotel Fukuoka, 2 privé excursies met lokale Engelstalige gids in Gyeongju & Busan (incl. inkomgelden), ferryticket Busan-Fukuoka, treintickets standaardklasse Seoul–Gyeongju, Gyeongju-Busan, Fukuoka-Kyoto en Kyoto-Tokyo, T-Money bus pas ter waarde van 15000 KRW, PASMO metropas ter waarde van 1500 JPY. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.