1

Wildlife spotten in Deramakot

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 4.020/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Fervent natuurfotograaf en op zoek naar avontuur? Ontdek dan de unieke inheemse wildlife van Borneo tijdens 4x4 drives, nachtsafari’s, bootsafari’s en trektochten door de dichte jungle van de Lower Kinabatangan Wildlife Sanctuary en Deramakot Forest Reserve. Je verblijft in gezellige maar eenvoudige ecolodges middenin de overweldigend mooie natuur.

DAG 01 | Brussel – Doha – Kuala Lumpur

Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Doha naar Kuala Lumpur.

DAG 02 | Kuala Lumpur – Sandakan (D)

In Kuala Lumpur neem je een aansluitende binnenlandse vlucht naar de natuurhoofdstad van de Maleisische provincie Sabah, Sandakan. Bij aankomst word je opgewacht en naar de mooie My Nature Resort ecolodge gebracht.

DAG 03 | Sandakan (O,L,D)

Geniet van een lekker ontbijt in de lodge gelegen aan de rand van het Kabili natuurreservaat en laat je misschien verrassen door een nieuwsgierige orang-oetan aan de rand van de jungle. Vandaag maak je kennis met deze man van het woud in het rehabilitatiecentrum van Sepilok. Observeer deze jonge dieren vanuit de quarantaine zone en wandel tot bij het voederplatform middenin de jungle. Indrukwekkend! Na de lunch en een korte duik in het zwembad verken je het woud in het Rainforest Discovery Center en sluit je de dag af op de bird towers waar, bij het vallen van de avond, ook vliegende eekhoorns gespot kunnen worden.

DAG 04 | Sandakan – Abai (O,L,D)

Klaar voor een exploratie van de Lower Kinabatangan Wildlife Sanctuary?! Je neemt na je ontbijt een transfer naar de bootpier in Sandakan en scheept in voor een boottocht door de baai van Sandakan naar de mangrovebossen aan de oevers van de Kinabatangan rivier in Abai. Je neemt de intrek in de ecolodge en luncht. Wat staat er deze namiddag op je programma? Je eerste bootsafari waarbij je op zoek gaat naar roofvogels, makaken en langoeren en de clowneske neusapen in de rivierbossen. Na je diner ontdek je tijdens een nachtwandeling, in de omgeving van de lodge, hoe de jungle tot leven komt.

DAG 05 | Abai (O,L,D)

Bij zonsopgang maak je een ontspannende bootsafari naar het Pitasmeer, een afgesloten rivierbocht waar je een overvloed kan vinden aan kleurrijke vogelsoorten. Geniet van een lekker kopje koffie aan boord vooraleer terug te keren naar de lodge waar je vandaag ontbijt op een platform middenin de jungle. Maak kennis met de orang sungai, de lokale bewoners van de rivierbossen en laat je trakteren door een lekkere lunch. Geniet van enkele uurtjes vrije tijd en maak een tweede bootsafari op de hoofdrivier. 

DAG 06 | Abai – Sukau (O,L,D)

Exploreer na je ontbijt de wandelpaden in en rond de lodge vooraleer je uitcheckt en luncht. In de vroege namiddag vaar je dieper landinwaarts langs de Kinabatangan rivier naar Sukau en ga je onderweg op zoek naar neushoornvogels, dwergolifanten en krokodillen die zonnebaden op de modderige oevers. Je komt aan in de gezellige Kinabatangan Riverside Lodge en hebt wat tijd om een frisse duik te nemen in het zwembad. In de late namiddag verken je per boot de dichtbegroeide Menanggul rivier. Met wat geluk spot je wel badende dwergolifanten.

DAG 07 | Sukau – Telupid – Deramakot Forest Reserve (O,L,D)

Ontspan even bij een lekker ontbijt vooraleer je de transfer neemt naar Telupid voor je lunchstop. Na de lunch reis je via hobbelige gravelwegen per 4x4 naar de Deramakot Field Base waar natuurwetenschappers de geheimen van het regenwoud nog steeds ontdekken. Je installeert je in de eenvoudige kamers en dineert in de lodge. Stap erna opnieuw in de 4x4 voor een eerste nightsafari en volg de spotlight van de ranger die in het dichte groen op zoek gaat naar wildlife.

Superior

Deramakot Park Lodge

DAG 08 & 09 | Deramakot Forest Reserve (O,L,D)

Deramakot is zonder twijfel de beste plek om dieren te spotten: dwergolifanten, orang-oetans, banteng, neusapen en nevelluipaarden zal je van je lijstje kunnen afvinken! Je bent twee dagen vroeg uit de veren voor 4x4 gamedrives of trektochten. Maar het is de moeite, want ‘s ochtends ontwaakt de jungle en zijn de dieren het actiefst. Ook de late namiddag en het vallen van de avond zijn ideale tijdstippen om opnieuw te exploreren.

Superior

Deramakot Park Lodge

DAG 10 | Deramakot Forest Reserve – Sandakan (O,L,D)

Na een eenvoudig ontbijt keer je eerst per 4x4 terug naar Telupid om dan door de uitlopers van de Crocker Range en de uitgestrekte oliepalmplantages terug te rijden naar Sandakan. Je verblijft opnieuw een nachtje in My Nature Resort en geniet van een heerlijk lokaal diner!

DAG 11 | Sandakan – Kuala Lumpur – Doha (O)

Na een laatste lekker ontbijt check je uit en neem je de transfer naar de luchthaven van Sandakan waar je de terugvlucht via Kuala Lumpur naar Doha neemt.

DAG 12 | Doha - Brussel

In Doha neem je een aansluitende internationale vlucht terug naar Brussel. Je komt aan in België na een onvergetelijke kennismaking met Borneo’s unieke wildlife.

Waarom is deze reis duurzaam?

Tijdens de rondreis maak je kennis met de overweldigende natuurpracht in Sabah en verblijf je in kleinschalige ecolodges geïntegreerd in de natuur waar lokaal opgeleid personeel werkt om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Projecten zoals heraanplanting van de laaglandjungle, de rehabilitatie van orang-oetans en Maleisische honingberen zijn onmisbaar voor het behoud van vele met uitsterven bedreigde en unieke diersoorten.

Langs de Kinabatangan-rivier zorgt onze lokale partner ervoor dat de Orang Sungai dorpsbevolking wordt ondersteund door de aanleg van betere infrastructuur, door de sponsoring van de opleiding van de dorpskinderen, het voorzien van medische bijstand en de opleidingen tot riviergids of bootman in plaats van te werken in de palmolieplantages.

Je ervaart de pracht van de jungle en zijn bewoners tijdens een verblijf in Deramakot Forest Reserve, een project van de Sabah Forestry Department waar aan ‘reduced impact lodging’ wordt gedaan. Het is langst lopende FSC-gecertificeerde tropische woud ter wereld waar recreatiebos, natuurbehoud en houtkap in harmonie samengaan. Een combinatie van trektochten en nachtsafari’s in 4x4’s zorgt voor de beste wildlife ervaring op Borneo!

Economische groei en fatsoenlijk werk

Armoedebestrijding

Samenwerking met ontwikkelingslanden

Cultureel en natuurlijk erfgoed

Welzijn van de lokale gemeenschap

Educatieve ontwikkeling

Sociale en gender gelijkheid

Afvalreductie en hernieuwbare energie

Fysieke integriteit en biologische diversiteit

Klimaatbescherming

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.020

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.