1

Twee eilanden: van Java tot Kalimantan

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.195/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de diversiteit van Indonesië en bezoek Java en Kalimantan. Je ontdekt de rijkdom van Java met zijn sterk bewaarde cultuur bovenop een reis door de jungle van Indonesisch Borneo. Deze once-in-a-lifetime ervaring is perfect voor jou als je avontuur, cultuur en een unieke belevenis wil combineren.

DAG 01 | Amsterdam / Brussel

Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam of Brussel naar Yogyakarta. Vacation mode on!

DAG 02 | Yogyakarta

Je landt in Yogyakarta, het centrum van het eiland Java in Indonesië, waar je reist door de geschiedenis en cultuur van het diepe binnenland van start gaat. Na een hartelijk ontvangst ga je naar je hotel, waar je de drie komende nachten logeert.

DAG 03 | Yogyakarta City Tour & Prambanan-tempel (O,L)

Je dag start met een uitgebreid ontbijt in het hotel, gevolgd door een goedgevulde dagexcursie. Je zet je eerste stappen door de geschiedenis van de stad, dankzij een bezoek aan het paleis van Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat. Daarna stop je bij een oase van rust: de voormalige koninklijke watertuin van Tamansari. Rond de middag is het tijd om de rijk gevarieerde Javaanse keuken te proeven. In de namiddag kan je je van je meest creatieve kant laten zien tijdens een workshop batikken; een manier om een geweven stof met verf van een decoratie te voorzien. Achteraf volgt weer een streepje cultuur: een exploratie van Prambanan, een reusachtig tempelcomplex uit de 9e eeuw. De chauffeur brengt je hierna terug naar het hotel waar je de rest van de dag zelf kan kiezen wat je doet: in Yogyakarta valt er altijd wat te beleven!

DAG 04 | Borobudur (O)

Vandaag geniet je van je ontbijt terwijl je de eerste hanen hoort kraaien. Je vertrekt namelijk vroeg naar het grootste Boeddhistische monument ter wereld, de beroemde Borobudur. Bij aankomst strek je even de benen tijdens een kort wandelingetje. Op het laatst loopt de weg steil naar boven tot je de top bereikt en beloond wordt met een prachtige, haast mythische zonsopgang. Tijdens de rest van je bezoek loodst een gespecialiseerde gids je door dit imposante tempelcomplex uit de 8e eeuw. Recentelijk kwam dit complex op de lijst met Unesco Werelderfgoed te staan. Maar liefst 1.460 reliëfs sieren de muren van de verschillende stupa’s, met elk hun eigen verhaal. Je hebt nog een lange en mooie dag voor je, zodat je in alle rust de pracht van Yogyakarta kan ontdekken.

DAG 05 | Yogyakarta - Semarang - Pangkalan Bun - Tanjung Puting

Ook vandaag start je dag vroeg, om achteraf extra lang te genieten van de reisweg met zijn fascinerende landschappen en attracties. Na het ontbijt en de check-out haalt de chauffeur je rond half zeven op en zet hij koers in noordelijke richting, naar Semarang. Deze stad was een belangrijke haven tijdens de Nederlandse koloniale periode en behoort met zijn twee miljoen inwoners ook vandaag nog tot de belangrijkste Javaanse steden. Vanuit de luchthaven in de omgeving van Semarang vlieg je vandaag in een uurtje tijd naar je spannende volgende bestemming: Pangkalan Bun, op Indonesisch Borneo! Bij aankomst op de luchthaven van Iskandar maak je kennis met je nieuwe gids voor de komende drie dagen. Je wordt naar Kumai gebracht waar je aan boord gaat van een lokale boot voor een eerste ontdekking. Je stapt uit aan je lodge, enkel bereikbaar per boot, gelegen temidden van het Tanjung Puting National Park.

DAG 06 | Camp Leakey (O,L,D)

Ontwaken met de geluiden van het oerwoud is een hele ervaring. Terwijl je geniet van je ontbijt met zicht op het moeras worden je oren verwend met een symfonie aan vogelgeluiden en de kreetjes van gibbons en siamangapen. Dankzij je gids zie je geen enkele exotische dierensoort over het hoofd. Je bestemming van de dag is Camp Leakey en het bijbehorende Orangutan Research and Conservation Programme. Hier (en overal in de jungle) luidt het motto: ‘take nothing but photos, leave nothing but footprints’. Na de lunch kom je via een houten ponton en een junglepaadje aan bij het voedingsstation voor orang-oetans. Nadien keer je per boot terug, terwijl je onderweg je ogen uitkijt naar de alomtegenwoordige neusapen, naar de lodge waar je dineert.

DAG 07 | Pasalat - Tanjung Harapan (O,L,D)

Vandaag start je dag opnieuw met een vroeg ontbijt om vervolgens plaats te nemen in je klotok boot met bestemming Pesalat. Hier werken verschillende organistaties aan het behoud van de natuurlijke habitat van de orang-oetans. Ontdek samen met je gids hun dagelijkse activiteiten. Nadien vaar je verder stroomopwaarts tot Natai Lengkuas, een moerassig gebied met een weelderige vegetatie. Het laagland rond deze regio wordt bewoond door onder meer langstaart makaken en exotische vogels. Je ontdekt ze allemaal tijdens een mooie natuurwandeling.

Superior

Klotok Riverboat

DAG 08 | Tanjung Puting – Pangkalan Bun – Surabaya (O)

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht waar je de binnenlandse vlucht neemt naar Surabaya. Surabaya is de levendige hoofdstad van Oost-Java met een rijk verleden. Het is vooral ook de tweede grootste metropool na Jakarta. Na de transfer neem je je intrek in het hotel. Je gids staat klaar met een waaier aan suggesties voor je vrije namiddag in de stad.

DAG 09 | Surabaya City Tour - Probolinggo - Cemoro Lawang (O,L)

Na het ontbijt en de check-out is het tijd voor een korte stadsrondleiding. Eerst rijd je langs een van de grootste symbolen van de stad: het monument van Surabaya. Daarna stop je bij het Huis van Sampoerna. Deze gerestaureerde fabriek vertelt het verhaal van de typische Indonesische sigaren en sigaretten. Onderweg zie je ook de reusachtige obelisk van het Heldenmonument die werd gebouwd om de Slag van Surabaya te herdenken. Na een smakelijke lunch in een lokaal restaurant reis je verder naar de stad Probolinggo. Van hieruit is het nog maar een steenworp naar Cemoro Lawang, de belangrijkste toegangspoort naar Mount Bromo. Je neemt je intrek in het Jawa Bromo Resort waar je in het weelderige groen perfect tot rust kan komen, want morgen start je dag al vroeg met de beklimming van de vulkaan.

DAG 10 | Bromo - Malang (O,L)

Vandaag ben je getuige van een uitzonderlijk fenomeen: een niet te evenaren zonsopgang boven de vulkaan Bromo. Met zijn 2.392 meter is deze vulkaan niet de hoogste, maar wel de bekendste vulkaan op Java. Om vier uur word je opgehaald in een jeep die na het eerste stukje naar de top halt houdt bij Penanjakan. Je geniet er van een prachtige panorama over de tien kilometer wijde Caldera Tengger. Het allerhoogste uitkijkpunt bereik je pas na een laatste trap met 253 treden. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht, eerst over het maanlandschap rondom de krater en dan verder over de groene einder. Na deze prachtprestatie wacht er in het hotel een welverdiend ontbijt. Daarna ga je richting Malang, je verblijfplaats voor de komende drie nachten.

DAG 11 | Malang (O)

Het loont zeker de moeite om een dagje uit te trekken voor Malang, de grootste stad van Oost-Java. Vandaag ben je dan ook de hele dag vrij om de stad op jouw ritme te ontdekken. Malang was de thuisbasis van de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singosari en heeft zijn historische karakter mooi weten te behouden. Je vindt er ook fraaie art deco en koloniale wijken. Bovendien geniet de stad van een koel klimaat wat voor een aangename afwisseling zorgt na de hete dagen in de jungle.

DAG 12 | Javanese Cooking Class & Angkut Museum (O,L)

Vandaag start je dag na een gevarieerd ontbijt in het hotel met een heerlijke culinaire ontdekking. Om negen uur word je opgehaald en ga je richting de kleurrijke markt vol fruit, groenten en specerijen. Je rijdt ook een stukje met een riksja of ‘becak’. Vandaag ontdek je tijdens een twee uur durende kookles de kneepjes van het vak. Je leert hoe je met exotische kruiden het unieke culinaire erfgoed van Java op tafel kan toveren. Achteraf schuif je gezellig aan tafel met de andere cursisten om samen te proeven van alle lekkere gerechtjes. Nog nagenietend bewonder je op weg naar het Angkutmuseum mooie koloniale wijken en de grote markt van het stadje Alun Alun. Het interactieve Angkutmuseum is een aanwinst uit 2014 waar je, grotendeels in openlucht, allerlei werelden van transport kan ontdekken; van helikopters tot vintage auto’s en zelfs boten van over de hele wereld.

DAG 13 | Malang - Bali/Amsterdam (O)

Voor de laatste keer ontbijt je op het prachtige eiland en geniet je van wat vrije tijd, tot je naar de luchthaven van Surabaya vertrekt voor je reis huiswaarts.

DAG 14 | Amsterdam/Brussel

Je komt aan in Amsterdam of Brussel na een deugddoende rondreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.195

per persoon

Deluxe

€ 4.495

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia in Y-klasse, alle lokale
en luchthaventaksen geldig op 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden