1

Rondreis Sri Lanka: Uga Experience

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 5.019/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Laat je verwennen in de Uga hotels, bekend omwille van hun uitmuntende service hun visie “terug naar de natuur”. De Uga keten streeft naar ecologische duurzaamheid, behoud van natuurlijke pracht en hun filosofie draait om het creëren van ervaringen om de inheemse cultuur, geschiedenis en de lokale gemeenschap beter te begrijpen.

DAG 01 | Brussel

Klaar om je onder te dompelen in de cultuur van de Uga-familie? Hop naar de luchthaven dan! Vandaag is het tijd voor je vlucht van Brussel naar Colombo.

DAG 02 | Colombo (D)

Welkom in Sri Lanka, onze lokale vertegenwoordiger wacht je met de glimlach op aan de luchthaven en brengt je naar de stad waar je alvast een eerste kennismaking krijgt. Via een korte city tour ontdek je de hoogtepunten van Colombo. 

DAG 03 | Colombo – Sigiriya - Ulagalla (O,D)

Na een welverdiende nachtrust en met een heerlijk ontbijt achter de kiezen vertrek je richting Ulagalla. Onderweg maak je een stop aan de gekende leeuwenrots. Strek de benen en maak je klaar voor de beklimming. Op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht over de prachtige omgeving. ’s Avonds geniet je van de rust in een prachtige omgeving.

DAG 04 | Ulagalla (O,D)

Na een rijkgevuld ontbijt maak je je klaar voor een fantastische ochtend, je gaat namelijk kajakken in Ulagalla. De Wanamaduwa Tank is de perfecte locatie om rustig te kajakken bij zonsopgang of zonsondergang. Er wordt aangenomen dat deze tank dateert uit de 3de eeuw na Christus, en uit de tijd van koning Mahasen, een beroemde koning van Anuradhapura. Het verkennen van dit reservoir per kajak is de perfecte manier om de wilde bewoners te observeren. Peddel langs waterlelies en lotusbloemen, luister naar de zilverreigers en andere watervogels die in en uit het water duiken. Op het droge bieden kumbuk bomen een bladerrijke schuilplaats voor ijsvogels en ooievaars. Hou je camera zeker bij de hand! Na afloop kan je de fiets opspringen die aan je villa ter beschikking staat en kan je al trappend het enorme domein waarin het hotel gelegen is ontdekken of neem simpelweg een duik in het zwembad. s’ Avonds staat er een Nachchaduwa ervaring, georganiseerd door het hotel op het programma. Deze unieke rit brengt je ver buiten de platgetreden paden tot aan het Nachchaduwa meer, een geweldige plek om te genieten van een zonsondergang voordat je terugkeert naar je hotel.

DAG 05 | Ulagalla – Anuradhapura – Trincomalee (O,D)

Je ruilt vandaag Ulagalla in voor Trincomalee. Onderweg maak je een stop in Anuradhapura, de eerste hoofdstad en ongetwijfeld ook de grootste stad van het oude Ceylon. Anuradhapura is de thuisbasis van twee Werelderfgoedsites, Sri Maha Bodhi en het koperen paleis. Je vervolgt je weg verder naar Trincomalee, je verblijfplaats voor de komende twee nachten.

DAG 06 | Trincomalee (O,D)

Vandaag op het programma? Helemaal niks! Geniet van het strand en de prachtige ligging van je hotel. Wil je toch liever nog iets actiefs dan is dit de ideale plaats om een walvis- en dolfijnspotting excursie te ondernemen (opgelet, het zien van walvissen & dolfijnen is nooit een garantie).

DAG 07 | Trincomalee – Passikudha (O,D)

Ooit al gedroomd om zeeschildpadden en kleine zwarte punthaaien te spotten dan is vandaag jouw dag! Op slechts één kilometer van de kust van Trincomalee ontdek je het kristalhelder water, kleurrijke marineleven, witte koraalstrande en een rijke onderwaterwereld van Pigeon Island National Park. Je vervolgt nadien je weg naar Passikudah.

Boutique
Uga Bay

DAG 08 | Passikudha: Polonnaruwa (O,D)

Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor wat cultuur en vertrek je richting Polonnaruwa. Spring op de fiets en verken de ruïnes van deze middeleeuwse hoofdstad. Het grote kunstmatige meer, Parakrama Samudra beslaat een oppervlakte van 6.000 hectare en voedt een netwerk van irrigatiekanalen en kleine reservoirs. Bij terugkeer in je hotel geniet je van een heerlijk diner!

DAG 09 | Passikudha – Yala (O,D)

Met een vroeg ontbijt en een gevulde maag zet je koers naar het Yala National Park waar je je intrek neemt in het prachtige Chena Huts.

DAG 10 | Yala (O,L,D)

Vandaag kan je genieten van een safari en wel ’s ochtends vroeg. Het Yala National Park is het grootste nationale park van het eiland en heeft als toegevoegde waarde de schilderachtige oceaan. Het park is de thuisbasis voor wilde olifanten, wilde zwijnen, buffels, herten en krokodillen en met wat geluk spot je zelfs een luipaard. Na afloop van deze onvergetelijke ochtend keer je terug naar je hotel en kan je de rest van de dag genieten van je privé zwembad, je laten verwennen in de spa of gewoon even rustig genieten. ’s Avonds ga je opnieuw met je ranger op pad voor een avondsafari!

DAG 11 | Yala – Galle – Colombo (O,D)

Je laat vandaag het Nationale Park achter je en zet koers naar Colombo. Je rijdt via Galle waar je kennis maakt met de stad, ooit de belangrijkste haven van Ceylon. Het was het centrum van het Nederlandse regime in de 17e eeuw en het majestueuze Galle Fort, getuigt hiervan. De laatste rit brengt je helemaal terug naar Colombo waar je je laatste nacht verblijft.

DAG 12 | Colombo – Brussel (O)

Tijd om rustig te ontbijten en na te genieten van je onvergetelijke ervaringen. Je wordt naar de luchthaven gebracht waar je je terugvlucht neemt naar Brussel.

DAG 13 | Brussel

Je komt aan in de Brussel met een koffer vol herinneringen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 5.019

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 25.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.