1

Rondreis Sri Lanka: Mini wildlife & nature

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 2.635/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Klein in oppervlakte, maar immens groot qua diversiteit. Een belofte die Sri Lanka iedere keer weet waar te maken. Deze 10-daagse rondreis in Sri Lanka brengt je langs verschillende highlights van het eiland. Op korte tijd zie je heel wat natuur en wildlife op deze uitzonderlijke bestemming.

DAG 01 | Brussel

Koffers gepakt? Dan ben je helemaal klaar om af te reizen en de fantastische dierenwereld van Sri Lanka te ontdekken.

DAG 02 | Colombo (D)

Welkom in Ceylon. Je gids/chauffeur wacht je met de brede glimlach op aan de luchthaven van Colombo. Na de eerste kennismaking zetten jullie koers naar de commerciële hoofdstad van het eiland, Colombo. Wist je trouwens dat de echte hoofdstad van het eiland Kotte is, gelegen op een kleine 10 kilometer ten zuiden van Colombo. In Colombo ontdek je alvast enkele highlights van de stad zoals de 100 jaar oude klokkentoren, de Pettah bazaar en zo veel meer.

DAG 03 | Colombo – Kitulgala – Sinharaja (O,D)

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt vertrek je naar Kitulgala. Maak je klaar om nat te worden want vandaag staat er een leuke white water rafting op het programma, waarbij je de getijden van de Kelani rivier kan bevaren. Avontuur en plezier gegarandeerd! Nadat je je hebt opgefrist rij je verder naar Sinharaja waar je je intrek neemt voor de volgende twee nachten.

Deluxe

Boulder Garden

DAG 04 | Sinharaja (O,D)

Trek je stapschoenen aan want vandaag maak je een leuke hike in het Sinharaja Rain Forest, wat zo veel betekent als Leeuwenrijk, een hotspot voor biodiversiteit. Je ontdekt er een tropisch nat groenblijvend bos met bomen die tot wel 50 meter hoog worden. Luister tijdens je wandeling naar het getjilp van krekels en vogels en geniet van moeder natuur op zijn best.

DAG 05 | Sinharaja – Waulpane – Udawalawe (O,D)

Je ruilt vandaag het groene regenwoud in voor Waulpane. Wie zou er niet graag een mystieke oude grotstructuur bezoeken die bewoond wordt door meer dan 250.000 vleermuizen? Vandaag is het aan jou om dit te ontdekken! De volgende rit brengt je naar Udawalawe waar je een bezoek brengt aan het Elephant Transit Home. Het hoofddoel hier is het rehabiliteren van verweesde olifantenkalfjes om ze uiteindelijk weer in het wild uit te zetten. Belangrijk om te weten is dat de menselijke interactie met de olifanten minimaal is.

DAG 06 | Udawalawe (O,D)

Safari time! Je vertrekt deze ochtend een eerste keer op safari in het Udawalawe National Park. Dit park werd opgericht als toevluchtsoord voor wilde dieren die zijn verdreven door de bouw van het Udawalwe Reservoir op de Walawe rivier en om het stroomgebied van de Walawe rivier te beschermen. Hou je camera bij de hand want de kans op het spotten van olifanten is heel groot, met wat geluk spot je ook wel een luipaard of tal van andere vogels en reptielen die het park als hun thuis beschouwen. In de namiddag geniet je van vrije tijd in je hotel om ’s avonds opnieuw op safari te gaan.

DAG 07 | Udawalawe – Galle – Unawatuna (O,D)

Met de unieke belevenis van de afgelopen dag op het netvlies gebrand zet je vandaag koers naar Galle. Maak kennis met wat ooit de belangrijkste haven van Ceylon was. Ontdek het Galle Fort en zijn vele Nederlandse invloeden. Vervolgens ga je verder naar Unawatuna, je verblijfplaats voor de volgende twee nachten.

Superior

Nature Trails Boutique Hotel

Boutique

Tamarind Hill

DAG 08 | Unawatuna: Balpitiya & Kosgoda (O,D)

Vandaag op het programma? Balpitiya & Kosgoda. In Balpitiya stap je in een boot voor een leuke tocht op de Madu rivier, één van de fascinerende creaties van de natuur. De Madu Gangga is een lagune met honderden eilanden die een idyllische omgeving vormen met ongerepte mangrovebossen. Je zet terug voet aan wal en gaat naar Kosgoda, bekend om zijn schildpaddenkwekerij die wordt beheerd door de Wildlife Protection Society van Sri Lanka. Verschillende soorten schildpadden, vooral de bedreigde karetschildpad, worden hier beschermd. Het meest kwetsbaar van allemaal zijn hun eieren die onbedekt worden achtergelaten op stranden overal rond de kust. Deze eieren worden door de vissers naar de broederijen gebracht. Als bezoeker krijg je de enorme tanks te zien, gevuld met pasgeboren maar levendige schildpadjongen. Na het voeden van deze jonge schildpadden, worden ze naar zee gebracht en vrijgelaten.

DAG 09 | Unawatuna – Colombo (O)

Na een laatste rustige ontbijt is het tijd om deze korte maar krachtige verkenning af te sluiten. Je gids brengt je naar de luchthaven van Colombo voor je terugvlucht naar Brussel.

DAG 10 | Brussel

Met een koffer vol fantastische herinneringen land je vandaag in Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.635

per persoon

Deluxe

€ 2.925

per persoon

Boutique

€ 3.550

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 25.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.